Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co na pierwsza rocznice slubu??!!

Gość kotlaris

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Gość kotlaris

ludziska!

pomozcie!czytam wasze info od dluzszego zcasu i wiem ze nie ma sytuacji z ktora nie dalibyscie rady! a nasza rocznica zbliza sie wielkimi krokami :o pozdrawiam i wszytskiego naj w 2004 !!!

Gość Literat
Z jakiej wioski jesteś?Pół litra do kolegów zanieś.

Gościu. W rocznice slubu do kolegów?????

Ty chyba masz coś z głową.

Poza tym ludzi (to dotyczy Ciebie Gościu), którzy nie mają poczucia humoru nie można brać poważnie.

Ja również zastanawiam się czy ty jesteś ze wsi, czy z miasta?

Wiem. "to widać, słychać i czuć"

Mowa kwiatów

gdyby kwiaty mogły mówić

co rzekłaby ich barw i zapachu

wymowa?

co mógłbyś odczytać

z ich płatków skulenia,

pochylenia korony

spojrzeń wprost

ku słońcu rzucanych?

co mogłyby a co chciały

przekazać nam, ludziom

tęsknot swych towarzyszom,

opiekunom i katom?

kwiecista biblioteka świata

tak pełna tajemnych

westchnień

i wonnych barwnych

inspiracji ...

jedno co pewne,

tutaj obowiązuje

wspólna wszystkim

kwiatom świata zasada,

która mówi,

że .............. racja tkwi w gracji

Wiersz Cordiany

Słowo „miłość” — podobnie jak dobroć, cnota, służba — należy do tej grupy słów, które w otaczającym nas świecie nie posiadają trwałej wartości. Wydają się pojęciami z innej epoki. W jakich jednostkach można mierzyć miłość? W kilogramach, kilowatach, calach, a może w litrach?

„Najdroższa rzecz dla każdego człowieka jest czas i nad niczym innym tak nie drżymy, jak nad czasem. I niczego tak ludziom nie żałujemy, jak czasu.-I nie ma większego daru, jaki możemy dać drugiemu człowiekowi, jak czas. a dać drugiemu człowiekowi czas, oznaczy starać się go wysłuchać, zrozumieć go, pomoc mu -stać się uczestnikiem jego życia. I jak miara mądrości człowieka jest organizowanie swojego czasu, tak miara miłości jest dawanie swojego czasu drugiemu człowiekowi.”

Jeżeli masz wyobraźnię, niezależnie od innych prezentów możesz dać swojemu małżonkowi w tak ważnym dniu pół litra czasu.

Do Gościa:

Wszyscy znamy pewne twierdzenie: że czas to pieniądz.

Tego czasu i tej miłości, o której piszę nie można przeliczać na pieniądze. Nawet opakowania od tego podarunku nie przyjmą w żadnym punkcie skupu.

Być może dlatego, że jestem ze wsi nigdy mnie nie zrozumiesz. A szkoda.

Jeśli czas to pieniądz..kup niezły portfel..w środek włóż swoje najsexowniejsze zdjęcie i parę groszy na rozmnożenie....aha..jeszcze kartę telefoniczną ..koniecznie..Ja bym dołożyła ( jak jest za co ) jeszcze bilet. Do wyboru..do teartru, kina ..ostatecznie całodobowy na komunikację miejską....Niech potem ma jak zadzwonić i jak wrócić...............jakby co........... :lol:

• 3 years później...
Jeśli czas to pieniądz..kup niezły portfel..w środek włóż swoje najsexowniejsze zdjęcie i parę groszy na rozmnożenie....aha..jeszcze kartę telefoniczną ..koniecznie..Ja bym dołożyła ( jak jest za co ) jeszcze bilet. Do wyboru..do teartru, kina ..ostatecznie całodobowy na komunikację miejską....Niech potem ma jak zadzwonić i jak wrócić...............jakby co........... :lol:
ja bym dolozyl jeszcze gumki..... :oops: