Margor 25.07.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam, Zaczynamy budowę dopiero w przyszłym roku (2011) w okolicy Krakowa. Zmiany w projekcie które wprowadzamy. 1. Poddasze * podniesienie ścianki kolankowej o 50 cm * strop betonowy nad poddaszem - likwidacja slupów * usuniecie balkonów * powiększenie okien - pozostałości po balkonie * usuniecie części okien dachowych 2. Parter * usuniecie spiżarni * usuniecie drzwi do garażu z domu * przeniesienie łazienki o 90 stopni i przesuniecie max pod schody, zostawiając tylko miejcie na drzwi do piwnicy * powiększenie gabinetu miejscem po łazience * zejście do piwnicy pod schodami * powiększenie przejścia do salonu * połączenie pomieszczeń gospodarczych za garażem * drugie zejście do piwnicy za garażem w pomieszczeniu gospodarczym * zlikwidowanie uskoku w wiatrołapie * kanał do naprawy samochodu pod jednym z miejsc w garażu 3. Piwnica * kotłownia przeniesiona na dol Jesli ktoś z was jest z okolic KRK i zamierza budować lub tez już wybudował ten domek proszę o kontakt. Pozdrawiam,Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 25.07.2010 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Margor- Mariusz fajnie ze zaczynasz budowe Dzina ja również myślę o budowie domu wg tego projektu. Czekamy na założenie dziennika budowy. Czy mógłbyś wrzucić skany - rysunki dokonanych zmian. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 25.07.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Mamy już piwnicę i zalany strop na parterze , też robimy lany strop na poddaszu.Powiększyliśmy bramę garażową do 5m.Do tego konieczne było wylanie słupów żelbetowych po obu stronach bramy od poziomu ławy .Zwiększy to funkcjonalność garażu przy dwóch parkujących samochodach.Też nie robimy balkonów i tylko dwa okna w połaci dachu.Pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 25.07.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 (edytowane) Jaoanna to moze pochwalisz sie swoimi obecnymi pracami i dalszymi w dzienniku budowlanym . Ps. W której części Polski budujesz swój domeczek? Edytowane 25 Lipca 2010 przez -PERKUN- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 26.07.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Budujemy w Lublinie, dziennika raczej nie założę brak talentu kronikarza ;)ale postaram się wkleić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 27.07.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Budujemy w Lublinie,) Lublin fajna starówka z klimatem, fajne piwnice u Biesów z grzanym winem. Lubie te miasto zresztą z lubelskiego Sławinka wyrwałem i zabrałem na Warmię moja żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutpawel 01.08.2010 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam zastanawiam się nad budową dżina 2 g szukam osób w okolicy małopolski nowego sączą które budowały taki dom chciałbym zobaczyć go na żywo oraz zamienić kilka zdań na jego temat bardzo proszę o odpowiedź ponieważ podoba się nam ten projekt pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renataskorupa 16.08.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Po wielu, wielu problemach z projektantem, i pozwoleniem na budowę, ruszamy z naszym Dżinem w przyszly poniedzialek. Mamy duzo wątpliwości dotyczących fundamentów ( ba żeby tylko tego), ale mam nadzieję, że jakoś pojdzie. Pozdrawiamy wszystkich Dżinowcow. Aha, budujemy w okolicach Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa dan 11.09.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 My czekamy na pozwolenie, chcemy zacząć w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-PERKUN- 05.12.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 Co słychac u budujacych dzin-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarioA 07.04.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam wszystkich! Jak idzie Wam budowa domków? Chciałem wrzucić parę fotek z budowy dżina na to forum, ale widzę, że nie ma tutaj takiej opcji.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kati.r 01.07.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witammy podpiwniczyliśmy część mieszkalną, z piwnicy zrobiliśmy schody do garażu w miejscu gdzie miała być kotłownia. Część słupów na poddaszu zostanie wciągnięta w ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia2003 08.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wtam wszystkich budujących Dżina My mamy wylany strop, czekamy na ekipę( w tym roku chcemy przykryć Dżina dachem). mam wrażenie, ze schody są bardzo wąskie. Zastanawiamy się nad likwidacją spiżarki, ponieważ usilnie szukam miejsca na stół w kuchni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malyolbrzym 02.01.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 witam wszystkich ja zakonczylem budowe dzina 1g okolice czestochowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacku1719509926 07.02.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Witam Poproszę o przesłanie kilku fotek z budowy. Ja zaczynam budowę jak tylko zrobi się ciepło, a narazie chciałbym zobaczyć jak wygląda taki dom na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacku1719509926 07.02.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Fotki proszę przesyłać na adres [email protected] z góry serdecznie dziękuje i pozdrawiam wszystkich którzy zaspokoili moją ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts