rogi 23.12.2003 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Jak to właściwie jest z tą akustyką ścian z betonu komórkowego. Podowbno jest najgorsza, a jeśli tak to jak ma sie to np. do porothermu. Jaki jest wskaźnik w db tych materiałów .Jeśli ktoś z was już mieszka w bk (w śianach 2 warstwowych) ocieplonym styropianem to prosze napisać czy dokuczają dźwieki z zewnątrz czy np. z łazienki, dobiegające z uruchomionego pieca, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 23.12.2003 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Z zewnątrz nie dochodzą żadne dźwięki. Wewnątrz jest gorzej - ścianki działowe z BK odm.600 o grubosci 12 cm nie są zbyt dobrą zaporą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 23.12.2003 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 TO ZNACZY ŻE LEPIEJ BUDOWAC Z 18 CM LUB 24. Mam działową z 12 pomiedzy sypialnią a łazienką. Więc co radzisz zmienic na 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 23.12.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Nie wiem czy 18cm wystarczy, czy nie Generalnie jest tak - pomiędzy kuchnią, a kotłownią mam 12 - w nocy jak jest cicho (nic nie gra, nikt nie gada) w kuchni słychać, ze np.: pracuje kocioł. To jest na granicy słyszalności ale jest. Sypialnie od siebie też mam oddzielone 12. Jak w jednej ktoś właczy radio to w drugiej coś tam słychać. Znowu słabiutko ale nerwusowi przed zaśnięciem może przeszkadzać. Tam gdzie mam ściany 24 (nośne) praktycznie nic nie przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 30.12.2003 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2003 Przeczytałem że styropian może pogorszyć akustykę. Wełna ponioć jest lepsza. Okolicę mam spokojną, dom 15-18 m od drogi mało ruchliwej (wewnetrzna) więc może styropian wystarczy? (już kupiłem ale jeśli ma byc ciszej to wymienie na wełnę). A może po prostu przsadxzam i moje obawy są nieuzasadnione?Więc jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnekj 26.01.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 A może warto by było zrobić ściany działowe za pomocą Silki zamiast betonu komórkowego? Wg tej strony: http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,9529/Itemid,229/ taka Silka 12 cm ma bardzo dobrą izolacyjność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichy_men 19.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Właśnie stoję przed wyborem materiału na ściany. Odrzuciłem na początku beton komórkowy właśnie z powodu słabej izolacji akustycznej gdyż będę budował dość blisko drogi ekspresowej i boję się że hałas w nocy może dokuczać. Ale teraz tak myślę że to może przesada? Może jednak nie jest tak źle jeśli chodzi o hałas z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.02.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 To buduj z silikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts