Luśka 28.10.2002 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2002 Odświeżam temat z powodu wczorajszego huraganu. W nocy wyrwało z korzeniami prześliczną wierzbę która rosła na osiedlu między blokami. Obejrzałam korzenie - faktycznie, średnica ogromna, ale w sumie w ziemi siedziały bardzo płytko. No i pewno dlatego tak to się skończyło. Bardzo mi jej żal.... Chyba u siebie takiej nie posadzę. PS.1. Z mojego niedokończonego dachu zerwało papę. A mówiłam dekarzowi, żeby szybciej kładł dachówkę PS.2. Nie lubię poniedziałku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGACKA 29.10.2002 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 U mnie na osiedlu tez pogrom wierzb nie wyrywa ale przeraźliwie łamie. Nie poddaje sie tez marzę o wirzbie płaczącej i to takiej ogromnej pod która będziemy siadać jak pod parasolem. Od domu zrobie ekran przed korzeniami.A i juz dziś wtorek!!! Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 29.10.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2002 Nie zapominajcie też o tym że niektóre drzewa są ulubionym miejscem sładania jaj przez komary.Są to przeważnie drzewa liściaste, te które lubiąpodmokłe podłoże.Właśnie wierzba,która w naturze rośnie na obrzeżach wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 30.10.2002 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Carmela nie zniechęcaj kupie dubeltówkę i będe polować na komary może zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 30.10.2002 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2002 Tylko koniecznie z dobrą lunetą na podczerwień.A tak poważnie to są bardzo dobre preparaty do oprysku,niszczące jaja komarów jak i samych delikwentów.Robi się to wieczorem,żeby inne owady nie ucierpialy,dlategoże preparat jest czynny biologicznie tylko kilka godzin.Nie znam nazwy,ale myślę ze można dostać w sklepach ogrodniczych.U znajomych pomaga w stu procentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.10.2002 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2002 Carmela ja marzę o wierzbie takiej ogromnej nie o jakiejś miniaturce i jak ja mam ją niby pryskać o tak sobie? To bedzie wielkie drzewo więc chyba sama sobie nie poradzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts