rogi 23.12.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Jak z waszego doświadczenia cenowo ma sie ocieplanie ścian wełną do styropianu? Skłaniam sie na razie ku styropianowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.12.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Zależy to od materiału do którego będziesz przyklejał wełnę czy styropian.Jeżeli będzie to np. ceramika to nie musisz kołkować wełny lamelowej natomiast beton komórkowy tak.Generalnie wełna jest droższa od styropianu w wykonaniu około 50-70%.Kołki do wełny z trzpieniem stalowym.Ja ociepliłem wełną beton komórkowy 24cm.oraz 14cm.wełny.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 23.12.2003 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 też bedę miał ściany z bk 24 cm. Jaki jest koszt wykonia 1 m2 z wełny?Dlaczego zdecydowałeś się na wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 23.12.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2003 Zwolennicy jak przeciwnicy wełny niejednokrotnie wypowiadali się na tym forum.Musisz poszukać wcześniejszych wypowiedzi.Ja wybrałem ze względu na oddychanie scian (nie wiem ile w tym jest prawdy).Kupowałem cały system Roockwol ok.50zł m/2 łącznie z tynkiem.Miałem kupić 12cm ale była niewielka różnica między 12 a 14cm.Za robociznę około 25złm/2 zależy od regionu.Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feft 26.12.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Tania ta robocizna. Ja nie znalazłem taniej niż za 35 zł/m kw. Na Górnym Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts