Mamatitu 07.10.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Największym błędem naszej budowy była decyzja o zakupie nadproży Leier'a do systemów z roletami. Firma Leier oczywiście pisze o wspaniałych nadprożach i niskiej utracie ciepła,tyle że nie ma do nich sensownych rozwiązań jeśli chodzi o klapy rewizyjne. Nasz architekt też nie wykazał się wnikliwością i w chwili obecnej mamy duże okna nad którymi plastikowe klapy z 2cm styropianem są jedynym zabezpieczeniem przed zimnem. Poznałam osoby, które jak my mają teraz ogromy problem z Leier'owskimi nadprożami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 08.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 urzekła mnie Twoja historia... zdradzisz nam może co to za ogromne problemy? domyślam się, że chodzi o zimno...ale może to rozwiniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 08.10.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Największym błędem naszej budowy była decyzja o zakupie nadproży Leier'a do systemów z roletami. Zdaje mnie się, że Leier zaczyna stawiać na ilość, a nie na jakość. Dużo jego produktów pozostawia wiele do życzenia. Ostatnio kupowałem kostkę brukową i zauważyłem, że na palecie pomiędzy warstwami nie ma żadnych przekładek. Wszystkie kostki oprócz górnej warstwy były wytarte lub zarysowane. Ach, mógłbym tak długo wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korjak11 22.07.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 (edytowane) Największym błędem naszej budowy była decyzja o zakupie nadproży Leier'a do systemów z roletami. Firma Leier oczywiście pisze o wspaniałych nadprożach i niskiej utracie ciepła,tyle że nie ma do nich sensownych rozwiązań jeśli chodzi o klapy rewizyjne. Nasz architekt też nie wykazał się wnikliwością i w chwili obecnej mamy duże okna nad którymi plastikowe klapy z 2cm styropianem są jedynym zabezpieczeniem przed zimnem. Poznałam osoby, które jak my mają teraz ogromy problem z Leier'owskimi nadprożami. Witam Was, nieopatrznie rowniez zastosowalismy te nadproza we wszystkich oknach ( 11 sztuk ) oprocz piwnicznych i mamy ten sam problem. Juz raz nam roleta nawalila i musialem niszczyc gipsowke i od nowwa ja klasc, cekolowac, malowac. Na szczescie bylo to jeszcze na etapie wykanczania w srodku, wiec jakby mniejszy problem. Ale teraz wysiadla inna roleta, w srodku wszystko wykonczone i jest juz powazny problem - poza balaganem oczywiscie. Pomyslalem wiec, czy nie zastosowac tego samego materialu ( u nas parapety sa drewniane - Urzedowski ) na okrycie nadproza od spodu tez deska drewniana w tym samym kolorze, tak jakby to mialo byc zgodnie z projektem naszym na wykonczenie. Problem jest jak zamocowac do nadproza ta deske ( nawet cienka, bedzie troche wazyc). Co o tym sadzicie? Pozdrawiam Krystyna i Krzysztof z Gdyni [email protected] Edytowane 22 Lipca 2012 przez korjak11 poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts