Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co do drzewa kominkowego...

Poza ceną ważny jest jeszcze jeden czynnik...uczciwość...ile ja się nasłuchałem o takich co to zapłacili za 4 mp a dostali....2 :-))) i żeby nie kolejna dostawa innego/uczciwego dostawcy to cały czas by myśleli, że wtedy kupili owe 4 mp....

liczyc mi sie nie chcialo ale biorac wczesniej drzewo na dzialke od wielu roznych dostawcow przez ostatnie 4 lata ten co mi teraz przywioz wyglada na naprawde uczciwego

A możesz dać namiar na niego??

Ile i za jakie drzewo u niego ostatnio płaciłeś ??

Jateż poprosze bo tylko patrzyc jak sie ochłodzi a moje super tanie drewno jest na razie jak nasz sejm :D (nie wiadomo czy będzie) :roll:

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po długiej nieobecności

bobo30 Gratulacje !!!

A my właśnie zakończyliśmy pierwszy tap - mury + więźba i czekamy na dekarzy. Oczywiście borykaliśmy się z wieloma kłopotami - najbardziej z dostępnością materiałów i ich ceną...

I dołaczamy sie do fanklubu G Kramka i jego ekipy - nie zawiedli i Ci co ich polecali mieli absolutną racje.

pozdrawiam wszystkich

Tamlin

poszukiwani:

- dostawca szamb betonowych

wedle zyczenia:

http://www.makrobet.com.pl/ stonka niestety nie jest aktywna w pełni.

B.przyjemna obsluga, i jak na znaczną odległość elastyczny, tani (100 za szt i 50 za 2 szt) transport. Np. szambo 9,5 m3 (2,5x2,0x3,0) - 1800zł, kominek 100zł

a powracając do słupków ogrodzenia to proponowane przez Ciebie rozwiązanie zostanie zastosowane gdyż nie udalo mi sie znalezc producenta

Bobo30.

Dzięki za namiar na pana Andrzeja od drzwi. Byłem ostatnio u osób, które również zamówiły te drzwi. Dzieki ich uprzejmości mogłem dotknąć produktu.

Teraz jestem umówiony na obmiar. Niestety ma długie terminy.

pozdrawiam

Witam po długiej przerwie. Właśnie mamy zamontowaną barierkę przy schodach wewnętrznych. Wybraliśmy ze stali kwasówki. Wygląda super. To już chyba koniec wielkich robót. Teraz tylko małymi kroczkami. Druga kuchnia (nasza) już też działa. Wyszło całkiem fajnie, troche pracy było, bo montowaliśmy sami meble z IKEA. Sprzęt do zabudowy AEG. Z meblami standardowymi jest sporo kłopotu. Trzeba było trochę kombinować. Nie wszystko pasuje tak na pierwszy rzut oka. Ale efekt końcowy jest naprawdę dobry.

BOBO

Dołączam się do gratulacji i życzę duuużo radości.

IZAT

po drodze do Nadarzyna jest namiar na drewniane podbitki(przed maximusem) a sprzedaż gdzieś na ul.Błękitnej w Warszawie. Ja osobiście kupowałem bezpośrednio od producenta(innego) i właśnie kończą mi kłaść. Mam jeszcze drzwi dębowe, więc jak jesteś zainteresowana można zobaczyć, niestety fotek brak.

Cześć wszystkim,

po kolejnym długim okresie nieobecności na forum odzywam się ponownie. Budowa porusza się w ślimaczym tempie ale za to w życiu prywatnym prawdziwe trzęsienie ziemi, urodziła nam się córeczka...

Śliczna, uśmiechnięta ale że jest w wieku 5 mcy rządzi się swoimi prawami no i dla mnie to są to rewolucyjne zmiany.

Apropos budowy to poprosiłbym BOBO30 o namiary na sosnowe drzwi wewnętrzne i stolarza od schodów.

Pozdrawiam serdecznie

Witajcie,

Dawno miałam do Was zajrzeć - Bogus mi palcem tę grupę pokazał, ale nie składało się, ale teraz desperacja mnie poważna chwyciła.

Przepraszam, że głowę zawracam, ale może...

Mam dom świeżo wybudowany między Grodziskiem a Adamowizną, niedaleko nowego cmentarza grodziskiego.

Zginął mi pies. Duży, czarny, podpalany, stary, wilkowaty... W czwartek robotnicy go wypuścili, przestraszył się burzy... Jeżeli to Wasze okolice, może widzieliście...

Bylismy dzis, tj 1 pazdziernika w Ksiazenicach na osiedlu agrirolu (http://www.agrirol.republika.pl - tutaj spojrz jesli nie wiesz dokladnie gdzie sie osiedle znajduje). Po lesie jak i po okolicy osiedla od poludnia krecil sie wlasnie podpalany, wilczuropodobny, niemlody pies z czerwona obroza. Niezle sie go przestraszylismy w lesie z synkiem ale w ogole nie byl agresywny. Nie bal sie ludzi i podchodzil dosc blisko. Na pewno po popoludniowej wedrowce po lesie wrocil jeszcze na osiedle ale nie odwazylismy sie do niego podejsc. Moze warto byloby rozkleic ogloszenia gdzie zadzwonic jak sie pokaze (my jeszcze nie mieszkamy na osiedlu). Mam nadzieje ze to ten i ze go szybko znajdziecie.

Pies wabi się Argon, ale nie miał na sobie obroży. Miał być w domu, poza domem i ogrodem zawsze chodził na smyczy...

Ja odchodzę od zmysłów, chociaż już tracę nadzieję. Gdyby był młodszy to może by dał sobie radę... Ale ma 14-15 lat (to znajda, więc nie mam pewności), choruje na serce i kręgosłup. Po wczorajszej burzy, szanse choć nikłe, jeszcze się zmniejszyły.

Dzięki Pieczareczko za informację, jeszcze dzis na wszelki wypadek się tam przejadę i powieszę ogłoszenia ze zdjęciem.

Ula, Tobie również dziękuję, zwłaszcza z góry za rozglądanie się za nim. Wkleiłabym zdjęcie, ale jak na złość aparat odmówił współpracy z kompem, bez powodu, a na dysku zdjęć Argona nie mam. Jak się chrzani to na całego...

Witam!

poszukuję wykonawcy który założyłby na budynku instalację odgromową!

czy macie kogoś do polecenia?

Nie ukrywam, iż ww temat nabrał istotności po wczorajszej burzy kiedy to z niezapowiedzianą wizytą wpadł do mnie na działkę piorun! :-) na szczeście nikomu i niczemu nic się nie stało ale.....

pzdr

Darcyś

Szukam pilnie ekipy do budowy ogrodzenia działki.

Polećcie mi plis kogoś. W sobotę umówiony wykonawca zadzwonił, że rezygnuje, bo się nie wyrobi czasowo.

Ogrodzenie to ma być siatka na podmurówce ok. 130 m + brama, furtka i śmietnik.

Dzięku z góry za pomoc.