Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam sąsiadów :-) Szczególnie Jaskulę (chyba tak się to odmienia:-)) Właśnie zakupiłem działkę w Jaktorowie no i chyba już poważnie zaczynam myśleć o budowie domu(dość mam tych ciągłych remontów:-))

P.s. Pamiętam jak w Czarnym lesie był tylko...czarny las. Często jeźdiłem tamtędy na rowerku.

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-240254

Budowac sie to trochę za dużo powiedziane. Najpierw musimy skończyc remont, pozbierać troszkę kaski i jeżeli auto sie nie sypnie to będziemy mogli za jakieś dwa, trzy lata wystrzelić jakiś stan surowy zamknięty:-)
https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-240500

Senser, witam w naszej prężnej grupie, chyba będziemy dość bliskimi sąsiadami. My mamy domek w Wycinkach Osowskich, ale prawie na granicy z Musułami.

Z usług Budokruszu korzystałam i odczucia mam nie najlepsze. Wprawdzie materiały mają dobrej jakości, ale traktowanie klienta - tragedia. Grama betonu nie wyleją, póki nie zobaczą kasy. Trzy razy jeździliśmy do nich, żeby zabrali całą paletę bloczków Terriva, stoi do tej pory. Zrezygnujemy chyba z oddania jej i utwardzimy nimi drogę.

Pozdrawiam.

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-240634

Trzy razy jeździliśmy do nich, żeby zabrali całą paletę bloczków Terriva, stoi do tej pory. Zrezygnujemy chyba z oddania jej i utwardzimy nimi drogę.

Pozdrawiam.

No to chyba faktycznie, że nie najlepsze....ale w gruncie rzeczy patrząc na istote sprawy to chociaż dla budującego nie jest najważniesze...

Ale bardzo fajnie że się wygadałaś... :-) Bo wiesz, właśnie rozpatruje ewentualność zakupu u nich stropu Teriva...Pocieszyłaś mnie, że mają towar dobrej jakości...to b. ważne...a nie miałbym pewnie kogo zapytać o to...

Ale ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz...

Czy w związku z tym, że jednak u nich zdecydowaliście się na zakup stropu to znaczy że są atrakcyjni jeśli chodzi o ceny???

Czy są w miarę elastyczni???

A poza tematem to ja was wszystkich i ciebie również gorąco witam :-)

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-240769

My z Budokruszu bralismy Terrive z keramzytu i akurat w okolicznych składach takiej nie było, tylko betonowa. Poza tym bralismy od nich beton. Przeważyła jakość, tu rzeczywiście nic nie można zarzucić. Cenowo mało elastyczni no i oczywiście wszystko płatne z góry. Pozostałe materiały braliśmy w PSB "Kasta" w Grodzisku. Tam z płaceniem nie było kłopotów, jak mieliśmy przejściowe kłopoty finansowe, to poczekali nawet kilka tygodni. Cenowo też bardzo elastyczni. Zamówienie materiału na telefo o dowolnej porze dnia. Nawet zdarzało się, że przyjechaliśmy wieczorem godz. 19 - 20, a ekipa mówi, na jutro przydałaby się paleta cementu. Telefon do Pana Artura i nastepnego dnia ok. południa cement był. Tylko z drewnem trzeba uważać, sąsiad od nich brał i było bardzo marnej jakości. Nam drewno załatwiał wykonawca gdzieś koło Piaseczna.

Pozdrawiam.

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-241127

Witajcie krajanie,

Ja też buduję pod Grodziskiem. Dokładnie przy szeregowcach osiedla Villa Czarny Las. W tym roku chciałbym wykończyć dom i nareszcie w nim zamieszkać. Niestety mam straszne problemy z ZE Pruszków, mimo, że 50m ode mnie staje stacja trafo. BTW, czy ktoś orientuje się kiedy owe szeregowce Villi przewidziane są do zasiedlenia ?

Pozdrawiam sąsiadów

Maciek

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-241745

Eeeee tam nie mówcie mi nic o tym Pruszkowie !!

Cholery można dostać!!!

My (ja i jeszcze inny właściciel działki) złożyliśy wnioski...

I nawet kobita nie wie gdzie co i jak...nawet nie jest za to odpowiedzialna ale już wie że dostane warunki przyłącza do dwóch lat...A my chcemy ruszyć w tym roku...

Jak się samemu nie zainwestuje w projekty, uzgodnienia to za Boga nie zrobią czegoś wcześniej niż muszą !!!

A skoro przy pruszkowie...to się podziele jedną anegdotą...

Teraz wymagają wypisu z miejscowego planu zagosp. przest....A ja miałem od byłego właściciela Decyzje o podziale jego pola na działki...No i tam w uzasadnieniu tej decyzji było napisane dokładnie to samo co później jej przynisłem jako Wypis z miejsc. planu zagosp. przest....O czym ją wcześniej uprzedziłem...że merytorycznie to będzie tożsamy text o nawet mniejszym znaczeniu, z tą różnicą że naciągną mnie na koszty...

A pani powiedziała: Takie są wymogi, taki a taki dokument musi być i koniec!! A była to pani mgr....

:evil:

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-241987

My z Budokruszu ....Przeważyła jakość, tu rzeczywiście nic nie można zarzucić.

Niestety mnie opowieści o budokruszu nieco do nich zniechęciły: beton od nich potrafił ponoć tydzień wiązać (takie głosy chodziły po okolicy). Potem dowiedziałem się od człowieka z branży budowlanej, że B-krusz sprowadzał wątpliwej jakości cement z Białorusi.

Zeszłego lata byłem też świadkiem jak do Kasty wpadł roztrzęsiony człowiek przeklinający B-krusz - mówił, że strop mu się zawalił, kilka dni po wylaniu. Przyczyna miała być w belkach stropowych zakupionych w budokruszu: pręty zbrojeniowe w belce nie były całe - tzn łączono pręty na dość małe zakłady i takie zalewano (!!!)

Nie wiem na ile to jest prawdą, ale pewno można by to (może w gminie) sprawdzić: czy taka katastrofa budowlana była zgłoszona.

Osobiście polecam w zakresie betonu taką małą rodzinną firmę z Grodziska. Mieści się "za wiaduktem" w okolicach Rabena, dokładnie na przeciwko składu z wyrobami hutniczymi (brałem u nich bloczki i beton, ale nie wiem czy robią belki)

Pozostałe materiały braliśmy w PSB "Kasta" w Grodzisku. Tam z płaceniem nie było kłopotów, jak mieliśmy przejściowe kłopoty finansowe, to poczekali nawet kilka tygodni. Cenowo też bardzo elastyczni. Zamówienie materiału na telefo o dowolnej porze dnia. Nawet zdarzało się, że przyjechaliśmy wieczorem godz. 19 - 20, a ekipa mówi, na jutro przydałaby się paleta cementu. Telefon do Pana Artura i nastepnego dnia ok. południa cement był.

Też kupowałem w Kaście, choć różne doświadczenia tu mam:

- na plus na pewno miła obsługa, raczej fachowość pracowników i "są na bieżąco" z nowościami,

- ale są i minusy: ciężko im zorientować się, co mają w magazynie: kiedyś kupiłem od nich styropian 20cm grubości, którego od wielu miesięcy nie ma w magazynie. Ale najgorsza była folia na izolację fundamentów, którą obiecano mi dostarczyć w okolicach południa na budowę, gdy zaniepokojony zadzwoniłem wieczorem powiedziano mi, że już jutro rano zorientują się czy... mają skąd ją sprowadzić! No i negocjacje: po pewnym czasie zorientowałem się, że po negocjacjach dostaję ceny takie, jak w innych składach dostaję na "dzień dobry"!

Wydaje mi się, że są typową firmą do obsługi dużych inwestorów. Może i mogą od dostawców dostać niskie ceny, ale chyba mają spore koszty własne i nie mają się już czym dzielić ze swoimi klientami.

Aktualnie sam kupuję i polecam Andę (z Grodziska, przy trasie na Żyrardów)

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-242514

My kupiliśmy działeczkę na koniec 2003 r. w... Musułach (tyle było o nich mowy, ale jakąś chyba "nikt" tam jeszcze działki nie ma...

A dokładniej to....jadąc ul. Radońską w stronę nowego cmentarza i dalej prosto, prosto jak prowadzi droga...mijamy po lewo klasztor Zakonnic i za jakie 200 m mamy małe skrzyżowanie, w prawo wiedzie na Adamowiznę a w Lewo (do nas) na Musuły. Więc od tego skrzyżowania jadąc w lewo jakie 200m mijamy tabliczkę Musuły a za tą tabliczką jakie....50 m po lewej stronie jest poletko jeszcze nie zabudowane..ale co najmniej dwie budowy ruszą w tym roku (myślę i mam nadzieje o swojej własnej tej drugiej...

To jadąc na działkę przejażdżacie koło naszej budowy! W prawo od Rodońskiej, przed podwójnymi zakretami. Czy kojarzysz?

Jutro, a właściwie dziś, będziemy na spotkaniu.

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-243007

My kupiliśmy działeczkę na koniec 2003 r. w... Musułach (tyle było o nich mowy, ale jakąś chyba "nikt" tam jeszcze działki nie ma...

A dokładniej to....jadąc ul. Radońską w stronę nowego cmentarza i dalej prosto, prosto jak prowadzi droga...mijamy po lewo klasztor Zakonnic i za jakie 200 m mamy małe skrzyżowanie, w prawo wiedzie na Adamowiznę a w Lewo (do nas) na Musuły. Więc od tego skrzyżowania jadąc w lewo jakie 200m mijamy tabliczkę Musuły a za tą tabliczką jakie....50 m po lewej stronie jest poletko jeszcze nie zabudowane..ale co najmniej dwie budowy ruszą w tym roku (myślę i mam nadzieje o swojej własnej tej drugiej...

To jadąc na działkę przejażdżacie koło naszej budowy! W prawo od Rodońskiej, przed podwójnymi zakretami. Czy kojarzysz?

Jutro, a właściwie dziś, będziemy na spotkaniu.

No to fajnie że się uda nam spotkać !! :-)

https://forum.murator.pl/topic/13122-grupa-nadarzy%C5%84sko-grodziska/page/5/#findComment-243110