Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Poszukuje ekipy z Pruszkowa lub okolic do dobnej roboty w mieszkaniu na nowo budowanym osiedlu. Chodzi o przesunięcie ścianki (zburzenie i wybudowanie dosłownie obok :) ) wraz z całą elektryką. Trochę szukałem na forum, ale nic konkretnegonie znalazłem.

Z góry dzięki

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj,

u mnie robili z tej firmy: http://www.kominkiikominy.pl

Są z Zielonej Góry ale mają kilka ekip z tego jedna rezyduje pod Grodziskiem.

Na pomiary, konsultacje i pokaz kamieni przyjechał Pan Daniel Hrehorecki. Przyjeżdża tylko jeden raz, potem kontakt jest e-mail'owy (projekt, zmiany, projekt umowy i sama umowa). Ekipa przywozi gotowe "klocki" z których wykonuje obudowę kominka - trwa to dwa dni.

Witam wszystkich,

Budujemy juz jakis czas, ale dopiero teraz się do was wpisuje. Budujemy sobie w Siestrzeni, niedaleko trasy katowickiej (kiedys to koniec świata, a teraz coraz gęściej).. Dom w stanie surowym zamknietym z instalacjami. Własnie walczymy z gazem. Chętnie pomogę jak coś bedę mogła i chętnie skorzystam z waszej pomocy, bo dla mnie poszukiwanie wynawców to najgorsza część tej generalnie miłej czynnosci jaką jest budowanie.

pozdrawiam

joankie napisał:
Witam wszystkich,

Budujemy juz jakis czas, ale dopiero teraz się do was wpisuje. Budujemy sobie w Siestrzeni, niedaleko trasy katowickiej (kiedys to koniec świata, a teraz coraz gęściej).. Dom w stanie surowym zamknietym z instalacjami. Własnie walczymy z gazem. Chętnie pomogę jak coś bedę mogła i chętnie skorzystam z waszej pomocy, bo dla mnie poszukiwanie wynawców to najgorsza część tej generalnie miłej czynnosci jaką jest budowanie.

pozdrawiam

Jeśli szukacie wykonawcy do gazu to mogę polecić podwykonawcę spółki z Błonia - facet jest z Grodziska,

a czy umowę na przyłącze już macie? Dysponuję także namiarem na projektanta przyłącza do domu :D parę miesięcy temu robiłem przyłącze do swojej chaty 8)

Witam,

moze znacie kogos kto podjalby sie wykonania izolacji poziomej na chudziaku z papy termozgrzewalnej. Chodzi mi jednak o kogos kto sie na tym zna i zrobi wszystko dokladnie. Wbrew pozorom na podmoklym terenie to cholernie wazna sprawa i wcale nie taka prosta...

Czlowiek/ekipa taka potrzebna na gwalt niemal ;)

Pozdrawiam

strix

Witajcie!

Rozpoczynam wlasnie swoja przygodę z własnym domem w Milanówku i mam nadzieję, że wszystko zakończy się sukcesem. Takie marzenia od M2 w bloku do M5 z własnym ogrodem :D . Forum czytam juz od jakiegoś czasu i mam coraz więcej lęków - droga przez mękę (jeśli chce się jak najwięcej zrobić własnym sumptem - a ja ze wzgledów finansowych ...). Jestem na etapie zgód, uzgodnień, warunków itd... Od urzędu do urzędu, tu czegoś brakuje, tam jest nie to o co chodziło - uff kiedy wreszcie rozpocznie się ta budowa? :evil:

Dzisiaj pierwszy powazny krok - zakup projektu - firma BAUHERR domek parterowy DM26, do lekkiej przeróbki. Gdyby ktoś z Was miał jakieś doswiadczenia z tym projektem byłbym wdzięczny za kontakt.

Może kontakt na dobrego i taniego architekta ws przeróbki?

perca napisał:
Witajcie!

Rozpoczynam wlasnie swoja przygodę z własnym domem w Milanówku i mam nadzieję, że wszystko zakończy się sukcesem. Takie marzenia od M2 w bloku do M5 z własnym ogrodem :D . Forum czytam juz od jakiegoś czasu i mam coraz więcej lęków - droga przez mękę (jeśli chce się jak najwięcej zrobić własnym sumptem - a ja ze wzgledów finansowych ...). Jestem na etapie zgód, uzgodnień, warunków itd... Od urzędu do urzędu, tu czegoś brakuje, tam jest nie to o co chodziło - uff kiedy wreszcie rozpocznie się ta budowa? :evil:

Dzisiaj pierwszy powazny krok - zakup projektu - firma BAUHERR domek parterowy DM26, do lekkiej przeróbki. Gdyby ktoś z Was miał jakieś doswiadczenia z tym projektem byłbym wdzięczny za kontakt.

Może kontakt na dobrego i taniego architekta ws przeróbki?

Jezeli zmiany nie są bradzo istotne, to zrób tak jak ja - złożyłęm papiery o pozwolenie z projektem oryginalnym, a potem rozpoczęłem budowę po swojemu, a w jej trakcie Pani kierownik zrobiła mi projekt zastępczy wraz z architektem a wymiary i rozkłady pomieszczeń praktycznie wymierzyłą z budynku. Ponieważ budowałem sam, to tak było najłatwiej, w trakcie budowy wychodzą rzeczy których nie zawsze na papierze uda ci się obmśleć, a to tu metr za mało a tu za dużo. Polecam takie rozwiązanie, jak masz swoją wizję - bo jakby nie było papierologia trwa , na takie zmiany projektu policz miesiąc i zapewne z 1500 dla architekta. Pozdrawiam

tomanio napisał:

Ramotkom gratuluje przeprowadzki :D

Dziękujemy! :)

Jako, że familia zaczęła mi wiercić dziurę w brzuchu żeby "załatwić telewizję", potrzebny jest mi fachowiec, który primo po pierwsze - zamontuje talerz i dekoder, a primo po drugie - połączy kable tv oraz sieciowe w skrzynce switch.

Z góry dzięki za namiary, pozdrawiam

\ napisał:
Kupie barakowóz lub coś w tym rodzaju na budowe - okolice Grodziska Mazowieckiego, pilne na już.

Na drodze z Nadarzyna do Pruszkowa, w Strzeniówce jest facet który robi barakawozy, w okolicach takiego ostrego zakrętu w prawo w Strzeniówce. Jak będę tamtędy jechac mogę sprawdzić telefon. Nie wiem jak z ceną bo pewnie oplaca się kupić używany.

Pzdr

joankie napisał:
Na drodze z Nadarzyna do Pruszkowa, w Strzeniówce jest facet który robi barakawozy, w okolicach takiego ostrego zakrętu w prawo w Strzeniówce. Jak będę tamtędy jechac mogę sprawdzić telefon. Nie wiem jak z ceną bo pewnie oplaca się kupić używany.

Pzdr

z tego co wiem to tam wynajmuje - 602294565

paqlka napisał:
Taniego tzn tylko dla wpisów do Dziennika budowy i pieczatek? Najlepszym kierownikiem jest inwestor i znajomi. :D

Jeśli tak zapytaj - betoniarnia Kasob w Kozerkach przy trasie Grodzisk - Jaktor ów. (jadąc od Grodziska po lewej stronie wjeżdźa się do składu drewna).

Właśnie chodzi mi o takiego tylko do wpisów i pieczątek. Tzn, że tam w tej betoniarni mam pytać o kierownika? Masz może telefon do niego?