Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to zazdroszcze - ale nie tego wykańczania samego siebie tylko rychłego pomieszkiwania! a dzieci w jakim wieku? szukam kumpli dla moich pędraków!

skąd brałeś materiały na stan zerowy?

Hej,

WIek moich to 6 lat i 2 lata.

Co do materiałów na stan zerowy: beton, piasek i bloczki z Chemabud'u tel. 7989892 - Sokołów k/ Janek. Stal kupiłem w Nowej Wsi - akurat mieli dobrą/starą cenę. Reszta drobiazgów to: Castorama i inne pobliskie składy.

A kiedy zaczynasz u siebie?

pozdrawiam

Tommi

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

to zazdroszcze - ale nie tego wykańczania samego siebie tylko rychłego pomieszkiwania! a dzieci w jakim wieku? szukam kumpli dla moich pędraków!

Hej,

Co do materiałów na stan zerowy: beton, piasek i bloczki z Chemabud'u tel. 7989892 - Sokołów k/ Janek. Stal kupiłem w Nowej Wsi - akurat mieli dobrą/starą cenę. Reszta drobiazgów to: Castorama i inne pobliskie składy.

pozdrawiam

Tommi

u mnie 5 lat i 2 latka. jeśli wybudowałeś się blidko ul. Poprzecznej, to widziałam ccie juz parę razy. jakiś chłopczyk na rowerku jeździł tam też - i na oko 6 lat.

mamy wystartować na początku września, ale wszystko zależy od tego jak szybko dostaniemy pozwolenie na budowe. a projekt szamba skąd wziołeś?

pozdrawiam

Hej,

pozdrawiam

Tommi

u mnie 5 lat i 2 latka. jeśli wybudowałeś się blidko ul. Poprzecznej, to widziałam ccie juz parę razy. jakiś chłopczyk na rowerku jeździł tam też - i na oko 6 lat.

mamy wystartować na początku września, ale wszystko zależy od tego jak szybko dostaniemy pozwolenie na budowe. a projekt szamba skąd wziołeś?

pozdrawiam

Hej,

dokładnie to wybudowałem się na rogu Kochanowskiego i Poprzecznej. W chwili wolnej zapraszam - chętnie poznam nowych sąsiadów. Zaraz dwie działki dalej wybudował się mój kolega - on faktycznie już tam mieszka i ma syna - dokładnie 6 lat. Projekt szamba miałem w projekcie budowlanym - jakiś taki przykładowy zbiornik plastikowy- a suma sumarum zrobiłem betonowe - z Radomia.

pozdrawiam

Tommi

Bry!

Jak tak po 1,5 miesiecznej nieobecnosci czytalem ostatnia strone naszej grupy, to sie zastanawialem czy nie pomylily mi sie linki... :-) Tyle nowych nickow...

Spiesze poinformowac, ze moge juz legalnie zamieszkac :-). Zglosilem sie tez po numer posesji i nawet (nie wiem skad we mnie ta uczciwosc obywatelska) zglosilem dom do opodatkowania :-).

Potem to juz tylko meldunek i wpisy do ksiag wieczystych.

Pozdro

Jay

Eeeee, jeszcze jedno.

Gdzie moge zabrac zone, zeby na wlasne oczy zobaczyc granit strzegomski (poza Strzegomiem) albo inne kamienie na podjazdy, sciezki itp?

Jakos nie moge wypatrzec...

Jay

Widziałem coś takiego chyba na wjeździe do Milanówka od strony W-wy? :)

Trochę za Orlenem po lewej stronie. Przynajmniej był tam jakiś baner z reklamą.

Spiesze poinformowac, ze moge juz legalnie zamieszkac :-). Zglosilem sie tez po numer posesji i nawet (nie wiem skad we mnie ta uczciwosc obywatelska) zglosilem dom do opodatkowania :-).

Czy mam rozumieć że nikt się do Ciebie z PINB nie pofatygował?

A co do podatku - naliczą Ci dopiero w przyszłym roku. Czy zgłosisz dzisiaj czy pod koniec roku - wyjdzie na jedno (finansowo).

Pozdrawiam

Bogusz, nikt a nikt z Inspektoratu sie nie pofatygowal. Niedopatrzyli sie nawet nizgloszonego wczesniej kierownika budowy :-)

Poza tym papiery mialem w porzadku. Czyli:

- Inwentaryzacja,

- Elektryk,

- Kominiarz,

- Xero decyzji,

- Oswiadczenie kierownika.

O podatku wiedzialem i dlatego tak chetnie sie zglosilem :-)

Teraz czas na porzadki na dzialce.

Pozdrawiam

Jay

Asiu,

Faktycznie mamy baardzo blisko do siebie :) Czy może przez Twoją działke przebiega taka nieformalna droga polna?

Co do studni to owszem kopaliśmy - u mnie to miała być woda do picia, więc jej głębokość to około 30m. Niestety jej jakość jest kiepska - do ogrodu oczywiście się nadaje - a do picia mam już wodę z wodociągu :) Sądzę, że taką do ogrodu to można już znaleźć na 20m.

pozdrawiam

Tommi