Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

czy możecie podesłać namiary na sprawdzonego dekarza, glazurnika, tynkarza (tynki cem.-wap. do wyrobienia zostały glify w otworach i parę innych drobiazgów), ten który robił właściwie całość jakoś się nie poczuwa, ech..

P.S.

wpadam na forum incydentalnie i jestem pełen podziwu, że jesteście w stanie budować, pracować, mieć rodzinę i udzielać się tutaj, ja się generalnie przestałem wyrabiać

Pozdrawiam serdecznie

Czy ktos z budujacych na terenie Gminy Grodzisk moze polecic dobrego kierownika budowy, wiem ze dobrzy dziela sie na fachowcow i na tych co maja uklady w urzedzie, no oczywiscie jedno nie wyklucza drugiego ;-)

Pozdrawiam

Naprawde nikt nie moze polecic kierownika budowy ???????? :o :o

Aśka, szkoda, że się zamienili, jakieś grube nieporozumienie, powinnas o tym wiedzieć :( ,

tak jak już ktoś pisał trzeba być czujnym, każdej ekipy trzeba pilnować, ja byłam na budowie 3-4 razy w tygodniu i wszystko sprawdzałam, plus zaglądał kierownik

Marzek, ja też raczej wezmę drzwi od pana Andrzeja, co do podłóg, to dziś go zagadnę.Czy jak już będziesz miał drzwi to mogę przyjechać obejrzeć?

Dla sprostowania u mnie budował pan Grzegorz Kramek, a u Aśki pan Tomek Kramek, to dwie odrębne ekipy, nie rozumiem tej zamiany.

mój kierownik budowy niestety sie rozchorował, tak więc nie polecę na razie

ja dachówkę kupowałam w bardzo dobrym składzie Europoldach z Piaseczna7502390, z 7%Vat, bo od nich wzięłam dekarza (pana Roberta) - dobry fachowiec, ale warto spisać umowę, bo potrafi nawalić z terminami

Zazdroszczę! Senser, jakiej firmy kominek wybrałeś? To moja największa bolączką, bo o ile wszystko inne mamy już ustalone włącznie z płytą kuchenną, okapem czy kafelkami, kocioł gazowy mamy już nawet kupiony, to wciąż nie możemy zdecydować się na kominek. Czy ktoś może doradzić?

Piszemy się także na spotkanie 5 listopada. Sezon budowlany zamknęliśmy. Nasz Gargamel jest już zadaszony i choć powinniśmy cieszyć się, to jakoś nam smutno, że trzeba czekać do wiosny z dalszymi pracami.

A co tu dużo mówić... :lol: to było wczoraj po raz pierwszy...

Grzejniki hulają extra...co wam będe mówić samie wiecie...

A teraz do Soboty...i przeprowadzka...wreszcie przeprowadzka...już koniec z rozrywaniem się pomiędzy budową a domem...

Piekne chwile az sie lezka w oku kreci ;-)

Pozdrawiam

ja dachówkę kupowałam w bardzo dobrym składzie Europoldach z Piaseczna7502390, z 7%Vat, bo od nich wzięłam dekarza (pana Roberta) - dobry fachowiec, ale warto spisać umowę, bo potrafi nawalić z terminami

dzięki:)

Senser - ja też zazdroszczę.....Ale co tam - też "niedługo" będę rozpalać swój.... :)

Oj tak...w sumie cieszę się bardzo...teraz mieszkamy u rodziców (mieszkanie sprzedane ok. 1,5 m-ca temu. Nie mylić "z rodzicami" :lol: ) nie wszystko będzie dopięte tak jakbyśmy sobie tego życzyli...ale z różnych przyczyn finansowo/czasowych musimy...

Nachodzi mnie taka dziwna "nostalgia"....30 lat w blokach...całe moje życie...co ja zrobie w takim domu?? :)

Jestem strasznie ciekawy jak się będzie tam nam mieszkać...ciekaw jestem tego uczucia...

A kominek...Makroterm, cała chałupa + cwu tylko tym zasilana...w sumie fajnie to chula...

no to piszę spotkanie 5 listopada

bobo30 chyba 2 +1

ula i sławek 2 ?

sylvia1 ?

victoria?

senser tak,może + 2??

inni?

A w sumie gdzie?? tam gdzie "zawsze"??

Aśka, szkoda, że się zamienili, jakieś grube nieporozumienie, powinnas o tym wiedzieć :( ,

tak jak już ktoś pisał trzeba być czujnym, każdej ekipy trzeba pilnować, ja byłam na budowie 3-4 razy w tygodniu i wszystko sprawdzałam, plus zaglądał kierownik

Marzek, ja też raczej wezmę drzwi od pana Andrzeja, co do podłóg, to dziś go zagadnę.Czy jak już będziesz miał drzwi to mogę przyjechać obejrzeć?

bobo, my to jesteśmy w tej materii wręcz nienormalni!!! mąż jest na budowie codziennie, minimum przez godzine, a ja razem z nim, co drugi , trzedzi dzień, wzależności od tego czy uda mi się dzieci z kimś zostawić....

a i tak wyszło jak wyszło. w końcu my się na projekcie konstrukcyjnym nie znamy, więc nawet nie zaglądaliśmy w tę część projektu. ale wyrażnie mówiliśmy, żeby uważnie przeczytali CAŁY projekt, nie tylko początek!

obwiniam głównie architekta...

błąd już naprawiony, kląmry założyli za zgodą konstruktora, i ma być o.k.

budowa ruszyła dalej, i na razie wszysko z nowu wygląda o.k.

ale sama przyznasz, że takie zamiany ekip bez uzgodnienia z inwestorem, są conajmniej niepoważne...