Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Władysław Paluchowski 502 286 560

u mnie rok temu 50 zł/mb a było tego 34 metry

na razie ok choć w zime chyba uszkodził sie zawór zwrotny i czasem mam problem :)

Dzieki wielkie!

Poszukuje takze hydraulika/ow? Mozecie kogos polecic?

Do CO czy do CWU i ZWU? Jeśli w miedzi to służę pomocą.

Plastik klejony ewentualnie też.

Pozdrawiam

Robert.

Ps. mam na myśli że sam robię, tylko kwestia z czego i w jakim zakresie.

[email protected]

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Senser, meczu nie oglądasz? :lol:

No i co zrobiłaś!! Na sam koniec i musieliśmy dostać batyyy!!

Znów, mówiłem!! Do doooomu...Boże i się zdenerwowałem...

Noo...mówiłeś, mówiłeś i wykrakałeś :lol:

Już uspokojony po meczu (jestem kibicem, a kibicowanie naszej reprezentacji to nie bułka z masłem :( )całkowiecie subiektywnie stwierdzę, że remis byłby naszym wielkim sukcesem, ale chyba niestety niezasłużonym.

Poprawa w porównaniu z meczem z Ekwadorem była duża - tutaj chciaż nie trzeba było się wstydzić za grę naszych gwiazd, ale ciągle jak widać awans do finałów MŚ to szczyt naszych możliwości.

To taki mały off-topic po północy (więcej nie będę)

Senser, meczu nie oglądasz? :lol:

No i co zrobiłaś!! Na sam koniec i musieliśmy dostać batyyy!!

Znów, mówiłem!! Do doooomu...Boże i się zdenerwowałem...

Noo...mówiłeś, mówiłeś i wykrakałeś :lol:

Już uspokojony po meczu (jestem kibicem, a kibicowanie naszej reprezentacji to nie bułka z masłem :( )całkowiecie subiektywnie stwierdzę, że remis byłby naszym wielkim sukcesem, ale chyba niestety niezasłużonym.

Poprawa w porównaniu z meczem z Ekwadorem była duża - tutaj chciaż nie trzeba było się wstydzić za grę naszych gwiazd, ale ciągle jak widać awans do finałów MŚ to szczyt naszych możliwości.

To taki mały off-topic po północy (więcej nie będę)

Asz zgadzam sie z tobą, ktos kiedys powiedział, że "i kleska jest zwyciestwem kiedy przyjdzie w pore..." i tak sie stało odpasc tez trzeba umiec zklasą ja tam jestem zadowolony z wyniku i mile zaskoczony :D

ale poczekaj jeszcze na bardziej optymistyczne glosy

np ŻW to bardzo ładne okolice, Wiem bo moja rodzina ma działkę w Kaleni (mam tam pszczoły :D ), a kolega w Osowcu

30-35 minut myslę, że przezyjemy:)))z "niemężem" (jeszcze nim nie jest :wink: )

Mimo wszystko chyba sie pokusimy, ale jak pisałam, dziłka dopiero po roztopach 2007 więc trochę czasu mamy. Ale jakoś się uparłam na Żabią......suuuuper nazwa........... :D

bez pszesady :o . z Żabiej Woli do warszawy w 35 min ??? w godzinach szczytu ??? :D :D :D to najlepiej faxem lub smsem. Dojeżdzam juz 3 rok do pracy z Ruśca (o 10 km blizej stolicy) i wyjeżdzamy z małzonką o 6.20 Ania jest w pracy okolo 7.oo na filtrowej, a ja na Krajewskiego (żoliborz) około 7.15. mamy do pracy na 7.30 . Gdybysmy mieli później to byłby korek jak niewiem co. :D Tak że troche realizmu please. :D

faktycznie jestesmy sąsiadami, widze twoja dzialke z balkonu :D , mieszkam na środkowej 79 :D

:D

no patrz i spotkaliśmy się na forum, a ja chyba własnie od elektryka p. Miecia słyszałem, że ogrzewasz dom prądem (prawda?) i tak myślałem żeby podejść i pogadać ...

bo też mam taki plan

No zgadza się dokładnie> :D . kiedy bedziesz na budowie?. Wpadaj nie ma sprawy, chetnie Cię poznam i odp na wszystkie pytania :D .

ale poczekaj jeszcze na bardziej optymistyczne glosy

np ŻW to bardzo ładne okolice, Wiem bo moja rodzina ma działkę w Kaleni (mam tam pszczoły :D ), a kolega w Osowcu

30-35 minut myslę, że przezyjemy:)))z "niemężem" (jeszcze nim nie jest :wink: )

Mimo wszystko chyba sie pokusimy, ale jak pisałam, dziłka dopiero po roztopach 2007 więc trochę czasu mamy. Ale jakoś się uparłam na Żabią......suuuuper nazwa........... :D

bez pszesady :o . z Żabiej Woli do warszawy w 35 min ??? w godzinach szczytu ??? :D :D :D to najlepiej faxem lub smsem. Dojeżdzam juz 3 rok do pracy z Ruśca (o 10 km blizej stolicy) i wyjeżdzamy z małzonką o 6.20 Ania jest w pracy okolo 7.oo na filtrowej, a ja na Krajewskiego (żoliborz) około 7.15. mamy do pracy na 7.30 . Gdybysmy mieli później to byłby korek jak niewiem co. :D Tak że troche realizmu please. :D

wczoraj miałam tą nieprzyjemność jechać do Nadarzyna i z powrotem na północ Warszawy w godzinach szczytu i zajęło mi to ponad godzinę :(:(:(

jakaś ślamazarna chyba jestem :D

dodam, że jeżdżę przez Pruszków

przez Janki jechałabym pewnie z półtorej godziny

Iza to co powiedziałem dotyczy normalnych dni roboczych, a nie masowych szalenstw zwiazanych z dlugoweekendowymi wyjazdami. :D

W takie dni jezdze przez Pruszków jest o wielel lepiej. No wszystko jeszze zalezy od tego na która godzine sie jedzie do pracy i wraca z niej :D

mam małe pytanko , dogaduje się właśnie z firmą MAR-BUD z Milanówka na pokrycie dachu i chciał bym się dowiedzieć czy ktoś z Waszej grupy miał jakieś doświadczenia z tą firmą (te dobe i złe) ????

Z tego co mi wiadomo ktoś narzekał na firmę "dachową" z Milanówka ale niewiem czy to na tą. Narzekali na opieszałość co oznacza że facet jest niesłowny z terminami.

mam małe pytanko , dogaduje się właśnie z firmą MAR-BUD z Milanówka na pokrycie dachu i chciał bym się dowiedzieć czy ktoś z Waszej grupy miał jakieś doświadczenia z tą firmą (te dobe i złe) ????

Z tego co mi wiadomo ktoś narzekał na firmę "dachową" z Milanówka ale niewiem czy to na tą. Narzekali na opieszałość co oznacza że facet jest niesłowny z terminami.

Jezli szef tej firmy to niejaki Stanislaw Ż. to omijac wielkim łukiem

bobo, dokładnie Wycinki Osowskie, ale na ich końcu, tuż przed Musułami.

Hej, jestes z Wycinek Osowskich

my planujemy kupic tam dom w stanie surowym, mozesz napisa cos wiecej o tamtej okolicy

z gory dzieki

pozdrawiam

Witaj,

okolica b. sympatyczna, spokojna (tfu, tfu), trochę uciązliwe dojazdy, bez samochodu ani rusz, ale jak ktoś bardzo się uprze to i bez samochodu dojedzie. Autobus z Zachodniego zatrzymuje się przy wiadukcie, lub autobus z Grodziska ma przystanek tuż przy nas, a Grodzisk wiadomo PKP, WKD.

Dziecko sąsiadów chodzi do szkoły w Józefinie, gorzej z przedszkolem, najbliższe podobno w Żelechowie lub w Grodzisku, naszczęście nas to mało interesuje, mamy dzieci raczej takie starszawe i z nami nie mieszkają.

Ciekawa jestem czy interesujecie się tym domem przy Sosnowej, bo wiem że jest do sprzedania, jeśli tak to widzę go z moich okien.

Witam,

dzieki za odpowiedź. Wydaje mi sie ze to nie jest Sosnowa tylko Wrzosowa - taka napewno jest na końcu ulicy - tam przy działkach.

Jest jeszcze jeden dom do sprzedazy i to wlasnie chyba jest Sosnowa ale tamtego nie ogladalismy. To co my chcemy kupić to takie dwa na przeciwko siebie czerwony - stan surowy i na przeciwko bialy - fundamenty. Nie wiesz moze cos wiecej na temat sprzedajacego wlasciciela?

Hej, jestes z Wycinek Osowskich

my planujemy kupic tam dom w stanie surowym, mozesz napisa cos wiecej o tamtej okolicy

z gory dzieki

pozdrawiam

Witaj,

okolica b. sympatyczna, spokojna (tfu, tfu), trochę uciązliwe dojazdy, bez samochodu ani rusz, ale jak ktoś bardzo się uprze to i bez samochodu dojedzie. Autobus z Zachodniego zatrzymuje się przy wiadukcie, lub autobus z Grodziska ma przystanek tuż przy nas, a Grodzisk wiadomo PKP, WKD.

Dziecko sąsiadów chodzi do szkoły w Józefinie, gorzej z przedszkolem, najbliższe podobno w Żelechowie lub w Grodzisku, naszczęście nas to mało interesuje, mamy dzieci raczej takie starszawe i z nami nie mieszkają.

Ciekawa jestem czy interesujecie się tym domem przy Sosnowej, bo wiem że jest do sprzedania, jeśli tak to widzę go z moich okien.

Agusia,

to chyba bliżej szosy, od nas widać więźbę tego domu.

Właściciela niestety nie znam.

A to nie lepiej kupić samą działkę i się budować. Stan surowy otwarty to kwestia dwóch miesięcy, a masz domek jaki chcesz i zbudowany tak jak chcesz i przede wszystkim taniej. Z tego co wiem to poprzednia właścicielka ma tam jeszcze działki do sprzedania. Co do mniejszych kosztów budowy to pewniak, interesował nas ten dom na Sosnowej (koleżanka chciała kupić), konaktowaliśmy się telefonicznie, facet chciał zarobić na tym stanie surowym ok. 100 tys. zł :o .

W końcu my wiemy dobrze ile nas kosztowało wybudowanie stanu surowego, ile kosztują tam działki, nawet niech to będzie 2 razy więcej niż my zapłaciliśmy.

A poza tym według banku (nie pamiętam którego) metr kwadratowy domu wykończonego do zamieszkania to ok. 2700 zł. Stan surowy otwarty to 25 % całości.

Nie wiem ile chce ten sprzedający z Wrzosowej, może warto?

Życze Ci dobrej decyzji.

Dzięki,

czyli za ile chcial go sprzedac w stanie surowym? za 100 000 z dzialka?

Agusia,

to chyba bliżej szosy, od nas widać więźbę tego domu.

Właściciela niestety nie znam.

A to nie lepiej kupić samą działkę i się budować. Stan surowy otwarty to kwestia dwóch miesięcy, a masz domek jaki chcesz i zbudowany tak jak chcesz i przede wszystkim taniej. Z tego co wiem to poprzednia właścicielka ma tam jeszcze działki do sprzedania. Co do mniejszych kosztów budowy to pewniak, interesował nas ten dom na Sosnowej (koleżanka chciała kupić), konaktowaliśmy się telefonicznie, facet chciał zarobić na tym stanie surowym ok. 100 tys. zł :o .

W końcu my wiemy dobrze ile nas kosztowało wybudowanie stanu surowego, ile kosztują tam działki, nawet niech to będzie 2 razy więcej niż my zapłaciliśmy.

A poza tym według banku (nie pamiętam którego) metr kwadratowy domu wykończonego do zamieszkania to ok. 2700 zł. Stan surowy otwarty to 25 % całości.

Nie wiem ile chce ten sprzedający z Wrzosowej, może warto?

Życze Ci dobrej decyzji.