Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej!

Ja tam przez jakis czas najchetniej nie myslalabym o budowaniu. No ale moze jesli tylko pamiec nie bedzie platac mi figli pomysle o kierowaniu budowami? A co?! Grunt to pewnosc siebie :wink:. Przeciez jesli nie bedzie dobrych wykonawcow to najpewniej zabraknie tez dobrych inspektorow co nie?

A teraz powaznie:

Znajomy chcialby kupic mieszkanie w Grodzisku. Najchetniej w nowym budownictwie (czyli nie starsze niz 10lat). Bardzo podoba mu sie osiedle Bairda. Gdybyscie slyszeli o jakims mieszkaniu 2 pokojowym od parteru do drugiego pietra wlacznie to dajcie mi jakos znac. Bede w imieniu znajomego wdzieczna. Ula

Hej!

Ja tam przez jakis czas najchetniej nie myslalabym o budowaniu. No ale moze jesli tylko pamiec nie bedzie platac mi figli pomysle o kierowaniu budowami? A co?!

Qrcze Ula! Ty wiesz, ze to genialny pomysl! :D

Mysle, ze takim ludziom jak ja, ktorzy nie bardzo sobie radza (wlasciwie czytaj: bardzo sobie nie radza :roll: ) w tym koszmarze negocjacji, harmonogramow i organizacji itp. baaardzo by sie uslugi takiej osoby jak Ty przydaly!!!

Witam!

czy ktoś z Szanownych Grupowiczów starał się w naszej okolicy o pozwolenie na użytkowanie budynku przed faktycznym końcem budowy?

o takim rozwiązaniu pisze np. ostatni Murator.

pzdr

Darcyś

Chodzi ci chyba o coś co się nazywa "odbiór częściowy"??

Osobiście odradzam tego typu rozwiązanie. I tak i tak musisz (jeśli występują) mieć pomontowane wszystko to co zapewnia bezpieczeństwo użytkowania domu, np. barierki, poręcze...musisz mieć i tak protokoły odbiorcze, a i tak i tak (chyba) możesz spodziewać się kontroli.

Ja na twoim miejscu składał bym wniosek o skończenie budowy.

To, że np. masz zamiast gresu czysty beton, to nie przeszkoda żeby "oddać" cały dom.

Witam!

czy ktoś z Szanownych Grupowiczów starał się w naszej okolicy o pozwolenie na użytkowanie budynku przed faktycznym końcem budowy?

o takim rozwiązaniu pisze np. ostatni Murator.

pzdr

Darcyś

Chodzi ci chyba o coś co się nazywa "odbiór częściowy"??

Osobiście odradzam tego typu rozwiązanie. I tak i tak musisz (jeśli występują) mieć pomontowane wszystko to co zapewnia bezpieczeństwo użytkowania domu, np. barierki, poręcze...musisz mieć i tak protokoły odbiorcze, a i tak i tak (chyba) możesz spodziewać się kontroli.

Ja na twoim miejscu składał bym wniosek o skończenie budowy.

To, że np. masz zamiast gresu czysty beton, to nie przeszkoda żeby "oddać" cały dom.

Co prawda rzeczywiscie caly dom moj odebrali ale za to warunkowo stawiajac warunek zeby wykonczyc schody zewnetrzne i taraz i ni echodzio barierki tylko wlasnie o beton i zrobic elewacje (zupelnie nie wiem czemu nie moge miec szarego domu :-? ) i na to wszystko dali mi dwa lata, juz jestg to zrobione i jak poszedlem ze chce papier pozwolenia uzytkowania bez jakichkolwiek warunkow to teraz sami nie wiedza co z tym zrobic bo pozwolenie warunkowe ktore sami wydali polroku temu to ewenement :wink:

Jacek G RA AT U L U J E !!!!!!!!!!!!!!!!!! NOWY LIDERUM RECORDUM :D

Dzieki Gawelku, a swoja droga ciekawe kiedy ja bym to zauwazyl, gdyby nie Ty :-? :wink:

no jacek przeciez jest napisane nad awatarkiem :D

wiem ze jest napisane, ale jakos nie zwrocilem uwagi do momentu az twoje gratulacje przeczytalem

Jajcek, czy ty nie miałeś wogóle schodów zew. czy też miałeś ale np. bez gresu ??

A poza tym ja już straciłem orientacje...dopiero co zastanwiałeś się nad projektem a tu już oddanie domu??

Mówisz o jakimś poprzednim domu, czy też już jesteście w tym nowym?? Przez rok postawionym??!!

Jajcek, czy ty nie miałeś wogóle schodów zew. czy też miałeś ale np. bez gresu ??

A poza tym ja już straciłem orientacje...dopiero co zastanwiałeś się nad projektem a tu już oddanie domu??

Mówisz o jakimś poprzednim domu, czy też już jesteście w tym nowym?? Przez rok postawionym??!!

Schody mialem tylko betonowe, a jezeli chodzi o domek to ja sie w tempie "przyspieszonym budowalem" i juz od 2 miesiecy w nowym domku mieszkam wykonczony wykonczeniowka. Jeszcze tylko kanalizacja zamiast szamba i kotska ale nie wiem czy w tym roku