Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

izat napisał:
dzisiaj ja podciągnę temat ;)

macie jakieś namiary na firmę wynajmującą kontenery na śmiecie budowlane z wywozem??

jeśli tak, to proszę o namiary

jak najlepiej to załatwić, wynająć na jakiś czas czy od razu załadować i się z kontenerem pożegnać??

jaki jest mniej więcej koszt takiej imprezy?

U nas stal kiedys jarper, dryndnij do dzialu komunalnego do gminy powinni miec info co i za ile :wink:

izat napisał:
dzisiaj ja podciągnę temat ;)

macie jakieś namiary na firmę wynajmującą kontenery na śmiecie budowlane z wywozem??

jeśli tak, to proszę o namiary

jak najlepiej to załatwić, wynająć na jakiś czas czy od razu załadować i się z kontenerem pożegnać??

jaki jest mniej więcej koszt takiej imprezy?

Ja korzystałem z usług firmy BYŚ - tel. 835 40 48 (jako jedyni byli skłonni podstawić kontener :-? ). Za duży kontener (7 m3) zapłaciłem 370 zł.

Za to nawaliłem im tyle śmieci, że ledwo wciągnęli kontener na samochód :lol:

Później kolega mi powiedział, że on się dogaduje ( :wink: ) z kierowcami firmy ASMA BEL :roll:

dzięki piękne chłopaki :)

podzwonię i popytam

tak się zastanwawiam jak w takim kontenerze układać te śmiecie, chodzi mi głównie o styropian, on zajmuje dużo miejsca ....

najpierw wkłada się to w wory czy od razu buch do kontenera??

takim sposobem to same resztki styro zajmą pół kontenera :D :-?

izat napisał:
dzięki piękne chłopaki :)

podzwonię i popytam

tak się zastanwawiam jak w takim kontenerze układać te śmiecie, chodzi mi głównie o styropian, on zajmuje dużo miejsca ....

najpierw wkłada się to w wory czy od razu buch do kontenera??

takim sposobem to same resztki styro zajmą pół kontenera :D :-?

http://www.pruszkow-mzo.pl

http://www.bestja.com.pl

http://www.widar.pl

AsmaBel - 877 24 89; 877 24 10

Zamawiając kontener, powiedz, że to na styropian. Po pierwsze mogą podstawić większy kontener, bo śmieci będą bardzo lekkie, a po drugie dadzą siatkę lub płachtę na kontener, żeby śmieci nie fruwały.

Oczywiście można też pakować te resztki styropianu w worki. Ja tak robiłem.

Senser napisał:
  izat napisał:
Zbych,

dziękuję pięknie :*

jesteś jak zwykle niezawodny :)

cieszę się, że zaglądasz do naszej grupy ;)

pozdrawiam serdecznie

Rozumiem, że jeszcze nie zrobił u ciebie Alarmu i jesteś przed negocjacjami cenowymi?? :lol: :lol: :lol:

dlaczego napisałeś z wielkiej litery a z małej? :D:D:D:D

masz jakiś szacunek do alarmu Zbycha czy co???? :D:D:D:D:D

izat napisał:
  Senser napisał:
  izat napisał:
Zbych,

dziękuję pięknie :*

jesteś jak zwykle niezawodny :)

cieszę się, że zaglądasz do naszej grupy ;)

pozdrawiam serdecznie

Rozumiem, że jeszcze nie zrobił u ciebie Alarmu i jesteś przed negocjacjami cenowymi?? :lol: :lol: :lol:

dlaczego napisałeś z wielkiej litery a z małej? :D:D:D:D

masz jakiś szacunek do alarmu Zbycha czy co???? :D:D:D:D:D

Ja mam wielki szacunek do ALARMU oraz ZBYCHA 8) a Zbych nie ma dla mnie czasu! :cry: Zbychu, ja sie ustawie na samym koncu kolejki, ale nie zostawiaj mnie bez alarmu!!! :wink: :p

ewak39 napisał:
Ja mam wielki szacunek do ALARMU oraz ZBYCHA 8) a Zbych nie ma dla mnie czasu! :cry: Zbychu, ja sie ustawie na samym koncu kolejki, ale nie zostawiaj mnie bez alarmu!!! :wink: :p

Widzisz....popełniasz podstawowy błąd! Ucz się od najlepszych, patrz jak rozgrywa sprawę izat :-) ona nie narzeka na alarmik Zbycha :-)

Jednym słowem więcej cukiera!! :lol: :lol:

ewak39 napisał:

Widzisz....popełniasz podstawowy błąd! Ucz się od najlepszych, patrz jak rozgrywa sprawę izat :-) ona nie narzeka na alarmik Zbycha :-)

ewak39 napisał:

Cytat
Mariusz wspominał o 50 PLN a Ty piszesz o 500 PLN stad moje zaskoczenie

może jedno zero za dużo Ci się wpisało

tak 50 jednakze jest to sprawa grzecznosciowa (facet jezdzi w duzej firmie budowlanej i wozi ziemie z wykopów. Ja znim gadałem gdyż złapałem go przy pewnej budowie gdzie zdejmowali humus, potem wykop.Ziemia zatem zależy od tego co i gdzie kopią.W czasie gdy z nim rozmawialem ładował ogrodową -ale bywa różnie.Czasem i byle co do niwelacji terenu.Obecnie ścigam gościa od 2 tyg. i nic.Jeżdzi gdzieś po 2-giej stronie wielkiej wody i do Nadarzyna ma za daleko.Ale czekam cierpliwie gdyż 50 za wanne (patelnie)-czy jak to zwał te około 24-26 t. to nie 300 za 10-11 m3.

ewak39 napisał:
Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! :lol: Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! 8)

No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!!

ewka to moze ja tez sie juz dopisze do kolejki chcociaz dopiero fundament jest? :wink: :roll: :lol: :lol:

ach zapomnialem-jakby ktoś szukał koparkowego i ziemi,piachu itp to chłopaki z Ruśca są godni polecenia. Cena za piach na zasypkę dobra a koparkowy młody, sprawny i myslący.Oszczędził pracy wykonawcom wjeżdzając na ściane fundamentową, co niestety nie pozostało bez wpływu na moją kieszeń-ale jakoś nie mialem sumienia chlopaków meczyć na przeszło 30 st. skwarze.Miekkie serce twarda d... .

Jest też + dodatni - przy okazji koparą dobrze zagęścił piach.

Ekipie gęby do tej pory sie cieszą-moja troszkę mniej :-(

sylvia1 napisał:
  ewak39 napisał:
Jakie "narzeka"! Czy ja narzekam? Wrecz przeciwnie, czolobitnie robie salaam przed Zbychem i alarmem! :lol: Jezeli alarm, to tylko Zbych, nic innego w ogole nie istnieje! 8)

No niechby mnie chociaz zapisal w kolejke!!!!

ewka to moze ja tez sie juz dopisze do kolejki chcociaz dopiero fundament jest? :wink: :roll: :lol: :lol:

Wiesz, moze to i nieglupi pomysl... :lol: