Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

alicjam....zgadzam się...widzisz każdy z nas przeszedł/przechodzi podczas budowy jakieś specyficzne okresy...wejście do Unii (jak ja) a wtedy szybujące ceny materiałów bud. wtedy to był normalnie stan wojenny, mój dostawca cegły to mówił że dał jakiejś babie normalnie wałówę w torbie, żeby mu a nie komuś innemu towar wydała. W tym samym czasie w Chinach budowali tamę...stal i jej cena to kosmos...

Teraz z kolei migracja za pracą....też nie dobrze.

Oj, jakie to dziwne co 2/4 lata prześcigają się jak to ma nam nie być dobrze....a po wyborach się okazuje, że chcieliśmy jak najlepiej a "wyszło jak zawsze"...

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zygmor jak bede w pracy postaram sie o jakis namiar na prawnika

co do ekip murarskich sama jestem w kropce, Izat poleca Leszczynskiego u mnie tez robil dopuki byl trzezwy, to on wlasnie sie denerwowal jak inwestor kontrolowal postepy i jakosc robot

wiec w chwili obecenj niewiem czy czlowiek pije czy nie, u mnie zostawil robote niedokonczona i stwierdzil ze go to nieinteresuje -- pisze ku przestrodze, jak byl trzezwy i zaaczynal byl naprawde rzeczowy i bylismy zadowoleni

ekipy murarskiej nadal szukam na dokonczeniekawalkow szczytow po wiezbe i kominy, dzieki temu ze niemem ekipy murarskiej to ciesla tez zapowiada przyjscie teraz we wrzesniu , dobrze ze mam choc wiezbe moze do samego deskowania i papowania kogos wczesniej znajde

co do ekip wszystkich to naprawde ciezko tych co obdzwonilam to terminy jakies/ doslowanie jakies dopiero sie zaczynaja od pazdziernkia w niektorych przypadkach dopiero na wiosne

jak wroce ze szpitala powpisuje wszystkie namiary na ekipy murarskie jakie zdobylam, pozdrawiam i trzymam kciuki za szukajacych tak jak ja

Małe sprostowanie,

wykonawców których wypisałam powyżej, zaznaczałam, że nie przetestowałam

Pan Leszczyński stawiał mi ścianę osłonową i ocieplał dom wełną, ekipa zgrana, sprawnie im robota poszła

w sumie byli u mnie parę dni

nie miałam zastrzeżeń

o piciu nic nie wiem

Izat ja niemowie ze jest zly Lesczynski, byl naprawde super tylko zaczal trunkowac i robote ma przynajmniej u mnie w d....

od Ciebie chyba go dostalam i jestem wdzieczna bo naprawde bylismy zadowoleni, mial chwile slabosci i poplynal, moze sie teraz wykurowal, nieiwem to tez zaznaczylam w poscie, ze w chwili obecnej niewiem jak facet funkcjonuje

a przyjelam opcje ze nalezy przyszlych inwestorow poinformowac jak jest jezeli go ktos wezmie bedzie napewno doinformowany o mozliwosciach wykonawcy , i zycze aby bylo jak najlepiej, bo takie przestoje do przyjemnosci nienaleza

Zygmor, bardzo Ci współczuję. Nie dajcie się z Ewą.(czy dobrze imię zapamietałam? :oops: )

Ja znam dobrego prawnika, ale drogi jest. Prowadził dawno temu moją sprawę po wypadku samochodowym, potem rozwód mojego brata. Wiem, że zajmuje się tez testamentami itp., a więc w sprawach własności też może mógłby Wam pomóc. Stary wyga, w sadach zęby zjadł. Nazywa się Andrzej (?)Trypens, kancelaria 22 6289564 lub 6211516

pozdrawiam i piszcie , co u Was słychać

Izat, gratulacje :)

A ja mam barierkę na schodach, metalową, sliczna.

Bobo30,

Kto Ci robil barierke? Wlasnie szukam kogos od tego, bylem nawet gdzien w Pistaowie, ale typ chce 700 pln za nierdzewke i wymieklem. Teraz nie wiem, trzeba jakas stalowa.. Dasz namier na swojego barierkowca?

Okna maja byc montowane u mnie po 4 wrzesnia, ale moze sie przeciagnie. Pamietam, zeby dac Ci znac.

Zygmor - nie poddawaj sie!!! Błagam!!!!

Pozdrówka

Rysiu, dzisiaj zakończyli montaż barierki, wyszło nowoczesne dzieło sztuki, gość jest mistrzem w swoim fachu, rewelacyjny, solidny, terminowy. Tylko brać :D przez 2 tygodnie go nie będzie, ma urlop od jutra, ale potem smiało dzwon, jest z Milanówka, telefon na priv, zapraszam do siebie na oględziny, nie tylko barierki :D , będę jutro i w niedzielę na budowie-niebudowie :D

Dzięki Bobo,

Ale niestety dalej mam dylemat, mianowicie ceny barierek zaczynają się od min. 400 pln ( Z nierdzewki od 700)!!. Ja mam ok. 20 mb barierki, co daje 8 tysi!!! Kurcze, za głupią barierkę!!! Mentalnie mam blokadę żeby wydać taką kasę za coś takiego!!!

Zastanawiam się czy nie zrobić drewnianej i czy i nie było by taniej. Ktoś może robił jakieś alternatywne barierki i dałby namiar?

Pozdr,

W tym tygodniu mam do tyłu, najpierw pożegnałam się z gościem, który kładł panele - przy listwach poległ. Potem rozbili mi samochód- jest u blacharza, a dzis Przemuś się rozchorował :( Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie, pediatra na szczęście mówi, że to nic poważnego. Ale na budowe jutro jadę, muszę, elektryk będzie instalował osprzęt - tylko w niedziele ma czas. No i dziś przyszedł pan Andrzej, który robił u mnie GK, listwuje mi podłogi. Już prawie, prawie... :)

Książenice

Witam serdecznie, mam pytanie z całkiem innej beczki, jak wygląda dojazd do Warszawy z Książenic? Rozglądaliśmy sie za działkami w Żabiej woli ale ludzie staraszą dłuuuugą drogą do Stolicy a niestety oboje tu pracujemy. A może ktoś się orientuje w cenach działek w Grodzisku i okolicach umozliwiających dojazd WKD lub PKP?

będziemy wdzięczni za wszelkie informacje

W sobote robimy objazd po Jaktorowie ale wydaje nam sie troche daleko.....pozrdawiamy

Asiu, ja mieszkam w tej chwili w jaktorowie i tu kupiliśmy tez działke. Początkowo myśleliśmy o jakieś działeczce na lini wkd pomiędzy milanówkiem, a grodziskiem ale po dłuższym namysle i rozeznaniu doszlismy do wnisku ze:

wkd jedzie do warszawy co najmniej 10-15 minut dłuzej niz pkp,

ceny działek w rozsadnej odległosci od wkd sa 2-3 razy wyższe niż w jaktorowie,

I tak wzędzie jeździmy samochodem i dostep do wkd reczej by tego nie zmienił,

Z regóły odległosc sprzedawanych działek od szkoły i stacji wkd jest znaczna.

Z drugiej strony:

POciag do Jaktorowa jeżdza conajmniej dwa razy żadziej niż do Grodziska,

Są dużo bardziej zapchane,

Trudniej o działkę uzbrojoną,

Z uwagoi na niższe ceny dizałki mozna się naciąć na nieciekawego sasiada,

jesli kupisz działkę po drugiej stronie torów to rano jest cięzko z przebiciem się do trasy na warszawę,

jak dotąd w jaktorowie nie ma kanalizacji choc lada chwila ma ruszyć budowa,

Koniec końców kupiliśmy dwa lata temu okazyjnie dziłaeczkę w cichej okolicy choc w odległości 800 metrów od podstawówki i głównej trasy, 1 km od stacji pkp, a teraz zbieramy kaskę na stan surowy.

Z Książenic będziesz miał dokładnie tak samo dłuuuuuugo (dla mnie to wcale nie jest długo).

Zależy do jakiej części W-WY. Jeśli Centrum, Raszyn, Janki, Okęcie to na pewno Katowicka, dojazd do Siestrzeni albo do Nadarzyna przez Urszulin i tam na Katowicką (na Urszulin na rondzie nie w lewo na Grodzisk tylko prosto, tak jak prowadzi asfalt.

Jeśli np. żerań, trasa toruńska...to w Poznańską...a wtedy na Grodzisk, w Milanówku za PKN Orlen w lewo i na Ożarów w Ożarowie w prawo w Poznańską....dość szybki dojazd.

W Żabiej Woli chyba nie opłaca się już tak kombinować ale z Książenic może już tak. Nie łudź się, że z Książenic sprawa dojazdu do warszawy istotnie się polepszy w stosunku do Żabiej Woli. Stety niestety...30 km to będzie zawsze 30 km....chyba, że działka w Raszynie :-)