Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:D - co do 'mission impossible', to tu jest telefon do p. Pawlaka robi kostki brukwe, opaski wokół domu (robił u mnie 3 lata temu) i ogrodzenia. No i mieszka w Komorowie :wink: 505899771 i (22)7580277

Nie jest tani ale jakosc warta kasy 8)

Dzwoniłem - Pan Pawlak nie muruje z klinkieru :( więc temat wciąż jest aktualny - poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z klinkieru !

Tommi

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

:D - co do 'mission impossible', to tu jest telefon do p. Pawlaka robi kostki brukwe, opaski wokół domu (robił u mnie 3 lata temu) i ogrodzenia. No i mieszka w Komorowie :wink: 505899771 i (22)7580277

Nie jest tani ale jakosc warta kasy 8)

Dzwoniłem - Pan Pawlak nie muruje z klinkieru :( więc temat wciąż jest aktualny - poszukuję ekipy do wykonania ogrodzenia z klinkieru !

Tommi

Sorry :cry: :-? :o kiedyś mnie namawial ze mi zrobi i bym sie poddał ale nie mialem pieniedzy.

Pan Janusz przyjdzie do mnie pod koniec przyszłego tygodnia kontynuować prace :) :) :) :) :) ale fajnie :)

pod warunkiem, że mój kochany hydraulik zrobi wyprowadzenia :evil:

Rafał, spisz się :D liczę na Ciebie

mam pytanko o zjazd z drogi na moją posesję

w opinii komunikacyjnej mam napisane, że muszę wykonać projekt techniczny zjazdu, bo to droga asfaltowa gminna, wydanej 2 lata temu

czy nadal takie wymogi obowiązują, czy mogę sobie budować ogrodzenie i bramę bez takiego projektu ze zjazdem??

pozdrawiam wszystkich

Uwaga!

za przykładem Izy

dodałem swoją gębę :lol:

może i Wy to zróbcie to przynajmniej jak się spotkacie na wywiadówce to...

Na przykład taki gawel wcale nie jest podobny do tego kota. Na szczęście nie jest też podobny do tych kotów, które przepędzałem z mojej działki zanim go poznałem :wink:

Uwaga!

za przykładem Izy

dodałem swoją gębę :lol:

może i Wy to zróbcie to przynajmniej jak się spotkacie na wywiadówce to...

Na przykład taki gawel wcale nie jest podobny do tego kota. Na szczęście nie jest też podobny do tych kotów, które przepędzałem z mojej działki zanim go poznałem :wink:

Dziękuję miau! :wink:

PS W rzeczywistości wyglądasz o 15 lat mlodziej. :D

Tommi

mamy niby specjalite od klinkieru naprzeciwko naszej dzialki

jezeli bedziesz zainteresowany, to zapraszam do nas na plac budowy

i zaprowadzimy, :lol: ogladniesz sobie pana 8) :wink: :p :p

i zdecydujesz czy go chcesz

niewiemy jak robil i co zrobil ale jest na miejscu :p , staral sie u nas ogrodzenie stawiac ale finansowo narazie sobie darujemy :)

Ja w projekcie miałem nie projekt szamba ale podany konkretny model producenta i atest. Rysunek pogladowy też był.

Co do murarza to jestem bardzo zadowolony, jest dokładny i pracowity - we dwóch wykopaliśmy całe fundamenty w dwa dni(glina i upał) 8) . Niestety on nie ma swojej ekipy, działa samodzielnie i robi raczej mniejsze rzeczy tj ogrodzenia klinkierowe i nie tylko, kostke brukową i wiele inych. Ja namówiłem go na dom ale wynajmowałem oddzielnie pomocnika, moja betoniarka i drobne narzędzia, cała logistyka itd.

Rozwiązanie to pozwoliło mi sporo zaoszczędzić ale tez sporo się narobiłem

Do więźby miałem ekipę ze Skierniewic i jestem z nich bardzo niezadowolony. :evil:

Murarz - Pan Andrzej mieszka na Żwirowej 6 tel. podsyłam na prv.

Pozdrawiam, :D

wielkie dzięki tom17 :)

Będę jednak musiała poszukać ekipy bo sama, choć bardzo bym chciała, to za wiele pewnie bym mu nie pomogła - choćby ze względu na brak czasu :) ale ogrodzenie jak najbardziej się przyda :)

A właśnie - grodziliście się na czas budowy? czy dopiero po stanie surowym, albo w ogóle jeszcze później? Ja myślę o ogrodzeniu częściowo docelowym - od strony sąsiadów, a częściowo tymczasowym - od storny ulic (działka narożna). Najbardziej obawiam się tego, że ktoś sobie może zrobić krzywdę na niezabezpieczonej budowie i będą z tego jakieś problemy... Działka ma wymiary ok. 32x32 metry - czy to wystarczy, żeby w trakcie budowy nie uszkodzić ogrodzenia?

Pozdrawiam :)

Trochę Was zamęczam pytaniami pewnie, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie :) wszystko to co mnie czeka to czarna magia dla mnie, mam coraz większy mętlik w głowie i coraz wiecej wątpliwości :)

Obecnie zastanawiam się, czy robic badania geotechniczne gruntu... zdaje się, że większość osób jednak robi... do ich zrobienia powinnam juz dokladnie wiedzieć gdzie będzie stał domek, czy tak ?

Penny dalam ifo na priva

wszytskich :lol: krecacych sie kolo mojego placu budowy, w drodze do pracy i domku informuje :p :p :p ze nastapi zmiana wygladu mojej "stodoly", wlasnie dostaje kolderke, ale bedzie jej cieplutko :o 8)

wiec uwaga prosze niespowodowac wypakow po drodze :o