Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Senser napisal:

Kontaktów "interpersonalnych" nie mam ani nie miałem żadnych...

Wyłącznie akustyka....

Z tą akustyką bywa różnie...z tego co już zauważyłem to wszystko jest uzależnione od kierunku wiatru...

Sorki, ale to chyba nie do mnie

Pozdr

A czy ktoś mówił, że do ciebie??

Czy ty umiesz czytać?? Z oczami wszystko OK??

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć!

Również witam kolegę z Wybrzeża. A możesz konkretniej? Są tu ludzie ze Szczecina i Gdańska.

Dla Bobo30 link do projektu Tomka: http://www.dom-jednorodzinny.pl/index.php?Product=454&Page=3&Search=&Realisations=&Wnetrza=&Min=&Max=&Width=&Floor0=&Floor2=&Floor3=&Garage=&Entrance=#bottom

Zygmor, ten domek upatrzył sobie Tomasz - nowy członek grupy. Dobrze ująłeś, że jest warowny. Ale elewacja to tylko elewacja, dla mnie liczy się przede wszystkim wmętrze. Ma wygodny wiatrołap, ale przeszkadza mi to, że każdy wchodzący, jeśli spojrzy w lewo, zobaczy kuchnię. Z drugiej strony gdyby zamurować to jedno wejście to to które zostanie jest zbyt dla mnie odległe, aby wygodnie wnieść zakupy. Nie mam jeszcze pomysłu jak to polepszyć.

Witajcie,

Chcialbym sie z Wami przywitac :)

Czytam regularnie forum i Wasza grupe. Jesli pozwolicie bede teraz staral sie czesciej pisac u Was. :)

Planujemy budowac na wiosne domek C77C Muratora ( link do projektu http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=366&IdKolekcji= i link do watku na forum http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=69799&highlight= )

i jestesmy na etapie planowania wszystkiego :-)

Dom powstanie w Pruszkowie (mamy juz dziake i warunki).

Czy moglibyscie polecic jakiegos architekta, ktory moze nam zaadoptowac projekt?

Jestesmy w kontakcie z jedna Pania Architekt ale nie ma dla nas za bardzo czasu i nie przejawia zainteresowania :( - a jest polecona (mamy juz pierwszy problem) :(

Jestemy tez na etapie szukania ekipy do budowania domku. (stan surowy otwarty) Mam juz dwie ekipy, ktore maja mi wycenic budowe. Ja wczesniej pokusilem sie o wlasana/autorska wycene... ( http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=82999&highlight= ) moze oceniecie? :)

dzieki

pzdr

Habier

oj dawno tu niezagladalam , atu tyle nowych osob :p , witam :p

jak tam prace u pozostalych furumowiczow :wink:

Jak tam roboty IZAT , Sylwia???

ja w koncy koncze tynki wewnetrzne(cementowo-wapienne) uffff

jestesmy nawet zadowoleni, w nastepna sobote wchodzi ogrzewanie, potem wylewki i wlasnie tu pytanie ----????

najpierw malowac czy moze glazure i tarakote????? a potem osadzanie drzwi

czy najpierw osadzic dzrwi i potem glazura i tarakota i potem malowac??

Ula jak u Ciebie postepy, juz pewnie na finiszu tylko meble posprzatac i sie wprowadzac :o

Wiktoria u nas robią się działówki, więźbie brakowało wczoraj 3 belek, no i czekamy na dachowców...

Gorzej ze kier bud oswiadczył że nie podoba mu sie łaczenie jętek z krokwiami i kazał wzmocnic i usztywnic co troszke nas pokosztuje... a robione wg projektu jaksi dziwny chyba nie ze w projekcie jest źle a ludzie budujacy słoneczko nie pisali nic o tym... :-?

Hej!

Już nie chciałam się chwalić. Ale kogo adresy prywatne miałam temu powysyłałam zdjęcia. Co prawda jeszcze mebli parę tygodni nie będzie można wnosić, ale parkiet położony, kafle powoli się kończą. Oczywiście ja w polu z ościeżnicami i drzwiami, ale tyle co potrzeba zrobiłam i wykonawca nic do mnie nie ma. Robi się po domowemu. Przytulnie, cieplutko i cichutko. Choć kominka jeszcze nie ma, ale już jutro odbieramy wkład. Jutro wpadają też stolarze. Jeden od drewna prawdziwnego, czyli parapety, listwy..., a drugi od mebli kuchennych, wnękowych itp. Jak dobrze pójdzie to po weekendzie zaczniemy kłaść panele tam, gdzie nie ma drewna. Na koniec powiem, że dowiedziałam się dziś, że muszę być gotowa na początku grudnia na przyjęcie taty z całym majdanem (sprzedaje mieszkanie), a tym samym pewnie i siebie. Tak więc termin ostateczny został chyba wyznaczony.

Izat

niestety nidogadalam sie, mam dosyc dzwonienia i proszenia 8)

by obejrzal, potem obiecywal ze wysle wycene i do dzisiaj ni widu :o

Sylvia to w tym roku bedziecie mieli zamkniety, a w zimie wykanczacie?

dzieki Vax

no Ula to ja tez poprosze, tez che poogladac :p , no to faktycznie musicie sie sprezac, jedak drzewko i bombki w tym roku u Ciebie jak najbardziej realne :D

a ja mam caly czas nadzieje ze my tez sie wyrobimy

Ula i Sławek,

nie zapomnij i do nas wysłać choć kilku fotek.

Miło by było, gdyby Wam się to udało, ale widać, że to realne, więc nie przeszkadzam w wykańczaniu.

U nas jak wiesz wszystko zaczynamy od nowa i to pewnie potrwa do wiosny, bo pomimo, że wszystko było kompletne teraz potrzebują kolejnych pieczątek...