Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Czy ktoś już wybierał ochronę? Ja sie zastanawiam między Solidem a Juwentusem. Juwentus lepszy cenowo, al emoże Solid lepszy?

Juwentus mówi, że mają patrol zawsze na rynku w Milanówku, gość z Solida sugeruje, że on obsługuje też Podkowę. Troche mi sie nie podoba, ze mówi o konkurencji, ale...

Solid z kolei niby obsluguje tylko MIlanówek, ale kto to wie? A stacjonuja zawsze na Orlenie napocz Milanówka, czyli dalej iz Juwentus. I bądź tu mądry...

Co myślicie?

:x

Gość ~AS~
Juwentus mówi, że mają patrol zawsze na rynku w Milanówku, gość z Solida sugeruje, że on obsługuje też Podkowę. Troche mi sie nie podoba, ze mówi o konkurencji, ale...

Solid z kolei niby obsluguje tylko MIlanówek, ale kto to wie? A stacjonuja zawsze na Orlenie napocz Milanówka, czyli dalej iz Juwentus. I bądź tu mądry...

Z moich informacji wynika, że Solid ma gęściej patrole, czyli mają mniejsze rejony - krótszy czas dojazdu, chociaż teoretycznie w umowie czasy są podobne.

Co do cen... ja miałem ofertę z Solidu, potem z Juventusu o ok. 25% niższą, zarówno na montaż jak i na monitoring. Jak zadzwoniłem do handlowca z Solidu ponegocjować, to stanęło na kwotach ciut niższych jak w Juve, ale z większym zakresem instalacji! Cena za monitoring identyczna w obu firmach.

Nie chcę Ci nic sugerować. Negocjuj! :)

Z moich informacji wynika, że Solid ma gęściej patrole, czyli mają mniejsze rejony - krótszy czas dojazdu, chociaż teoretycznie w umowie czasy są podobne.

Co do cen... ja miałem ofertę z Solidu, potem z Juventusu o ok. 25% niższą, zarówno na montaż jak i na monitoring. Jak zadzwoniłem do handlowca z Solidu ponegocjować, to stanęło na kwotach ciut niższych jak w Juve, ale z większym zakresem instalacji! Cena za monitoring identyczna w obu firmach.

Nie chcę Ci nic sugerować. Negocjuj! :)

na wycinki osowskie Solid proponuje instalacja okolo 3tys monitoring miesienczny za 80zeta

Gość ~AS~

Przepraszam Mandre, że Ci zwracam uwagę, ale nie sądzisz, że Twoje odpowiedziami są nieco chaotyczne i wprowadzają trochę bałaganu?

Rysiu zastanawia się nad wyborem ochrony w Milanówku:

Juwentus mówi, że mają patrol zawsze na rynku w Milanówku, gość z Solida sugeruje, że on obsługuje też Podkowę. (...)

Solid z kolei niby obsluguje tylko MIlanówek, ale kto to wie?

a Ty odpisujesz o Wycinkach Osowskich:

Moim zdaniem jeżeli chodzi o ochrone i Żabia Wola Wycinki Osowskie to Solid są blisko 2 min.

Teraz podajesz konkretne kwoty:

na wycinki osowskie Solid proponuje instalacja okolo 3tys monitoring miesienczny za 80zeta

Niby ok, ale cena za montaż zależy przede wszystkim od zakresu prac i ilości urządzeń. Można wykonać instalację z centralą, klawiaturą i 2 czujkami PIR (ochrona wejścia/klawiatury, ochrona centrali) za ok. 1000zł, więc podawanie konkretnej kwoty, bez wiedzy czego ona dotyczy, jest bezwartościowe. Natomiast cena monitoringu zależy od ilości obiektów w rejonie i od konkurencji. Poza tym, cena którą podajesz za monitoring, jest prawdopodobnie ceną netto.

Pozdrawiam,

Andrzej

Gość ~AS~
Mam zakupion a działkę na osowcu, projekt, wylane fundamenty tylko niestety trochę nie tak jak trzb

Witaj na forum!

Co to znaczy, że masz fundamenty wylane "trochę nie tak jak trzeba" ?

Na przyszłość staraj się pisać trochę staranniej, chyba że styl Twojej wypowiedzi miał obrazować Twoje fundamenty ;)

Ale się czepiam dzisiaj,

Andrzej

Gość ~AS~
A mam pytanko masz już ekipę i gdzie budujesz?

Buduję (właściwie to już mieszkam) w Musułach, czyli zaraz za Osowcem, jadąc od Grodziska w stronę Żabiej Woli.

BTW no właśnie, Senser, "w Musułach", czy "na Musułach"? :)

Co do ekipy, hmmm..., jeszcze rok temu bym polecił, a teraz sam nie wiem. Chyba duża ilość zleceń powoduje, że są problemy z terminami. Zdarza się, że wchodzą z kilkutygodniowym opóźnieniem. Jak już zaczną, to robią szybko i sprawnie. Co do jakości pracy nie mam większych zastrzeżeń. Tylko z tynkami wewnętrznymi dałem się wpuścić w maliny. Chciałem żeby były szybko zrobione, budowlańcowi też zależało na robocie, bo to była końcówka zimy i jeszcze nie miał zleceń murarskich, no i wyszło średnio. No ale kto przypuszczał, że w marcu wyskoczą mrozy -20st.

Zawsze możesz zadzwonić, porozmawiać, porównać z innymi, tel. 0601 94 70 88.

Gość ~AS~
Fundamenty mam niewypoziomowane i nadzorca się strsznie do nas przyczepił.

aaa, zapomniałem o Twoich fundamentach :)

To kiepska sprawa z nimi. "Nadzorca" - to kierownik budowy czy masz inspektora nadzoru inwestorskiego? W każdym razie ma rację! Zaproponował jakieś rozwiązanie? Moim zdaniem, jeżeli poza tym fundamenty są OK, to można zrobić wieniec betonowy, który załatwi problem poziomu. Duże te różnice poziomu?