Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość ~AS~
.....Pewnie, dopiero teraz zaczną się elektryzujące wydatki!! :lol:
Zwłaszcza na taryfie C11, czy jak jej tam :D Kiedyś po 3 zimowych miesiącach, przy zużyciu 0 kWh rachunek przyszedł coś około 150zł. :o Po tym czym prędzej wystąpiłem o zmniejszenie przydziału mocy :)

Teraz na szczęście mam już G11 i wróciłem do pierwotnych 16kW. 8)

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gość ~AS~
16kW...i wróciłeś do poprzedniej mocy? :lol: :o

To co ty miałeś, tartak??

Hahahaha! :lol:

Napisałem, że teraz mam już normalną taryfę dla gospodarstw domowych (G11) i wróciłem do 16kW (które miałem pierwotnie w projekcie), na taryfie którą miałem w czasie budowy (C11) miałem moc zmniejszoną do 6kW, bo zabójcze były opłaty stałe, niezależne od zużycia, a naliczane od mocy umownej.

:D

Gość ~AS~
Aaaaa już myślałem, że to przez ciebie u nas żarówki przygasały!! :-) :wink:

Dopiero przygasną, jak za parę lat uruchomię domowe centrum obliczeniowe, gdy obaj synowie zażyczą sobie komputery 8)

A jesteście w zasięgu mafii energetycznej Żyrardowskiej, czy już Pruszkowskiej? Bo Grodzisk to już Pruszków (czyli Warszawa-Teren), ale słyszałem, że RE Pruszków zaczyna się już po drugiej stronie łowiska :)

Gość ~AS~
To nie jest wcale zły pomysł - u nas zadziałało - jak koparka przerwałą kabel, to byli tego samego dnia :D

Pan sprawdził kable, stwierdził, że jedna para jest wolna i mnie od razu, przy okazji naprawy, podpiął. Nie wiem tylko czy działa, bo jeszcze nie mamy telefonu. Ale pan od kabla dzwonił przez ten przerwany kabel i działał.

Więc do dzieła :wink:

Hehe, już ćwiczyłem ten wariant z koparką (dzięki wspominianemu tu jakiś czas temu geodecie z naszej okolicy, który pomylił się o ... 4m :evil: ), ale jakoś nie wpadłem na pomysł załatwienia sobie linii przy okazji :) A jak załatwiłeś to od strony formalnej? Masz już umowę z TPsą?

No to jestem coraz bliżej przecięcia tepsowego kabla - właśnie się dowiedziałem, że w odpowiedzi na mój wniosek, technicy stwierdzili, że najbliższy kabel tp jest 400m ode mnie :evil: No niech tylko dadzą mi to na piśmie! :evil: :evil: :evil:

[po drodze zmieniła się tylko godzina (na 15.00) i miejsce(Gemini w Milanówku), ten post był napisany 18 listopada

nie czytacie uważnie forum

No nic...po nowym roku może znów się coś wymyśli...może frekwencja będzie lepsiejsza...

tak, tak, powiem szczerze, że zmartwiłam się i ździwiłam, że Ciebie nie było, bardzo chciałam pogadać:( , a z Magdą byś przyszedł? niestety niepredko do Was wpadniemy, bo moje dzieci są ciągle chore, mam już trochę dosyć przedszkola

AS u nas kabel tpsa biegnie przy bramie, ale stwierdili, że maja do dociągnięcia 200metrów, bo przyłącze robią tylko od tych swoich czarnych słupków, u nas barany rozstawili je co 500 metrów, wzdłuż drogi,

ja już się poddałam, jak dzieci pójda do szkoły to może bezprzewodowo juz bedzie tanio i szybko i dużo, dzis łączę się przez iPlus, działa nieźle, tylko wolno

Witajcie,

Potrzebuje pomocy w temacie piachu/ziemi !!! :-)

Jeszcze przed zimą (hmm.. jest 11 grudnia) potrzebuje zrzucić troche ziemi na dzialkę (mysle, ze z 10 "tatr" by się przydało)

Czy możecie podzielic sie namiarem na jakieś miejsce gdzie robią jakies wykopy i panowie w ciężarówkach mogą podrzucić troche ziemi na moją działeczkę albo ewentualnie jakieś miejsca gdzie tą ziemię mógłbym kupic w normalnej cenie?

Będe bardzo wdzięczny za wszelkie info

pzdr

Habier

p.s. Działka jest w Pruszkowie (Tworki)

Hejka,

nikt z Was nie nawoził ziemi na działkę? Nie macie kontaktu żadnego?

pzdr

Habier

Nawet nie wiesz jak często i jak długo temat ziemi był poruszany w naszej grupie...jak widać nic więcej ponad to co znajdziesz w zasobach tego wątku nie znajdziesz...

Z pozoru jedynie temat ziemi wydaje się błachym, w praktyce bardzo ciężko o ten towar. Jeśli czekasz na jakiś przyzwoity towar za free to z doświadczenia mogę ci powiedzieć, że na 90% się go nie doczekasz w czasie w jakim by ci to najbardziej odpowiadało...

Sugeruję przeszukać ten wątek.

Sugeruję przeszukać ten wątek.

Nie cena jest tu tematem i problemem. Watek ma 84 strony i wiedz, ze jakis czas temu juz go czytałem. Spedzilem troche czasu na tym. Niestety nie pomyslalem aby zapisywac kontakty do wszystkich, ktorzy mogą sie przydac w przyszłości :(

Teraz liczę na to, że ktoś, gdzieś (w telefonie, w kajecie, w pliku tekstowym) ma zapisany numer telefonu z hasłem "ziemia" i może go rzucic tak na szybko (ja potrzebuje ziemie na dziś). A od nowa przeszukać cały wątek... (Uzywałem opcji "szukaj" a wyszukiwarka, niestety pozostawia wiele do życzenia - no, chyba że nie potrafię z niej korzystać).

Problem tez polega na tym, że często forumowicze sobie wysyłają namiary na priv

pzdr

Habier

Czesc Wszystkim z ziemią niestety jest pewien problem, trzeba wyczuc okazje jak sie cos buduje w okolicy. U nas w ruscu to były spedpol 1 i 2, mago, volwo. Wtedy udało mi sie załatwic ziemie po 20 zł a ostatnio nawet po 10. Sąsiadka miala (co prawda podłą ) taka pod spód zupełnie free :o

Podaje telefony do "wywrotek" z których korzystałem moze coś sie uda dowiedziec lub załatwic:

500 735 648,

501 787 816;

502 189 975.

Powodzenia ! :wink:

odnośnie ziemi:

leży spora górka przy 17 stycznia (wa-wa/łącznik al. Krakowskiej i Żwirki Wigury) działka obok nowego budynku PLL'u.

Ostatnio ta górka zmalała i wyrównali teren po wykopie zatem możliwe że będą chcieli reszte wywieźć.Codziennie planuje ze podjade-zapytam i jakos zapominam :-)

Drugie miejsce to Stara Wieś-budują jakiś magazyn albo cuś i na tyłach obiektu jeszcze górka humusu leży-jednak trzeba by podjechać i pogadać z kierownikiem czy odda-widziałem że na sąsiednie działki ludzie brali celem podniesienia terenu.Obecnie trwają tam prace wykończeniowe to moze i ziemie beda czyścić.

pozdr.

Mariusz