Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam na mysli adaptacje projektu gotowego - wprowadzenie kilku zmian w projekcie gotowym kupionym z Muratora: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=415&IdKolekcji=36

hej,

polecam architekt która nam robiła adaptację i składała od razu komplet dokumentów do starostwa w Grodzisku wraz z wnioskiem o pozwolenie,

Pani Teresa Firlej, 0511067985, biuro projektowe na przeciwko starostwa,

dodam,że ceny bardzo przystępne :)

Wilkie dzieki - tylko ze Pani jest aktualnie zagranica, ale w poniedzialek do niej zadzwonie.

A ile placiliscie za adaptacje? jakie rzedu to sa kwoty?

pozdrawiam

Aga

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Wilkie dzieki - tylko ze Pani jest aktualnie zagranica, ale w poniedzialek do niej zadzwonie.

A ile placiliscie za adaptacje? jakie rzedu to sa kwoty?

pozdrawiam

Aga

za adaptację (musiała przerysować cały projekt) i projekt zagospodarowania działki zapłacilismy 1 tys pln, Pani sama dowiadywała się czy jest juz decyzja, sama złozyła wniosek o wycinke w gminie - full service :)

Drodzy budujący

niepostrzezenie z WITAJ zrobiłam sie SYMPATYKIEM forum i wybaczcie moze troszke ckliwy ton, ale chciałam powiedziec, ze super ze takie forum jest:)))

ile łatwiej dowiedziec sie wszystkiego, poradzic:)

Ale my tu gadu gadu, ale jakos temat spotkania ucichł... wiec kiedy? i gdzie? Gemini w Milanówku? Kto z regułu zwołuje spotkania?

Aga i Janusz.

jeśli chodzi o Praefę to ja nawet 4 lata temu byłem w ich fabryce w Międzyrzeczu ( gdzieś za Poznaniem). Oglądałem technologię wyrobu tych elementów. Byłem w środku jednego z domów wybudowanych w tej technologii i widziałem dwa kolejne. Była ze mną również sąsiadka, ponieważ interesował nas głównie szybki czas postawienia ścian i precyzja wybudowania.

Płyty ścian powstają na stole wibracyjnym, są zbrojone siatką i wierzchnia powierzchnia jest szlifowana. W efekcie wewnętrzne ściany nie wymagają tynków, są gładkie i nadają sie do malowania. Mnie trochę przeszkadzała grubość ścian nośnych ( ok. 15 -18 cm) . Ale ja już tak mam ( mój mur ma 50 cm i też jest z keramzytu tylko z Mszczonowa).

Za szybkość i jakość niestety trzeba zapłacić. Jak juz stawiąją to przewidziane jest wszystko co moze przebiegać w ścianach: elektryka, kanalizacja, c.o. i cwu. Z tego powodu budowa jest bardziej przemyślana, bez zmian

(prowizorki) np: hydraulik montuje rury tam gdzie są w projekcie a nie gdzie mu łatwiej itd.

Hans

wielkie dzieki za informacje:) nam zalezy bardzo zeby sie szybko wproawadzic, a domek nie jest duzy wiec mamy nadzieje, ze uda nam sie zmiescic w zakladanym budzecie:) czesc bierzemy z kredytu, czesc ze sprzedazy mieszkania wiec poki co coraz bardziej podoba mi sie podoba. Tak sobie wszystko przymyslec na poczatku, potem tylko wszystko podlaczyc, polozyc podlogi, pomalowac sciany itp i mieszkac:) My mamy o tyle dobrze ze moj ojciec zajmuje sie wykonczeniem wnetrz (schody, podłogi, stolarka, tynki i itp itd...) więc napewno nam duzo pomoze:)

No to asz, jesteś już naniesiona...

Z naszej grupy jesteś najbardziej grodziska...ja tak ani to ani nadarzyński...

Jestem w sercu...ooo :lol: 8)

Bobo, czekam na dokładniejsze instrukcje...

A tak wogóle...to pan AS udostępnił swój serwerek...

VIP-oski serwerek z VIP-oskiej dzielnicy...dokładnie dzielnica nazywa się Village :D

Senser

Dzięki

Ale podpis pod wiadomością Ty oczywiście przeczytał...

Na najbliższym spotkaniu stawiasz mi browara :D

Witam Forumowiczów. Planujemy budowę w Wycinkach przy ul. Międzynarodowej małego odmku cirka 120 m2. Chcielibyśmy ruszyc na wiosnę/lato. Kochani ile trwa w Grodzisku uzyskanie pozwolenia na budowę??? Czy ktoś z Was mógłby mi polecić jakąś dąbrą i niedrogę ekipę do stanu surowego i czy wogóle jest to realne, ze nam się uda ruszyć w tym roku jak jeszcze nie mamy nawet pozwolenia??? Kurcze boję się tego budowania.

przed chwila dzwoniłam do jednaj z firm budowlanych i Pani wyceniła mi moj mały domeczek na około 700 tys???

to duzo za duzo, najdroższa firma jakę znaleźlismy chciała od nas 370 tys pln za stan deweloperski, my budujemy w technologi tradycyjnej (sciana 3W),

wiem, że budowanie z prefabrykatow jest droższe, ale nawet jak sie to weżmie pod uwagę i uwzgledni wzrost cen materiałów i to, że lepsi budowlańcy juz wyjechali to i tak wydaje mi sie, że 700 tys pln to kosmiczna kwota

Witam

MonQ i D&R Odnośnie drzewa na więźbe polecam kumpla, który ma tartak niedaleko Radomia. Tydzień temu kupiłem więźbe w cenie 570 m3 i chyba z impregnacją. Jak chcecie dam Wam nr do niego.

Dzisiaj już skończyli wytyczać jutro wykop i po południu wylewanie

Pozdrawiam

Jakub,

poproszę namiar na ten tartak.

Pozdrawiam

Witam

Podaje namiary na więźbe Piotr 601940595