Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A nie wiesz :D

Ewa,

Niestety nic więcej nie wiem. Ale mam doświadczenie z przedszkola do którego obecnie chodzi moja córka i syn. Na pierwszy rzut oka to katastrofa - w sensie lokalizacji i budynku, a okazało się super.

W obu szkołach już byliśmy i rozmawialiśmy. Większe szanse na przyjęcie raczej są w Ruścu. Młochów mam wrażenie że jest taki ... bardziej trendy :) i przez to oblegany.

zapomnialam

staram sie skontaktowac ze ZBYCHEM(alarmy) ale cos mi niewychodzi

czy ktos ma namiar, prosze na priva

Jak nie dostaniesz sie do ZBYCHA to mogę polecić pana Jarka tel. 601336453.

Robił już parę domów w naszej okolicy i nie tylko. Nie było żadnych skarg.

Ja z niego jestem zadowolony, ale ja znam go już z 30 lat. :lol:

Ma podpisane umowy na montaże z Solidem i innymi agencjami. Doradza itd.

może ma wolne terminy. W razie czego możesz się na mnie powołać.

A dlaczego nie bezpośrednio montaż przez którąś z agencji? Jak się podpisuje umowę na monitoring, to można bardzo duże rabaty na motaż wydusić od handlowca. No chyba, że ktoś chce bez monitoringu.

Ja wolałem, by rozkład czujek, ich rodzaj itp były nieznane firmie ochraniającej.

oni mają dostac sygnał i przysłać załogę.

jeśli chodzi o przedszkole w Żabiej Woli to buduje je właściciel sklepu spożywczego pan Aguścik. Jest zlokalizowane za sklepem, fryzjerem i weterynarzem po lewej stronie w połowie drogi do centrum Żabiej Woli.

Ma być otwarte we wrześniu. W tym samym budynku mają być też prywatne gabinety lekarskie.

obiecuję, że do końca tygodnia zwalcze mój internet i wpisze wszystkie moje kontakty, będzie dekarz i cieśla i murarz i alarm itd.

Ewa zapisz dzieci do Ruśca i już, jesli szkoła ma kółko ekologiczne to naprawde coś, na testach wypada swietnie, szkoły w Polsce generalnie chyba lepiej kształcą, ma się większą wiedzę ogólną, nie słuchaj znajomych tylko rób co uwazasz za słuszne

ja moją córkę chyba poślę do rejonu w Jaktorowie, szkoła nie jest tak dobra jak ta w Ruścu, ale trzyma poziom, Patrysia zna trochę dzieci z przedszkola, zobaczymy jak będzie, powinna zapuścić korzenie, poznac ludzi stąd, będzie tu kiedys mieszkała

Mam uwagi do książki adresowej - nie ma działu alarmy

z działu usługi- projektanci trzeba usunąć ławbud, bo wygląda jakby sylvia1 go polecała

Gość ~AS~

z działu usługi- projektanci trzeba usunąć ławbud, bo wygląda jakby sylvia1 go polecała

Co do Ławbudu, to celowo jest dodany do działu projektanci (poza tym jest też na "czarnej liście"). Chodzi o to, żeby ktoś przeglądając interesujący go dział zobaczył opis takiej firmy(!), bo kontakt do niej może mieć z innego źródła. Szukając np. hydraulika, nie każdy zajrzy też na "czarną listę" i przejrzy czy nie ma tam wpisów z tej branży.

Z opisu jednoznacznie wynika, czy sylvia1 poleca Ławbud :), ale mam w planach dodanie jakiegoś wyróżnienia wpisów z czarnej listy.

Co do działu alarmy, to chodzi Ci o usługi (montaż), czy sprzedaż? Jak nie ma działu, to możesz wpisać do "inne" z propozycją brakującego działu i takowy zostanie dopisany.

p.s. kategoria usługi -> instalacje alarmowe właśnie została dodana

a moze ktoś niedawno kupował działkę w naszych okolicachi i jeśli to nie tajemnica, zdradzi gdzie i po ile?

Hej,

Radonie 65-70zł i musuły 55-60zł. Tam tak to wygląda sytuacja i jest prześliczny czysty i cichy teren

Blaszak daj an priva numery do kogo kupowałes bo znajomy poszukuje... proszę..

Nie ma problemu ale człowiek od którego kupiłem nie ma już działek do sprzedania.

Jęśli chodzi o Nasze Radonie to z tego co wiem to terz są tylko 2 ładne działki ale cena kosmiczna 1500m2-245000

Sprzedaje je lichwiarska agencja nieruchomości. M-kwadrat

a te musuły?

Musuły są już sprzedane , to ta działka na rogu z kapliczką ,namiar miałem z ogłoszenia na słupie

Bobo wpisałam go tam na polecenie AS że jest na czarnej liście i w architektach. a ja zdecydowanie nie polecam :evil:

dobra szkoła jest też po tej stronie katowickiej za Urszulinem tylko mi nazwa wypadła

dzieki za namiary

wole oddzielnie z tego samego wzgledu co Hans

firma ma przyjechac na sygnal, a nie montowac ustrojstwo w pokojach, zbyt duzo inf w jednej firmie to moim zdaniem zbyt duzo mozliwosci

oj cos nam sie pogoda zepsula

a juz myslalam ze bedzie mozna przesiadywac pod drzewem :-?

jeśli chodzi o przedszkole w Żabiej Woli to buduje je właściciel sklepu spożywczego pan Aguścik. Jest zlokalizowane za sklepem, fryzjerem i weterynarzem po lewej stronie w połowie drogi do centrum Żabiej Woli.

Ma być otwarte we wrześniu. W tym samym budynku mają być też prywatne gabinety lekarskie.

Soltysowa taka gadatliwa,ze musialam czegos nie zrozumiec, :oops: czyli jednak prywatne, ale dobre i to...

Tak słyszałem że mają tam zrobić wysypisko śmieci jak kiedyś mieli w planach

Też tak słyszałem, ale podobno się musieli wycofać...

Chodziło o to, że wysypisko nie mogło być tak blisko ślimaków/zjazdów z planowanej obok (i nad) twoją działką autostrady...

Tylko nie wiem czy będzie autostrada, czy tylko wielka stacja, czy tartak??

Sam już nie wiem...myli mi się wszystko...

Tak słyszałem że mają tam zrobić wysypisko śmieci jak kiedyś mieli w planach

Też tak słyszałem, ale podobno się musieli wycofać...

Chodziło o to, że wysypisko nie mogło być tak blisko ślimaków/zjazdów z planowanej obok (i nad) twoją działką autostrady...

Tylko nie wiem czy będzie autostrada, czy tylko wielka stacja, czy tartak??

Sam już nie wiem...myli mi się wszystko...

Ok rozumiem wszyscy są drażliwi- PEACE- PEACE- PEACE

ale z tym wysypiskiem w tej okolicy to podobno pare lat temu było jakieś zamieszanie

Dramatycznie mała ilość materiałów budowlanych

(IAR, pb/21.03.2007, godz. 06:26)

Dzisiejsza "Gazeta Wyborcza" pisze o dramatycznie małej ilości materiałów budowlanych. Rozpoczyna się sezon na budowę domów jednorodzinnych, tymczasem brakuje podstawowych materiałów. Cegieł i stali już nie ma a cement skończy się zaraz. Do końca roku niektóre materiały mogą zdrożeć nawet o 100 proc.

Według "Wyborczej", brakuje materiałów do budowy ścian: cegieł i bloczków, wełny mineralnej do ocieplania, płyt gipsowo-kartonowych oraz stali. Powody tych braków są zaś co najmniej dwa. Po pierwsze - mocno wzrósł popyt, bowiem rodacy rzucili się do budowania domów jednorodzinnych. Chodzi o to, że postawienie takiego domu jest na razie dużo tańsze, niż kupno mieszkania.

Drugi powód braku materiałów budowlanych to trwający przez całą zimę sezon budowlany. Zima była bowiem ciepła.

Zwiększony popyt spowodował wzrost cen - co miesiąć o blisko 10 proc. - i, jak przewiduje "Wyborcza", te ceny będą rosnąć dalej. A jednocześnie inwestorzy muszą się liczyć z szybko drożęjącą robocizną, która jest skutkiem niedoboru fachowców, masowo wyjeżdżających na Zachód.

Więcej o sytuacji w budownictwie - w "Gazecie Wyborczej".

Czy to prawda?? Może lepiej nie rzucać się na kredyt i na budowę, bo można jej nie skończyć?? Jak to wygląda w realu??

Gość ~AS~
Czy to prawda?? Może lepiej nie rzucać się na kredyt i na budowę, bo można jej nie skończyć?? Jak to wygląda w realu??

Daleki jestem od dramatyzowania, ale coś musi być na rzeczy. Wczoraj kolega, który w maju zaczyna budowę w Osowcu opowiadał mi, że miał farta, bo udało mu się kupić cegły :o jakiś miesiąc temu. Teraz jak pojechał do tego samego składu, żeby coś tam jeszcze dokupić, to mu powiedzieli, że cegieł nie ma, są zamówione, ale kiedy będą - nie wiadomo. Najwcześniej za miesiąc - dwa. Jak dla mnie, to jakiś absurd. Jakoś nie widzę, aż tak strasznego wzrostu nowych budów, żeby mogło to tłumaczyć braki materiału. Więc o co chodzi? Może faktycznie to kwestia wydłużonego za sprawą pogody sezonu budowlanego? Może producenci ograniczają produkcję przed okresem zimowym i w tym roku okazało się, że poszły całe zapasy?