Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Na jaki bank się zdecydowaliście??

No właśnie. Zapraszam na stronę grupy!

Na stronie startowej po zalogowaniu zobaczycie sondę - zapraszam do udziału! :)

p.s. Proszę o głosowanie tylko raz. :)

Pozwólcie, że na razie nie zagłosuję, nie podpisalismy umowy-był w niej błąd,może uda się jutro... :(

opinie o banku wystawię jak sprawdzimy jak idzie wypłata transz, na razie jestem tym wszystkim mocno zdegustowana...

Gość ~AS~
Na jaki bank się zdecydowaliście??

No właśnie. Zapraszam na stronę grupy!

Na stronie startowej po zalogowaniu zobaczycie sondę - zapraszam do udziału! :)

p.s. Proszę o głosowanie tylko raz. :)

Pozwólcie, że na razie nie zagłosuję, nie podpisalismy umowy-był w niej błąd,może uda się jutro... :(

opinie o banku wystawię jak sprawdzimy jak idzie wypłata transz, na razie jestem tym wszystkim mocno zdegustowana...

To normalne w bankach... :-?

Ale ankieta jest nawet dla tych, co dopiero planują, więc śmiało :)

To nie jest ma być wyrażanie Waszych opinii o danym banku, tylko tak informacyjno-statystycznie :)

To normalne w bankach... :-?

Ale ankieta jest nawet dla tych, co dopiero planują, więc śmiało :)

To nie jest ma być wyrażanie Waszych opinii o danym banku, tylko tak informacyjno-statystycznie :)

zlozylismy wnioski do 3 bankow profilaktycznie: mbank,deutsche,polbank

umowe podpiszemy w tym ostatnim, ale powiem tak: wszedzie jest taki sam burdel, tacy sami niedouczeni pracownicy, gubia sie dokumenty, niektorzy doradcy po prostu klamia...

taka ciekawostka rzeczoznawca z polbanku wycenil nasza dzialke na 20 tys pln !!! i to wlasnie ten blad, wzial cene z 2003 roku

:evil:

Gość ~AS~
My mamy obecnie w PKO BP, ale na pewno go opuścimy jeśli nic się w nim nie zmieni w ciągu najbliższych miesięcy...

Jeśli już będzie refinansowany to na mBank lub GE...

Parę miesięcy temu, rozmawiałem prywatnie z handlowcem GE, pytałem o ukryte "niespodzianki" itp. podobne sprawy w ich kredytach mieszkaniowych. Raczej nie był zbyt wylewny w tym temacie, powiedział tylko, że on niedawno wziął kredyt mieszkaniowy w... mBanku. Ot, taka ciekawostka. :)

taka ciekawostka rzeczoznawca z polbanku

też mamy w polbanku , maja fatalny spread ale dostaliśmy niską marżę.

Ciekawostka: mieliśmy u nich zdolność na taką kwotę na jaką opiewał kosztorys budowy, a oni stwierdzili że za tyle nie zbudujemy i dali nam 70kpln więcej. To były ich pierwsze dni i chyba potrzebowali klientów.

No właśnie, też słyszałem o wysokim spreadzie w Polbanku...

:cry: niestety

ale np nie potrzebują faktur co przy systemie gospodarczym nie zawsze jest łatwe, kolejną transzę wypłacili mi na podstawie kilku zdjęć (nawet bez dziennika :o ) jakie zrobił rzeczoznawca, a jego wizyta kosztowała 100 zł

Gość ~AS~
ale np nie potrzebują faktur co przy systemie gospodarczym nie zawsze jest łatwe, kolejną transzę wypłacili mi na podstawie kilku zdjęć (nawet bez dziennika :o ) jakie zrobił rzeczoznawca, a jego wizyta kosztowała 100 zł

Ja w Millenium też miałem wypłaty na podstawie zdjęć (robionych przeze mnie), zero faktur. Nie żebym chciał polecać Millenium, tylko tak informacyjnie :) Przed ostatnią transzą też wymagają wizyty rzeczoznawcy. To trochę zależy od negocjacji chyba, bo mój sąsiad załatwiał w innym oddziale i musi na ileś procent wydatków mieć faktury.

Gość ~AS~
czee

ja też chciałem dostać kredyt w millenium ale wymagali faktur i dlatego zdecydowałem się na GE

Być może kluczem do wymagań stawianych klientowi jest wysokość wkładu własnego. Jak my braliśmy kredyt w Millenium, to mieliśmy stan surowy zamknięty . Kredyt stanowił niespełna 50% wartości całej inwestycji. No i jak pisałem wcześniej Millenium nie wymagało od nas ani jednej faktury.

Drodzy grupowicze,

Czy ktoś w okolicy ma zbudowaną studzienkę chłonną? Albo robił badania geofizyczne i wie na jakiej głębokości u nas są wody gruntowe? Chcę zrobić studzienkę chłonną do przydomowej oczyszczalni, ale zaprzyjaźniony geolog zasugerował, żeby najpierw zrobić wywiad w okolicy, bo może się okazać, że poziom wód gruntowych to uniemożliwia.

pozdr