Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

w końcu znalazłam chęci, aby siąść przy tym skrobanym laptoku. Żyjemy sobie spokojnie bo na dokończenie robót kasy brak. Często siadam nad rzeczką, aby sobie poobcować z naturą, bo jak siedzę na tarasie i widzę ten krajobraz księżycowy na działce, to mną telepie. Tak więc całe szczęście, że jest ta rzeczka. Kto ma ochotę do mnie dołączyć serdecznie zapraszam w godzinach wczesnopopołudniowych, dzień dowolny.

Słuchajcie, posprawdzałam co nam zostało po budowie i czego chętnie bym się pozbyła. Są to:

- bloczki solbet 59x24x36 (można z nich pustawić ścianę o grubości 36 lub 24cm) - 105 szt. (3,5 palety) i resztki do oddania

- taśmę kalenicową czarną - 5 rolek

- cegła klinkierowa Wienerberger Terca grafit - 56 szt.

- cegła pełna czerwona - 192 szt.

- silka E 12 - 29 szt.

- silka E 18 - 10 szt.

- folia budowlana czarna 0,2 mm - prawie 2 rolki

- 2 cegły wentylacyjne

- klamry do gąsiorów czarne - 30 szt.

- szpilki do mocowania łaty kalenicowej - 24 szt.

Odbiór w Grodzisku Mazowieckim. Bloczki i cegły są na paletach. Zimowały pod chmurką, ale zostały odfoliowane (żeby nie było grzyba) i były przykryte od góry.

Miło Was "czytać"

Cześć,

w końcu znalazłam chęci, aby siąść przy tym skrobanym laptoku. Żyjemy sobie spokojnie bo na dokończenie robót kasy brak. Często siadam nad rzeczką, aby sobie poobcować z naturą, bo jak siedzę na tarasie i widzę ten krajobraz księżycowy na działce, to mną telepie. Tak więc całe szczęście, że jest ta rzeczka. Kto ma ochotę do mnie dołączyć serdecznie zapraszam w godzinach wczesnopopołudniowych, dzień dowolny.

Słuchajcie, posprawdzałam co nam zostało po budowie i czego chętnie bym się pozbyła. Są to:

- bloczki solbet 59x24x36 (można z nich pustawić ścianę o grubości 36 lub 24cm) - 105 szt. (3,5 palety) i resztki do oddania

- taśmę kalenicową czarną - 5 rolek

- cegła klinkierowa Wienerberger Terca grafit - 56 szt.

- cegła pełna czerwona - 192 szt.

- silka E 12 - 29 szt.

- silka E 18 - 10 szt.

- folia budowlana czarna 0,2 mm - prawie 2 rolki

- 2 cegły wentylacyjne

- klamry do gąsiorów czarne - 30 szt.

- szpilki do mocowania łaty kalenicowej - 24 szt.

Odbiór w Grodzisku Mazowieckim. Bloczki i cegły są na paletach. Zimowały pod chmurką, ale zostały odfoliowane (żeby nie było grzyba) i były przykryte od góry.

Ula i Sławek

ja z checia odkupie czesc waszego towaru - moze jakis telefon zebysmy sie umowili?

a elektryka macie :roll:

Macie ale najpierw muszę się go spytać o zgodę na przekazanie danych

już wysyłam na priva

Ja tez, ja tez poposze

A wczoraj widziałam Wasz domek - juz macie dach:)

musimy sie umawiac gdzies w lesie w weekendy na spacery, bo juz tak slicznie jest.

A i jeszcze jedno - dla osob z okolic Musuł - podobno ktos wykupił nam zaraz za płotem kawał lasu i zamierza tam stawiac osiedle domków jednorodzinnych - ja sie ciesze, a mój mąz załamany:)

a elektryka macie :roll:

Macie ale najpierw muszę się go spytać o zgodę na przekazanie danych

już wysyłam na priva

Ja tez, ja tez poposze

A wczoraj widziałam Wasz domek - juz macie dach:)

musimy sie umawiac gdzies w lesie w weekendy na spacery, bo juz tak slicznie jest.

A i jeszcze jedno - dla osob z okolic Musuł - podobno ktos wykupił nam zaraz za płotem kawał lasu i zamierza tam stawiac osiedle domków jednorodzinnych - ja sie ciesze, a mój mąz załamany:)

dach to my mamy do listopada teraz to nam prąd kopią i tynki robią :lol:

dobra wrzucam elektryka do ksiązki

Prosze sie przyznac kto korzystal z firm/osob podanych w naszej ksziazce, a wykonujacych krycie dachu blacha

prosze prosze o opinie

bo namiary sa ale opinii nic a nic

a ja musze sie na cos zdecydowac :wink:

a morze ktos cos ma jeszcze w swoich notatnikach, to prosze o namiary

Sylwia dzieki

Victoria...

:-)

Chyba cię zastrzelę...

Toż to właśnie główna idea tej "książki" taka, że po to są pewne zaostrzenia w dostępie do niej aby były tam namiary tylko "od nas"...czyli sprawdzone...

Więc, nawet jak nie ma opini (czy to graficznej, czy opisowej) na pewno oznacza i tak, że wg. autora dany namiar jest godny polecenia. To kanon jej powstania (książki).

Zaraz zaczniemy znów sypać kontaktami, które są "naprawde sprawdzone, ale nie to co z książki" :-) Powstała ona, żeby nam wszystkim ułatwić życie...a teraz zaczynamy sami sobie je utrudiniać.... :-)

A może wiecie ile za wylanie ok. 20 m2 tarasu ze zbrojeniem?

Mnie interesuje dokładnie ta sama kwestia...

Tylko taras mam większy :-)

60 m2. I to z "udźiwnieniami" :-)

Więc jeśli ty będziesz kogoś miała to się "pochwal" i wrzuć go do naszej bazy...

A jeśli ktoś może powiedzieć, jak biora za tego typu roboty to też by było fajnie...albo przyblizony koszt m2??

Aga_Janusz ....blaszak kupiłam w Kałęczynie za Grodziskiem. 1630. Niestety.....znalazłam uzywane za 1000-1200 ale tak nadszarpnięte przez "ząb czasu", że wolę swój za 2 lata odsprzedac za 1000.

Suporexu, kurde blaszka, brak. WSZEDZIE!!! Mam obiecany w jednym składzie i Pan spisał moje namiary (z racji tego ze pojawiałm sie codziennie i miał mnie dość i udawałam biedną i nieporadna kobietkę :) ) Poza tym przypominam mu codziennie o moim istnieniu telefonem. Ma być....wkrótcew.....tydzien max.

Juz ja mu pokaże jak o mnie zapomni!!! :evil:

Na razie szukam w innych miejscach i mozliwe ze bede mogła sprowadzic z Poznania.....tylko nie wiem jak załatwić HDSa na taka trase i jaki to koszt.

Witam,

jeśli komuś zostały używane deski szalunkowe i chciałby sprzedać to dajcie znać. Strop będzie w naszym domu monolityczny, więc trochę ich będzie potrzeba :)

Pozdrawiam,

Jacek

Jacek, a na kiedy potrzebujesz te deski??

mam trochę wszelkiej maści desek, ale muszę jeszcze fundament w ogrodzeniu oszalować

potem będą wolne

pozdrawiam

Witam,

jeśli komuś zostały używane deski szalunkowe i chciałby sprzedać to dajcie znać. Strop będzie w naszym domu monolityczny, więc trochę ich będzie potrzeba :)

Pozdrawiam,

Jacek

Jacek, a na kiedy potrzebujesz te deski??

mam trochę wszelkiej maści desek, ale muszę jeszcze fundament w ogrodzeniu oszalować

potem będą wolne

pozdrawiam

Iza,

teraz mamy zrobione fundamenty i jak dobrze pójdzie za tydzień ekipa zacznie robić dalej. Wydaje mi się, że najwcześniej za 2 tygodnie zacznie sie szalowanie.

Pozdrawiam,

Jacek