Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czesc

My włąsnie dzis zamówilismy porotherma.......no i czekamy teraz na pozwolenie.

Aleks a za tą gruchę to wychodzi dosc drogo. ciekawa jestem ile gruszek wchodzi w fundament.......

Oczywiście zależy jak duży masz dom i jaki rozkąłd pomieszczeń. Jeżeli pytasz o same ławy to myślę że przy typowych domach 3-4 gruchy

Pozdrawiam

Tamlin

Witam,

Po raz kolejny się reaktywuję i jednocześnie pozdrawiam wszystkich szanownych Sąsiadów, tych bliższych i dalszych.

Mimo że to trudny rok pod względem materiałów i wykonawców, ciągle mam ambitny plan wykończenia wszystkiego, czego nie udało mi się dokonać na etapie budowy.

Miło widzieć, jak przybywa zarówno tych "budujących", jak i już "wybudowanych" w naszej okolicy :)

o wreszcie ktoś z Żelechowa, po sąsiedzku !!!Myślałam, ze nikogo tam nie ma prócz mnie

czesc

My włąsnie dzis zamówilismy porotherma.......no i czekamy teraz na pozwolenie.

Aleks a za tą gruchę to wychodzi dosc drogo. ciekawa jestem ile gruszek wchodzi w fundament.......

Oczywiście zależy jak duży masz dom i jaki rozkąłd pomieszczeń. Jeżeli pytasz o same ławy to myślę że przy typowych domach 3-4 gruchy

Pozdrawiam

Tamlin

Aleks podał cene za m3 - nie za "gruchę". Swoją drogą "gruchy" są różnej objętości.

Najłatwiej policzyć: długość x szerokość x wysokość ław

Aleks podał cene za m3 - nie za "gruchę". Swoją drogą "gruchy" są różnej objętości.

Najłatwiej policzyć: długość x szerokość x wysokość ław

no cena jest za m3 a w gruszce pewnie ok 5-6 m3, do mnie wejdzie ok 12 m3, bez szalowania, dom 10x11+ jedna ściana nośna wewnątrz przez cały budynek.

A tak ogólnie to Alexs jest dziewczynką...Aleksandrą 8)

A tak ogólnie to Alexs jest dziewczynką...Aleksandrą 8)

wybacz proszę :oops:

no cena jest za m3 a w gruszce pewnie ok 5-6 m3, do mnie wejdzie ok 12 m3, bez szalowania, dom 10x11+ jedna ściana nośna wewnątrz przez cały budynek.

Gruchy są i po 9m3. Natomiast moja uwaga była skierowana na objętości. Bo gdzieś tam w miedzyczasie padło że na dom wejdą 3-4 gruchy i ta cena 230PLN (jak podała sylvia1 za gruchę) - ot tak, mała uwaga żeby ktoś się nie przeliczył. Cena 230 jest za metr szescienny.

Alexs: Napisałem zapytanie na prv

No ładnie kto mnie tu szpieguje :D :D :D . Widzialem oczywiście przez przypadek przez twoim domem jakeś expensive cars, pewno ludzi od wykończeniówki, ale pewno do tanich nie należą :roll: :D. Ale jesli wykonane prace mają być takie jak te samochody to na pewno warto :wink:.

Cześć Piotrek,

te expesive cars należą do niedawnych jeszcze pracowników Stoenu, ale ponieważ chcą je zmienić na lepsze ;-) porzucili etat dla własnj działalności... :D

Jeden z nich to mój bardzo dobry znajomy i mam do niego pełne zaufanie że ze mnie nie zedrze kasy oraz że będzie dobrze zrobione. Powiedzaiłem że trzeba zrobić elektrykę wg projektu i nic więcej mnie nie interesuje.

Drodzy grupowicze - a znacie moze kogos kto w okolicy kopie studnie (nie wierci)?

Sytuacja robi mi sie dramatyczna, bo glebinowej wody nie ma, a budowac samemu wodociagu dla 6 innych dzialek troche mi sie nie widzi...

help!

Prosze bardzo p. Paluchowski tel. 502286560 lub 046-8560566

No ładnie kto mnie tu szpieguje :D :D :D . Widzialem oczywiście przez przypadek przez twoim domem jakeś expensive cars, pewno ludzi od wykończeniówki, ale pewno do tanich nie należą :roll: :D. Ale jesli wykonane prace mają być takie jak te samochody to na pewno warto :wink:.

Cześć Piotrek,

te expesive cars należą do niedawnych jeszcze pracowników Stoenu, ale ponieważ chcą je zmienić na lepsze ;-) porzucili etat dla własnj działalności... :D

Jeden z nich to mój bardzo dobry znajomy i mam do niego pełne zaufanie że ze mnie nie zedrze kasy oraz że będzie dobrze zrobione. Powiedzaiłem że trzeba zrobić elektrykę wg projektu i nic więcej mnie nie interesuje.

Trzeba zdecydowanie pomyśleć o zmianie profesji :D :D :D . musze się do Ciebie wybrac na rekonesans kiedyś jak będziesz.

A jeszcze raz, nie zobaczę że ktoś tu coś kiedyś cuś...jakiś tel poda!!

A nie znajdę go w książce to łeeeeep poleci!!

:-)

Jakby tak każdy wklepał dziennie nawet jeden tel to w tydzień już by była niezła baza!!

A tak śierściuchy leniuchy tylko ble ble ble :-)

Senser,

W dobie agentów,teczek i tak dalej...

uprzejmie donoszę, że niektórzy to namiary podają w wątku.... :D zamiast wpisywać do bazy...(patrz wyżej)

nie podam nazwisk ale Ci o których mówię wiedzą, że to o nich mowa... :wink:

DAJE NAMIARY NA GOŚCI KTÓRZY WIERCĄ STUDNIE 0604270445

022/7297683 0607392966

MOŻ ONI COŚ POMOGĄ

SKĄD WIESZ JAK ZROBISZ STUDNIE KOPANĄ TO BĘDZIESZ MIAŁ WODĘ

JAK MAJĄ SĄSIEDZI

Szanowny panie kolego...ze względu na liczne donosy (już została założona twoja teczka, a ty masz na razie status "nieświadomego współpracownika"), zwracam się z prośbą o umieszczanie wszelkich kontaktów operacyjnych w naszej książce adresowej!.

Niestety, nie mogę ujawnić źródła....