Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

aga&piotr napisał:
Witam,

Na duch, żeby nie pisać gwałt :roll: potrzebuje zrobić kosztorys dla banku.

Macie może jakieś namiary na osobę która by się tym zajęła?

Będe bardzo wdzięczna za pomoc :D

Pozdrawiam

Aga

hej,

kosztorysy dla banku sa bardzo ogólne, generalnie rozpisujesz go pod kwote, ktora jest Ci potrzebna,

mam nasz w excelu, ktory przeszedl przez bank wiec moge Wam przeslac na wzor mailem, na pewno sami sobie poradzicie :D

tygrysek12 napisał:
Wojtek? Ile czasu wam to zajęło?

Zaczęliśmy 18.05.2007. Strasznie się ślimaczył etap fundamentów. Przynajmniej tak mówił majster.

Budowa nam znacznie przyspieszyła, bo plan był taki, że w czerwcu ekipa robi stan 0 a od sierpnia murują ściany. (mieli już nagraną inną budowę). A tu 15 maja telefon od majstra, "panie Wojtku, to my wpadniemy w poniedziałek i pociągniey pod strop...".

I nam się zagotowało, bo nic nie było zgromadzone - bloczki, porotherm....

Dzisiaj przyjeżdża strop. :)

Pozdrawiam,

Wojtek

gawel napisał:

:o O rany ty to masz tempo :o . Bylem u siostry niedawno i nic tam nie bylo a tu juz dom prawie gotów. Gratulacje! Wprowadzka pewno na jesień :wink:

Dzięki! Zaplanowaliśmy budowę na dwa lata. W tym roku stan surowy z dachem, bez okien. W przyszlym od wczesnej wiosny wykańczamy się wykończeniówką.

Budowy w okolicy wyrastają jak grzyby po deszczu.... mimo iż ziemia poszła kosmicznie do góry...

Pozdrawiam,

Wojtek

Aga_i_Janusz napisał:
marzy mi się trawnik na połowie działki juz... czy mozecie mi polecic kogos kto takowe zakłada, albo poradzic gdzie w naszej okolicy można kupić w miare tanio ziemie?

I jak sie pozbyć paskudnych, gryzących MRÓWEK?

pozdrawiam

Na Mrówki polecam ogólno dostępne siówaxy/proszki.

Co do trawnika to daruj sobie rolki...posiany trawnik przy tej aurze wyrośnie ci moment (a będzie znacznie taniej).

Na ziemie namiar bym ci dał, ale wiem że w tamtym roku gość mi powiedział przy okazji przywozu ostatniej ciężarówki, że i tak by więcej nie miał bo na tej kopalni nie będzie więcej odkrywki i jemu skończyła się chyba ziemia...

azkubryk napisał:
  gawel napisał:

:o O rany ty to masz tempo :o . Bylem u siostry niedawno i nic tam nie bylo a tu juz dom prawie gotów. Gratulacje! Wprowadzka pewno na jesień :wink:

Dzięki! Zaplanowaliśmy budowę na dwa lata. W tym roku stan surowy z dachem, bez okien. W przyszlym od wczesnej wiosny wykańczamy się wykończeniówką.

Budowy w okolicy wyrastają jak grzyby po deszczu.... mimo iż ziemia poszła kosmicznie do góry...

Pozdrawiam,

Wojtek

Przy takim tempie szkoda czekac i tracić rozpęd, jestescie szybsi od wzrostu cen warto by moze pokusić sie o zamieszkanie w tym roku :wink: . a co tam :roll:

Aga_i_Janusz napisał:
podobno na naszym Forum jest jakiś dobry hydraulik - czy mógłby się ujawnić?

A jesli cos pokrecilam to przepraszam. A czy mozecie tez mi przyblizyc ceny hydrauliki (kanalizacji- tego wszystkiego co idzie pod chudziak).

z góry dziekuje i pozdrawiam

AGA!! :evil:

Każdemu bym się nie dziwił ale nie tobie...

Ma Baba namiary w książce!! :lol:

Senser napisał:
  Aga_i_Janusz napisał:
podobno na naszym Forum jest jakiś dobry hydraulik - czy mógłby się ujawnić?

A jesli cos pokrecilam to przepraszam. A czy mozecie tez mi przyblizyc ceny hydrauliki (kanalizacji- tego wszystkiego co idzie pod chudziak).

z góry dziekuje i pozdrawiam

AGA!! :evil:

Każdemu bym się nie dziwił ale nie tobie...

Ma Baba namiary w książce!! :lol:

A miałam dopisać: "Tylko sie Hubercik nie denerwuj ze pytam tutaj, ale w ksiązce nie znalazłam tego co mnie interesuje", no ale Baba nie dopisała i jej sie dostało :wink: ehhh zycie :)

hej

ma ktoś z Was może doświadczenia z firmą DOMEX,wybudowała już osiedle w Komorowie a teraz do stanu stanu surowego zamkniętego buduje ogrodzone osiedle w Strzeniówce/Kanie.

Mam już tam zarezerwowaną działkę, ale wiadomo warto sie dopytać :) na co ewentualnie zwrócić w ich przypadku uwagę

wdzięczny będę za sygnały

Aga_i_Janusz napisał:
Ja bardzo przepraszam, ale nie moge Hubercik znaleźć tego w ksiązce - czy ktoś może mi polecić kogoś z rurowego gruntowego wymiennika ciepła? idzie o to, że przed zalaniem chudziaka trzeba wprowadzic rure od GWC. pozdrawiam

aga

nam GWC robili Panowie z http://www.rekuperatory.pl,

do tego nie trzeba byc hydraulikiem, zakopali na glebokosci 1,5 m - 40 m specjalnej rury, podkopali sie pod lawami fundamentowymi i wyszli w kotlowni :D

Pzdr

Walaciki napisał:
nam GWC robili Panowie z http://www.rekuperatory.pl,

do tego nie trzeba byc hydraulikiem, zakopali na glebokosci 1,5 m - 40 m specjalnej rury, podkopali sie pod lawami fundamentowymi i wyszli w kotlowni :D

Pzdr

Jeśli mogę spytać - robili Wam tylko GWC czy cała instalację z rekuperatorem? Zastanawiam się właśnie nad wyborem tej firmy i chętnie posłucham opinii ich klienta.

Na razie spóźniają się kilka dni z wyceną...

Pozdrawiam,

Wojtek