Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W styczniu się wprowadzam, niebawem prześle fotki z wnętrza, nie prowadzę dziennika bo buduję i wykańczam sama i nie starcza już czasu :(

pozdr.

Alexs

Gratuluję, widzę że jesteś taka orkiestra jednoosobowa. O zagospodarowanie działeczki nie pytam, bo Gawel się zaraz odezwie :) :lol:

Mam tylko nadzieję, że nasza armia forumowiczów, zaczynająca budowę w przyszłym roku, nadal będzie mogła czerpać z rad zdobytych przez Was w ciężkim boju i podobnie jak Gawel (pozdrawiam :wink: ) nie znikniecie z forum.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Gratuluję, widzę że jesteś taka orkiestra jednoosobowa. O zagospodarowanie działeczki nie pytam, bo Gawel się zaraz odezwie :) :lol:

Mam tylko nadzieję, że nasza armia forumowiczów, zaczynająca budowę w przyszłym roku, nadal będzie mogła czerpać z rad zdobytych przez Was w ciężkim boju i podobnie jak Gawel (pozdrawiam :wink: ) nie znikniecie z forum.

działka oczywiście nie zagospodarowana, trochę walcem ugniotłam co mogłam, podjazd do garażu przede wszystkim i tyle, priorytetem jest dla mnie wnętrze i an tym się skupiam, bo przecież mieszkamy w domu nie na działce :).

co do forum to gdby nie ono to bym nie wybudowała albo by mi sie prędzej czy poźniej "sufit na głowę zawalił" , wielkie dzięki dla wszystkich za porady i polecane ekipy!!!!

W styczniu się wprowadzam, niebawem prześle fotki z wnętrza, nie prowadzę dziennika bo buduję i wykańczam sama i nie starcza już czasu :(

pozdr.

Alexs

Jak to ja zniknałem ??? :o Przeciez jestem :D

Koszt to 45 tys, bez obsługowa, koszt grzania budynku to ok 1300zł za sezon!!!

To jest rozumiem koszt grzania "przewidywany"??

Dla dobrego zobrazowania trzeba by to obliczyć następująco:

45 000 zł / X lat żywotności pompy + 1300,00 zł = koszt sezonu...

W uproszczeniu....bo to jest inwestycja która się amortyzuje...

W uproszczeniu to się zgadza tylko trzeba by odjąć :

1. przyłącze gazowe

2. kocioł

3. komin

4. gwc lub kominek z płaszczem wodnym

Witam Grupo

Ja jak zwykle z nietypowym pytaniem :oops: .

Skad braliscie mocowania slupa / kotwy pod slupki tarasowe ??? Szukam takich do slupkow 16 x 16 cm. W Asmecie max 14 cm, w skladach nie ma.

pozdrawiam

Zonzi

sami robiliśmy do słupa 20x20, najpierw marki sie zatapia czy jak tam to nazywaja a do tego trzeba potem przyspawać po bokach słupa kawałki płaskownika 1 cm grubości i śruby na przestrzał,

pozdr

Troche do góry bo jakos pusto i smutno :wink:

Może niektórzy jeszcze dochodzą do siebie po andrzejkach? :D

Ja zamiast Andrzejek "bawiłem się" w pracy całą noc w fuzję banków (Pekao, BPH). Jakie szczęście że banki nie łączą się co dzień. Ale jako pracownik kredycik na budowę domu mam niemal w kieszeni :lol:

Ja zamiast Andrzejek "bawiłem się" w pracy całą noc w fuzję banków (Pekao, BPH). Jakie szczęście że banki nie łączą się co dzień. Ale jako pracownik kredycik na budowę domu mam niemal w kieszeni :lol:

Heh, a do mnie wyszedl w piatek przelew z BPH i go jak na razie wcielo :] Mam tylko nadzieje, ze ta fuzja mnie nie zastrzeli :roll: