Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, dawno tu nie zaglądałam :).

Najlepszego w Nowym Roku!

Papajoe i m-wujek - jeśli nadal potrzebujecie umowy z wykonawcą to zajrzyjcie do działu "dokumenty własne". Tam ludzie wklejają umowy. Kiedyś też podałam swoją, ale nie potrafię jej znaleźć, chyba się przeterminowała :). Jak coś to dajcie znać, a wyślę Wam swoją.

Czekam na wynik ankiety, możliwe, że się pojawimy.

Witam, dawno tu nie zaglądałam :).

Najlepszego w Nowym Roku!

Papajoe i m-wujek - jeśli nadal potrzebujecie umowy z wykonawcą to zajrzyjcie do działu "dokumenty własne". Tam ludzie wklejają umowy. Kiedyś też podałam swoją, ale nie potrafię jej znaleźć, chyba się przeterminowała :). Jak coś to dajcie znać, a wyślę Wam swoją.

Czekam na wynik ankiety, możliwe, że się pojawimy.

o rany Ula pisz co u was???

jak się można z wami skontaktować?

Ogniowy - dzięki za informacje. Teraz to ja się douczam w tej materii i Twoja wypowiedź tak jak wcześniejsze Sensera i Jakuba są dla mnie cenne. Jak na razie mam zrobione fundamenty, ocieplone i zasypane piaskiem. Następny etap to wieniec fundamentu, cokół z cegieł na sztorc, kanaliza, przeście dla wody i chudziak. W cokole mają się zmieścić wszystkie warstwy podłogi.

Ogniowy, Senser & Jakub - tak przy okazji, ile cm styropianu i jakiego rodzaju macie w podłodze ?

Pozdrawiam, Paweł.

Ogniowy - dzięki za informacje. Teraz to ja się douczam w tej materii i Twoja wypowiedź tak jak wcześniejsze Sensera i Jakuba są dla mnie cenne. Jak na razie mam zrobione fundamenty, ocieplone i zasypane piaskiem. Następny etap to wieniec fundamentu, cokół z cegieł na sztorc, kanaliza, przeście dla wody i chudziak. W cokole mają się zmieścić wszystkie warstwy podłogi.

Ogniowy, Senser & Jakub - tak przy okazji, ile cm styropianu i jakiego rodzaju macie w podłodze ?

Pozdrawiam, Paweł.

2x5cm=10cm fs100

A ja cholera nie pamiętam...tzn ile to wiem 20 cm (tak było trzeba, ze względu na pozostałą przestrzeń, ale niestety trochę podłoga po latach usiadła.)

Nie jestem pewny czy czasem nie dałem ciała z gęstością (FS20??), ale cholera nie pamiętam dokładnie...

Jedno i drugie mogło spowodować ugięcie....

10 cm bym przyjął jako max. górną granicę.

Hubi a Ty będziesz na tym spotkanku??

Eeee no co ty...walę ścieme na całego!!

Wiesz...tak tylko chcę pozytywnie zabłysnąć :-)

Ja zagłosowałem za opcją lutową...

a tak w ogóle to gdzie łono ma być??

może w wawie w końcu?:D:D:D:D hę????? :D

i dlaczego Piterowi jest zimno?? :evil:

A dla ciebie to chyba ostro drugoplanowa sprawa...

Biorąc pod uwagę opcję, którą wybrałaś... :lol:

Faktycznie sprawa konkretnego miejsca jak i zresztą konkretnej daty nie została poruszona....czekamy jeszcze....

Muszę wysłać info tym, którzy prawdopodobnie nie otrzymują powiadomień z tego wątku...

czy ktoś z was ma ścianę jedno warstwową ?

Muszę podnieść dom w górę i zastanawiam się co ze ścianami fundamentowymi. W projekcie są wylewane ale jak wysoko można je pociągnac w gorę ?

Czytalam że ktoś murował z bloczkow ale wtedy musiał układać je w drugą stronę :-?

Drodzy wszyscy:) Pomóżcie! Wiosna idzie czas myśleć powoli o ogrodzie, a ja typowy mieszczuch jestem (mam zamiar to zmienić, ale póki co wiedzy brak) i wiedzy o roślinkach nie mam żadnej. Czy w naszej okolicy działają jacyś godni polecenia projektanci ogrodów/ ogrodnicy/architekci krajobrazu? Ogólny pomysł na ogród mam, chodzi głównie o dobór roślin, zeby wszystko mialo rece i nogi o kazdej porze roku, za lat 2 jak i 20:). Macie może kogoś sprawdzonego w tym zakresie? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam wszystkich

Jesli masz 20-30 tys to ogród i wybór firmy w tym zakresie nie stanowi żadnego problemu. Ta kwota to bedzie skromne spelnienie wizji projektanta ogrodu :roll: . Cena jest "srednia" sprzed 4 lat podana w jednym z nr muratora.

Ty to umiesz dodać otuchy :D

ja się na kurs projektowania ogrodów wybieram ; lubię grzebać w ziemi :lol: