Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Gdzie dobry i niedrogi producent bloczków na fundament w okolicy Grodzisk - Nadarzyn ?

w Otrębusach obok Muzem 4zł brutto znajdę taniej ?

pozdr

Tomek

Oj do szkoły to pod górkę było... :lol:

Kolega miał pewnie blisko i wszystko wie, to może sie wypowie sie pełnym zdaniem bo nie rozumiem o co chodzi ?

Witam,

Gdzie dobry i niedrogi producent bloczków na fundament w okolicy Grodzisk - Nadarzyn ?

pozdr

Tomek

Kolega miał pewnie blisko i wszystko wie, to może sie wypowie sie pełnym zdaniem bo nie rozumiem o co chodzi ?

Stwierdzenie że "ktoś miał do szkoły pod górkę" w żartobliwy sposób określa w Twoim przypadku umiejętność, a raczej brak umiejętności formuowania zdań w języku polskim. Edukację takową otrzymuje się zwyczajowo w szkole podstawowej. Jeżeli "ktoś" miał do tej placówki oświatowej pod górkę można mniemać, że miał kłopoty z dotarciem lub sie spóźniał na lekcje, co mogło zaowocować pewnymi zaległościami. Powszechnie zaś wiadomo, że czego Jaś sie nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał. :D

Pozdrawiam

Tamlin

brak umiejętności formuowania zdań w języku polskim

Witam

Według mnie każdy kto miał blisko lub daleko do szkoły zrozumiał o co chodziło pytającemu, który oczekiwał odpowiedzi na konkretny temat.

Kupowałem bloczki w BUDOKRUSZU po 4.1 brutto/szt

a w AUTOPOLU były po 3.8 brutto/szt

pozdrawiam

brak umiejętności formuowania zdań w języku polskim

Witam

Według mnie każdy kto miał blisko lub daleko do szkoły zrozumiał o co chodziło pytającemu, który oczekiwał odpowiedzi na konkretny temat.

Kupowałem bloczki w BUDOKRUSZU po 4.1 brutto/szt

a w AUTOPOLU były po 3.8 brutto/szt

pozdrawiam

dzięki

czy w tej cenie jest transport czy dodatkowo płatny ???

pozdr

Tomek

Witam,

pozdr

Tomek

Stwierdzenie że "ktoś miał do szkoły pod górkę" w żartobliwy sposób określa w Twoim przypadku umiejętność, a raczej brak umiejętności formuowania zdań w języku polskim. Edukację takową otrzymuje się zwyczajowo w szkole podstawowej. Jeżeli "ktoś" miał do tej placówki oświatowej pod górkę można mniemać, że miał kłopoty z dotarciem lub sie spóźniał na lekcje, co mogło zaowocować pewnymi zaległościami. Powszechnie zaś wiadomo, że czego Jaś sie nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał. :D

Pozdrawiam

Tamlin

Kolega pewnie w domu nie ma nic do powiedzenia , a w pracy też kiepsko ,

to na forum sie chce zabłysnąc, idź leczyc swoje kompleksy do specjalisty.

to taki żarcik :D

miło było ?

Ceny z listopada za bloczek 38x24x12

- 4,64 brutto z dowozem do Kad i rozładunkiem HDS-em, Budokrusz Odranowola tel. 7555044 jeden HDS przywiezie 1008 szt i zdejmuje same bloczki z palet, nie trzeba więc płacić za palety,

- 3,20 netto z dowozem wywrotką, beton B25, Betoniarnia Lila Stawicka, Grodzisk Maz. tel. 696563974,

- 4,64 brutto z transportem, Lech Borowski, Grodzisk Maz. tel. 7555423 lub 600279621, nie zapisałem sobie jaki on ma transport, jeśli ciężarówka z dźwigiem to trzeba płacić za palety, chyba że zwalamy bloczki na ziemię i oddajemy natychmiast palety.

Ja kupiłem w Budokruszu, elegancko ustawiał palety HDS-em tam gdzie mu majster pokazał. Warunek podstawowy - potrzebuje duuuużo miejsca na manewry i twardy grunt.

Wtedy też przeglądałem oferty bloczków na Allegro. Oto zapiski z tamtego czasu: Kraków 3,30 Daleszyce 2,00 Wółka Węglowa 2,90 Trójmiasto 3,50

Osobiście uważam, że uwaga Tamlina co do "jakości" postu papajoe, choć uszczypliwa, była na miejscu. Niestety, fora rzadzą się innymi prawami ale nie można przeginać. 8)

Kolega pewnie w domu nie ma nic do powiedzenia , a w pracy też kiepsko ,

to na forum sie chce zabłysnąc, idź leczyc swoje kompleksy do specjalisty.

to taki żarcik

Tego typu teksty nie ubogacają nas pod żadnym względem.

Z wyrazami szacunku, :)