Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Czy mozecie polecić firmę, która zajmuje się projketowaniem oraz budową przyłącza wodnego?

Dowiedz sie w wodociagach na Cegielnianej. Wczoraj tam bylem w sprawie przylacza i dostalem cala liste wykonawcow, czesc z nich jest rowniez projektantami.

Tak tez zrobiłam. Mam pełna listę. Dzowniłam i dowiadywałam się o ceny i terminy. Na forum pytałam o kogoś sprawdzonego.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

dokładniej to:

po pierwsze zgubili gdzies nasz projekt jak sie okazało

po drugie kiedy juz bylismy umowieni na podpisanie umowy to sobie zapomnieli o spotkaniu i ich nie bylo

No wiec nauczona doswiadczeniem ze z takimi lepiej nie wchodzic w zadne umowy podziekowalam za wspolprace

Bardzo prosze o polecenie mi zarowno firmy jak i sprzetu

Ja mogę poleci jedynie sprzęt "Bartosz". Jedyny minus, to jego wygląd zewnętrzny :D

Witam,

Czy mozecie polecić firmę, która zajmuje się projketowaniem oraz budową przyłącza wodnego?

Za projekt przyłącza zapłaciliśmy z sąsiadem po 450zł. Zrobiła go Ewa Kiliańska.

Przyłącze zrobił Wasilewski. Mogę ich polecic :D

Wasilewski tezmi robił przyłącza /gaz woda/ok

Wlasnie wycenili nam ocieplenie budynku:

bagatela 35 000 z opaskami wokół okien :evil: :o :o strasznie duzo mi sie wydaje. To juz cena z materialem, ale mimo wszystko. Czy przy ociepleniu budunku nie odejmuje sie powierzchni okien i drzwi?

A elektryk wyliczyl nam instalcje wewnetrzna na 12 000 - to tez chyba sporo- nie sadzicie?

bagatela 35 000 z opaskami wokół okien :evil: :o :o strasznie duzo mi sie wydaje. To juz cena z materialem, ale mimo wszystko. Czy przy ociepleniu budunku nie odejmuje sie powierzchni okien i drzwi?

A elektryk wyliczyl nam instalcje wewnetrzna na 12 000 - to tez chyba sporo- nie sadzicie?

Wogóle dom dużo kosztuje :lol:

jeju katastrofalnie duzo! za oba. A ocieplenie poddasza w tym jest?

A skąd wiesz jaka jest powierzchnia ścian że mówisz że strasznie dużo? Podobnie rzecz się ma z ilością punktów elektrycznych

Obecnie ceny elektryków to 30- 35 zł/pkt (bez materiału) plus tablica - jakieś 50-75% jej wartości. Co do ocieplenia to od 20zł/m2 bez tynku i od 30 zł/m2 na gotowo z położeniem struktury. Otworów okiennych i drzwiowych z reguły się nie odlicza - wymagają uwagi i zabezpieczeni okien - podobnie jak glify przy tynkowaniu wewnętrznym. Dodając cenę materiału przelicz sobie czy to drogo czy tanio.

Pozdrawiam

Tamlin

jeju katastrofalnie duzo! za oba. A ocieplenie poddasza w tym jest?

A skąd wiesz jaka jest powierzchnia ścian że mówisz że strasznie dużo? Podobnie rzecz się ma z ilością punktów elektrycznych

Obecnie ceny elektryków to 30- 35 zł/pkt (bez materiału) plus tablica - jakieś 50-75% jej wartości. Co do ocieplenia to od 20zł/m2 bez tynku i od 30 zł/m2 na gotowo z położeniem struktury. Otworów okiennych i drzwiowych z reguły się nie odlicza - wymagają uwagi i zabezpieczeni okien - podobnie jak glify przy tynkowaniu wewnętrznym. Dodając cenę materiału przelicz sobie czy to drogo czy tanio.

Pozdrawiam

Tamlin

Tamlin ja stawiam akurat taki dom jak Aga (no prawie :) )wiec wiem jaka jest powierzchnia. U nas wyjdzie taniej. O ile to powiem wkrótce bo mój mąż zna szczególy.

Tamlin ja stawiam akurat taki dom jak Aga (no prawie :) )wiec wiem jaka jest powierzchnia. U nas wyjdzie taniej. O ile to powiem wkrótce bo mój mąż zna szczególy.

Na zdjęciu przy nicku nie wyglądają tak samo.

Tamlin

A no bo moja to taka wersja z zamienionym garazem na mieszkanko osobne....

sprawdzilam ceny materialow do ocieplenia. Zgodnmie z informacjami podanymi na stronie kabexu to koszt styropianu dalmatynczyka 12 cm plus klej, siatka i reszta razem z tynkiem silikatowym to 52 złote brutto. Wychodzi zatem ze robocizna w tym przypadku to 68 złoty, a to chyba zdecydowanie duzo, nie sadzicie?

Czy ktos poleci mi kogos po 40 złoty/m2???

A elektryk wyliczyl nam instalacje wewnetrzna na 12 000 - to tez chyba sporo- nie sadzicie?

Ja za swój skromny domek, za ocieplenie zapłaciłem 9500zł - sama robocizna

Elektryk (super gość) wziął 5500zł wyszło 25zł za pkt elektryczny a za tel., rtv.,bramofon,komputer itp 20zł

Witamy i podczepiamy się do grupy :) Będziemy mieszkali w Jakorowie-Kolonia, chyba najbliżej od nas są bobo30 z Budy Grzybek (czy jak to się pisze) - do Was skręca się z trasy w lewo (jadąc od Wawy) a do nas w prawo na przejazd kolejowy i do ul.Wysockiego :wink:

wszystko się zgadza, w lewo i 3-4 kilometry, witam sąsiada :)