Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

cześc Monia ja kupuję beton w Pruszkowie w firmie Irma ( dobre ceny taniej niż w budokruszu za B - 15 jeśli dobrze pamiętam 265 zł pompa do betoniarki 550 zl

Za beton B25 zapłaciłem 254pln +VAT w Budokruszu. Licząc, że dokonam odpisu części VAT-u nie wychodzi tak źle. Kierownik budowy mówi, że beton jest cudny.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

H E L P!!!

Poszukuję normalnego kminiarza do wyczyszczenia komina z naszej okolicy.

Kominiarz nr 1 okazał sie niewypałem :evil: przyjechał bez drabiny, bez linki i dodatkowo stwierdził ze to "zbyt duże ryzyko" że jak spadnie to sie połamie. :lol: Nobla za to otkrycie raczej nie dostanie.

Kominiarz nr 2 okazał się zajety przez 2 tygodnie, a zależymi na przyszłym bo jestem wdomu.

Z góry dzięki za namiary :wink:

A co z tym z książki?? Np. ten "mój"??

No więc zamawiamy beton z firmy Irma.

Po rozmowie właściciel dał bardzo konkurencyjną cenę 8)

Mam jeszcze prośbę w sprawie siatki ocynkowej z pcv. Wszystkie firmy które znalazłam są daleko daleko od Wawy więc trzeba płacić sporą sumkę za transport.

Czy możecie polecić jakąś firmę z woj. maziowieckiego a najchętniej okolic Wawy.

Dziękuję,

Monia

Witam wszystkich! Od roku buduję domek w Raszynie i teraz przyszedł czas na przyłącza. Geodeta zaśpiewał sobie 1200 za mapkę do celów projektowych plus po 500 zl za projekt przyłącza u znajomego projketanta. Czy nie macie do polecenia korzystniejszych ofert??? Dodam, że czeka mnie również podział działki (rozgraniczenie współwłasności), a to już lepszy zarobek dla geodety.

No więc zamawiamy beton z firmy Irma.

Po rozmowie właściciel dał bardzo konkurencyjną cenę 8)

Mam jeszcze prośbę w sprawie siatki ocynkowej z pcv. Wszystkie firmy które znalazłam są daleko daleko od Wawy więc trzeba płacić sporą sumkę za transport.

Czy możecie polecić jakąś firmę z woj. maziowieckiego a najchętniej okolic Wawy.

Dziękuję,

Monia

wrzucałam do ksiązki tel do pana od siatek i ogrodzeń. sprawdź jakby coś to podeślę

Drodzy Madrzy Sasiedzi z zacięciem elektrycznym,

zbieram dok. do odbioru, brakuje mi protokolu odbioru przylacza, Pani w ZE Żyrardów powiedziała, że da miprotokół odbioru przylacza, ale musimy jeszcze dostarczyć " docelowy WLZ",

do kogo mam sie po to zgłosić?, elektryk, który robił nam instalację wewnętrzna nie wie co to?

Prosze o wyedukowanie mnie...

dziękuję bardzo

Orientujecie się może pod jaki rejon TP SA podlega Jaktorów i okolice? Mam ich kabel na działce w miejscu gdzie powinien stanąć mój dom i muszę jakoś zacząć z nimi gadać, ale nie wiem od czego zacząć :)

Sam sobie odpowiadam, ale może komuś się przyda na przyszłość.

Zgłasza się to oficjalnie na ich błękitną linię, oni zlecają wycenę firmie zewnętrznej, która wykonuje kosztorys przesunięcia linii (przy okazji warto dopilnować, żeby zrobili to po naszej myśli, czyli pokazać im na jakiejś mapce jak ma przebiegać nowa linia).

Następnie TPSA zleca ułożenie kabla innej firmie ;) Ma na to 14 dni.

I o dziwo w moim przypadku poszło to wszystko bez stresowo.