Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Na razie to jestem na etapie wyznaczania domu, więc na saaaaaamym począteczku :roll:

szczerze współczuję i życzę powodzenia :)

jak masz chęć pochwalić się projektem itp to śmiało :)

pytać też się nie obawiaj ;)

Nie ma co współczuć :wink: podobno zdania są podzielone między: "najgorsze to zacząć" i "najgorsze to skończyć", ja jestem juz po pierwszym, a do drugiego jeszcze daleko! :p

A projekcik jest w moim dzienniku :)

Pytać będę z całą pewnością... :roll: :wink:

Nie ma co współczuć :wink: podobno zdania są podzielone między: "najgorsze to zacząć" i "najgorsze to skończyć", ja jestem juz po pierwszym, a do drugiego jeszcze daleko! :p

zapewniam, że najlepsze przygody przed Tobą ;)

ja jednak uważam z własnego doświadczenia, że najgorsze to być w trakcie ...... ;)

witajcie

Oj widze niektórzy startują :) . Oj jakbysmy mieli powtórzyc start to chyba bysmy sie nie zdecydowali :/ (choc zachęcam gorąco. Kazdy musi to przejsc. Ja mam wrazenie ze kiepski był początek ale życie nas potem oszczędziło. 28 sierpnia bedzie rok od rozpoczecia budowy i takze nasza WPROWADZKA do nowego domku. Rok katuszy , stresów, nerwów......

Mam pytanie czy ktos z Was uzytkuje w łazience kabinę z panelem do hydromasazu? czy to bajer czy warto?

Ja jestem z Gołąbek k. Ursusa - czyli do Nadarzyna kawełeczek :oops: ale mnie tu skierowali - mogę się do Was przytulić? :wink:

Ale się porobiło, jestem z Niedźwiadka a na Gołąbkii chodzimy z rodziną na spacery. Teraz oglądamy już tylko domy ale wcześniej też działki. Moi dwaj koledzy z pracy kupili działki na Leszka Czarnego, jeden już się pobudował i ekipa od niego stawiała mój dom w Kadach. Nas zniechęciło widmo autostrady, hałasy przejedżających pociągów i sąsiedztwo fabryki. Tym niemniej serdecznie witamy Cię w Grupie.

witam,

jak pozbywacie się odpadów z budowy?

mamy masę styropianu, resztek dachówek- oddam w dobre ręce :) za pół darmo, deski do szalunków i inne śmieciuchy

stos rośnie...

kiedyś czytałam, że są jakieś kontenery- korzystaliście z tego? w jakich cenach? możecie kogoś polecić?

dzięki

przecież podnieść taki właz to nie problem :)

gorzej z tą pojemnością .... nie ma chyba nawet takich małych wozów, a płacić musiałabyś jak za normalną pojemność

może lepiej zamienić ten zbiornik?? ;)

ja podobnie jak Gawełek mam mieszane uczucia co do kanalizy ....

poza tym nie sądziłam, że jest jakiś problem z odbiorem :o

Piter co jest grane?? bo studzienka ma być na mojej posesji

Witam po krótkim urlopie.

Mam małe szambo i płacę od m3 a nie za beczkę. Pan, który przyjeżdża ma również małą szambiarkę, ale wyjeżdża tylko częściowo "zatankowany".

Podczas ostatecznej rozmowy z wykonawcą dowiedziałem się, że nie robi na klej, a u mnie miał być Ytong. :evil:

Pan twierdzi, że to nie potrzebne, bo i tak daję styropian. :o Wiem, że to bzdura.

Mam teraz kłopot, bo cena za jego robotę jest niezła i robi dobrze. Wychodzi mi na razie, że będę musiał dołożyć do ciepłej zaprawy a zaoszczędzę na tańszym suporeksie. Jeszcze tego nie liczyłem. Poza tym muszę sprawdzić czy będę miał straty na właściwościach ściany.

Pan ma wchodzić 19-go sierpnia... :-?

To chyba prawda, że najgorsze jest być w trakcie... (jako rzecze izat)

witam,

jak pozbywacie się odpadów z budowy?

mamy masę styropianu, resztek dachówek- oddam w dobre ręce :) za pół darmo, deski do szalunków i inne śmieciuchy

stos rośnie...

kiedyś czytałam, że są jakieś kontenery- korzystaliście z tego? w jakich cenach? możecie kogoś polecić?

dzięki

Mieliśmy za przeproszeniem niezły chlew, zamówiliśmy pana, który niedaleko od naszej posesji zajmuje się takim rzeczami+handel ziemią piaskiem, nieźle się narobił

Z tego co wiem, to nasz sąsiad wszystko zakopał, nawet szyby. Nasz poprzedni wlasciciel też, aż starch przekopywać ziemię.