Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie odnośnie lodówki side by side, żona poczytała gdzieś że do niej potrzebne jest doprowadzenie wody (kostkarka do lodów, napoje) :-?

jako że nie pomyślałem o tym wcześniej sprawa lokalizacji lodówki nieco się skomplikowała, otóż pytanie jest: czy możliwe jest przeprowadzenie rurki z wodą w otulinie po nieogrzewanym poddaszu nieużytkowym pod wełną mineralną??? nie zamarznie w zimie woda?? :-?

Witam,

Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami dotyczącymi filtrów do wody (producenci, ceny). U nas jest tylko woda ze studni na 7m głębokości, a w badaniu wyszło:

Mętność - 5

Barwa - 16

Zapach - nieakceptowalny

Odczyn - 7,52

Twardość ogólna - 286

Żelazo ogólne - 0,98

Chlorki - 21,6

Amoniak - 0,24

Azotyny - 0,003

Azotany - 0,32

Mangan - 0,15

Chlor - n.w.

czyli przekroczone:

mętność, barwa, zapach, żeazo, mangan.

Firma która robiła badanie wody wyceniła nam filtry na ok 10.000zł!!!

Namiary na "normalne ceny " mile widziane :lol:

Tutaj masz to co potzebuje Twoja woda:)

Sprzedam okazyjnie odżelaziacz do wody

http://allegro.pl/item740599301_okazja_odzelaziacz_wody_zelazo_mangan_filtr.html

cena do uzgodnienia

odbiór osobisty - z powodu dużego ciężaru !

za nowy zapłaciłem 2 lata temu około 4tys zł

pozdrawiam

irek

Tutaj masz to co potzebuje Twoja woda:)

Sprzedam okazyjnie odżelaziacz do wody

http://allegro.pl/item740599301_okazja_odzelaziacz_wody_zelazo_mangan_filtr.html

cena do uzgodnienia

odbiór osobisty - z powodu dużego ciężaru !

za nowy zapłaciłem 2 lata temu około 4tys zł

pozdrawiam

irek

Dzięki wielkie ale widzę ze juz ktoś kupił...

Czołem,

szukam lokum dla trzyosobowej ekipy tynkarzy w okolicy Jaktorowa/Grodziska. Jeśli ktoś ma namiar na jakieś kwatery pracownicze, będę wdzięczny.

Pozdrawiam

moze to:

http://dom.gratka.pl/tresc/406-6553825-mazowieckie-milanowek.html#d2daa281673a69e8,5

albo to:

http://dom.gratka.pl/tresc/406-6553476-mazowieckie-pruszkow.html#d2daa281673a69e8,5

W Jaktorowie właściciel sklepu(na ul. Gdyńskiej sklep hydrauliczny)wywiesił ogłoszenie "wynajmę mieszkanie dla ekipy budowlanej".

To ja też z prośbą, pytaniem.

Szukam betoniarki z pompą i betonu B7,5 (B7) albo B10.

Mam wycenę z Komornik i Głoskowa ale tam liczą sobie osobno za pompę.

Podobno do B7 nie chcą używać pompy.

Beton potrzebny jest do wylania chudziaka.

zapytaj u PRUSA tel 601310584 są z miejscowości Łazy a za pompę płaciłem 400- 450 PLN bez limitu godzin...

z tego co wiem to wiekszość bierze za godzinę.

Elektryk Pan Rybkowski tel. 502 374 802.

Ja nie moge polecic tego Pana i wspolpracujacych z nim ludzi. Instalacje poprowadzone niezgodnie z PN i przepisami - 1.5 mm do gniazd, 2 żyłowe przewody do oświetlenia, przewody szły jak popadnie etc.

pozdrawiam

Zonzi - to smutne co piszesz, taka obsuwa !

U mnie robili ponad rok temu, Rybkowski ustalił z nami położenie gniazd silno-prądowych, pozostałych gniazd i wyłączników oraz ich typ a jego pracownik (taki starszy pan, już z nim nie pracuje) wykonał instalację. Kable szły poziomo lub pionowo i żadnego "jak popadnie".

To przykre jak zepsuł sobie opinię.

Witam.

Ja z kolejnym pytaniem. Potrzebuje bloczki fundamentowe 2500szt, czy możecie mi polecić dostawcę? Dzwoniłam do Budokruszu i zaproponowano mi cenę 3,17 za szt. Wiem, że tam mają naprawdę dobry towar ale może ktoś w okolicy też ma dobre bloczki i taniej.

na allegro sprzedają nawet za 1,9zł ale towar nie sprawdzony i raczej nie kupię bez polecenia

kiedyś ktoś tu polecał bloczki ale teraz nie mogę tego znaeźć

please:)

Witam.

Ja z kolejnym pytaniem. Potrzebuje bloczki fundamentowe 2500szt, czy możecie mi polecić dostawcę? Dzwoniłam do Budokruszu i zaproponowano mi cenę 3,17 za szt. Wiem, że tam mają naprawdę dobry towar ale może ktoś w okolicy też ma dobre bloczki i taniej.

na allegro sprzedają nawet za 1,9zł ale towar nie sprawdzony i raczej nie kupię bez polecenia

Ja brałem stąd:http://www.wasik.pl/ i towar był w porządku

Witam.

Ja kupwałam bloczki certus z betonu b20 (po 3,4 zł brutto) bardzo dobrej jakości w składzie bud. Minox w W-wie. Transport gratis. Zadzwoń może przy takiej ilości będą tańsze. Myślę że w Budokruszu dostałaś dobrą cenę, ale tam mają chyba z betonu b15.

Witam.

Ja brałem stąd:http://www.wasik.pl/ i towar był w porządku

też mialam od wasika murarze powiedzieli że dobra jakoś

przy rozladunku jedna paleta się lekko zsunęła i nic nie popękało