Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie o hydraulikę. Dom 160m+ 70m garaż i piwnice, solary próżniowe,piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, kuchnia i łazienki podłogówka, 13 kaloryferów. Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? :o

Nam na dom 150m2 + garaż hydraulikę z piecem miałowym ,podłogowka na praktycznie całości domu, grzejnikami ( 11 szt. ) powiedzieli 42 tyś wiec jesliasz solary i piec kondensacyjny to podejrzewam że pewnie podobnie by krzyknęli - ale powiem Ci że warto jeszcze poszukac bo my -fakt faktem że długo czekaliśmy na hydraulika - ale za kanalizacje, rozprowadzenie całej hydrauliki, + 255m ogrzewania podłogowego , z materiałem na ta chwilę zapłacilismy 12000 ale pozostał do zakupu piec, oraz grzejniki, + materiały dodatkowe- myślę że jeszcze z 11-12 tyś moze mniej , ale to nie 42 jak na początku.

Mam pytanie o hydraulikę. Dom 160m+ 70m garaż i piwnice, solary próżniowe,piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania, kuchnia i łazienki podłogówka, 13 kaloryferów. Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? :o

Nie no jak dla mnie cena kosmos.

2 łazienki, pralnia, garaż, kuchnia, kotłownia - max 15 punktów + grzejniki - 28 punktów po 150 daje 4200, plus materiał razem załóżmy 7000zł + same grzejniki ok 5000.

Ile tej podłogówki? Załóżmy 30m2, po 30zł/metr daje 900zł, z rozdzielaczami itp. 3000.

Piec full wypas + uzbrojenie kotłowni - 20000zł uwzględniając podłączenie solarów. Do tego same solary ok 10000.

7000 + 5000 + 3000 + 20000 + 10000 daje połowę kwoty z kosztorysu. Przegięcie na maxa.

Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? :o

Za podobny dom (ok.200m2) z systemem PCi dałem dużo mniej-tyle, że na solary i sterowanie z bajerami spoko by wystarczyło. Może zestaw masz dobrany z jakieś kosmicznej półki (złocone kalafiory, inkrustacje z masy perłowej na piecu, sterowniku-kto wie? :lol: ).

7000 + 5000 + 3000 + 20000 + 10000 daje połowę kwoty z kosztorysu. Przegięcie na maxa.

Bo Pan hydraulik ma nagraną robotę w tej co podałeś cenie :) ale jeśli się trafi frajer co da dwa razy tyle to wcześniejszego pusci wkanał albo przesunie roboty o 3 do 5 miesięcy. :p

Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły:

cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 palety

wapno budowlane - 15 worków

cemplast 2 x 5litrów

drut zbrojeniowy fi12 - 15 szt

deska szalunkowa około 0,5 m3

Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić.

Materiały 85 tys + 10 tys robota.Czy to nie przegięcie? :o

Troche sie dziwie tym co pisza, ze to przegicie. A czy grzejnik nie moze kosztowac 2tys sztuka ? a jakis ozdobny moze kosztowac i 2-3 razy wiecej.

Mozna to oceniac w kategoriach duzo malo jak sie wiec co sie kryje w tych materialach. Za lodowke mozna dac 2 tysiace ale mozna tez dac i 20 tys.

Wielokrotnie przegladalem watek, w ktorym kazdy podaje cene dachu i jego wielkosc, fajnie ale jak mozna sobie to porownac skoro nie wiadomo jakie jest pokrycie ? ;)

Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły:

cemplast 2 x 5litrów

zadzwoń do Staśka Sucheckiego w Zabiej Woli 601316091 on Ci to przywiezie GRATIS !!!!! trochę głupkowaty gościu ;) ale idzie sie z nim dogadać. ja kupiłem od niego ponad połowę materiału na dom :D

Troche sie dziwie tym co pisza, ze to przegicie. A czy grzejnik nie moze kosztowac 2tys sztuka ? a jakis ozdobny moze kosztowac i 2-3 razy wiecej.

Ci, których stać na grzejnik za 2-3 tys. (x klika/naście) z pewnością nie pytają tutaj "czy to nie przegięcie". :D

jak dla mnie to zdecydowanie za mało danych czyli: jaki piec (firma) osprzęt jakie grzejniki podłogówka itd, fakt że cena na "pierwszy rzut oka" powala ale sam wiem że jak się wszystko poskłada to człowiek czuej się zaskoczony:

dom 139mkw, bez poddasza, 2łazienki, podłogówka ok 45mkw, 8grzejników Buderus, piec kondens tak samo Buderus GB152 jednofunkc + zasobnik Biawar 150l, całość (materiały+robocizna).....36 496 a liczyłem na 30tys więc "nieco się przeliczyłem" :( tylko oksazuje się że: grzejniki nie takie wymiary jak ja liczyłem bo pod parapet nie wejdą, w jednym z pokoi za mały po wyliczeniach inaczej wyszło i tyle

cemplast 2 x 5litrów

Cement, wapno itp. - zastanowiłabym się nad Leroy - nawet z transportem wychodziło taniej niż w okolicznych składach; podobnie płyty g-k, kleje do glazury, fugi itp.

cemplast 2 x 5litrów

zadzwoń do Staśka Sucheckiego w Zabiej Woli 601316091 on Ci to przywiezie GRATIS !!!!! trochę głupkowaty gościu ;) ale idzie sie z nim dogadać. ja kupiłem od niego ponad połowę materiału na dom :D

Dzięki.

A jak się objawia jego głupkowatość? :)

Czy ktoś ma sprawdzony tani skład w którym zakupię wełnę + profile + płyty GK?

buduję się w Pruszkowie

czy jednak najtaniej będzie na alledrogo.pl :)

przy okazji może podpowiecie czy lepiej kupić Rockwoola toprock 20cm i superrock 5cm czy może wełnę szklaną Isovera supermata 18cm + 5cm?

Czy ktoś ma sprawdzony tani skład w którym zakupię wełnę + profile + płyty GK?

buduję się w Pruszkowie

czy jednak najtaniej będzie na alledrogo.pl :)

przy okazji może podpowiecie czy lepiej kupić Rockwoola toprock 20cm i superrock 5cm czy może wełnę szklaną Isovera supermata 18cm + 5cm?

Spróbuj tutaj: http://www.jurko.pl