Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły:

cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 palety

wapno budowlane - 15 worków

cemplast 2 x 5litrów

drut zbrojeniowy fi12 - 15 szt

deska szalunkowa około 0,5 m3

Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić.

zadzwoń do Staśka Sucheckiego w Zabiej Woli 601316091 on Ci to przywiezie GRATIS !!!!! trochę głupkowaty gościu ;) ale idzie sie z nim dogadać. ja kupiłem od niego ponad połowę materiału na dom :D

Dzięki.

A jak się objawia jego głupkowatość? :)

taki mało ogarnięty jest i najlepiej podjeechać do niego - skład ma na wylocie z Żabiej woli w stronę Kaleni - po prawej i po lewej stronie ( biuro po lewej. ) - w biurze są bardzo sympatyczne Panie z którymi łatwo jest sie dogadać i nie meczą czlowieka psychicznie - ale w razie czego to i z nim można załatwić. :D

Szukam składu budowlanego w okolicach Żabiej Woli, w którym kupię następujące artykuły:

cement (taki do murowania, to chyba II ka jest) - 2 palety

wapno budowlane - 15 worków

cemplast 2 x 5litrów

drut zbrojeniowy fi12 - 15 szt

deska szalunkowa około 0,5 m3

Zależy mi żeby to wszystko kupić w jednym miejscu żeby za transport nie płacić.

zadzwoń do Staśka Sucheckiego w Zabiej Woli 601316091 on Ci to przywiezie GRATIS !!!!! trochę głupkowaty gościu ;) ale idzie sie z nim dogadać. ja kupiłem od niego ponad połowę materiału na dom :D

Dzięki.

A jak się objawia jego głupkowatość? :)

taki mało ogarnięty jest i najlepiej podjeechać do niego - skład ma na wylocie z Żabiej woli w stronę Kaleni - po prawej i po lewej stronie ( biuro po lewej. ) - w biurze są bardzo sympatyczne Panie z którymi łatwo jest sie dogadać i nie meczą czlowieka psychicznie - ale w razie czego to i z nim można załatwić. :D

A to już wiem gdzie. Z jedną panią miałam przyjemność i poratowała mnie kiedyś kawałkiem styropianu (odpłatnie oczywiście) a z panem chyba przez telefon rozmawiałam w sprawie betonu.

Czy ktos korzystal z uslug forumowicza arm.pl w zakresie instalacji alarmowej. Wrazenia, opinie mile widziane.

ja miałem przyjemność współpracować z p. Robertem. Polecam zdecydowanie - fachowo doradzi, wytłumaczy nawet takiemu lajkonikowi jak ja :) , cenowo w granicach przyzwoitości. I co najważniejsze - alarm działa na 100%

Mam pytanko,

czy za 20m instalacji gazowej doziemnej i 23m instalacji wewnętrznej cena 3100 to dużo ?? skrzynki , materiał, zawory po stronie wykonawcy.

cena wydaje się bardzo atrakcyjna, dla porównania w mojej wiosce przyłącze ziemne ok 17m + wewnątrz ok 4m - 4700pln, taką stawkę płaciłem w czerwcu ...podobnie sąsiedzi (materiały czyli rura, skrzynka na gazomierz i zawory po stronie wykonawcy)

Witajcie po kolejnej przerwie ;)

Mam gorącą prośbę do osób z naszej okolicy, które zdecydowały się na postawienie domu z prefabrykatów. Szukam po forum róznych informacji ale zwykle nadziewam sie na jakiś marketingowy bełkot.

Bedę wdzięczna za kontakt na pw ;)

Pozdrawiam,

Mam pytanie do doświadczonych w paleniu w kominku. Czym palicie ? Kogo polecacie jako dostawcę paliwa w naszej okolicy ? Jakie macie czasy palenia jednego wsadu?

Paweł-jak zaczynasz w tym sezonie i nie masz sezonowanego opału to proponuję brykiet - kostkę RUF. Zalety: suche, praktyczne paczki (ok.10kg) szybkie rozpalanie, mało popiołu, brak problemu ze składowaniem (przywiozą na palecie zafoliowane).

Mi tego towaru w mrozy schodziło od 10 do 20 kg/dzień. Więcej nie dało rady bo dom się przegrzewał. jak już rozpalam to w weekend lub wieczorkiem na 3-4h.

Brykiet brałem z Brwinowa (znajdziesz przez allegro) z transportem-problem w tym, ze gość ma auto na 3 palety i min. przywiezie 2 palety. W zeszłym sezonie poszła mi prawie paleta (1 tona). Czas palenia zależy od tego czym palisz i jaki cug w kominie. :lol: Te kwestie to trzeba doświadczyć z konkretnym kominkiem - szczególnie turbo.

Witam

Budowa sie skonczyła a my mamy do sprzedazy betoniarkę 3-fazowa 150l.

Jesli ktoś z okolic jest chętny prosze o kontakt 796750818

Ostatnio ktoś przy mnie pytał o taką betoniarkę w sklepie budowlanym na Królewskiej, przy światłach tam gdzie naprzeciwko jest BRW. Tam też można w porozumieniu ze sprzedawcą zostawić ogłoszenie.

Ale to nie Opel Sitek ? Jakby co to raczej odradzam. Dzien po serwisie urwala mi sie pod domem koncowka drazka, spod pokrywy zaworowej gdzie niby byla wymieniona uszczelka lecial olej - niedokrecona sruba.

...Opel Siczek;-)

dawno nie byłem u niego ale miałem o nim dobre zdanie...hm

To inny zakład. Wulkanizacja jest (jadąc od Pruszkowskiej) ok 100m dalej po prawej stronie