Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

moi drodzy mielismy ostatnio włamanie, mieszkamy w Osowcu tym bliższym Zabiej Woli, na szczęście Solid się spisał i skończyło się na wybitej szybie i zrobieniu bałaganu,

O kurcze, współczuję. Czyli się zaczęło - sezon włamań rozpoczęty :cry:

Mieliście tabliczkę solida i mimo to weszli? Musieli być zdeterminowani bardzo.

Co do internetu to mam właśnie ten sam problem i po rozpoznaniu polecam Play na kartę. Wystarczy wygrzebać jakąś nieużywaną komórkę, podłączyć do kompa kabelkiem albo przez bluetooth, skonfigurować połączenie modemowe i gotowe. Demonem szybkości nie jest ale do forum, poczty itp starcza w zupełności, 2GB za 30 zł ważne miesiąc starcza z górką.

moi drodzy dajcie namiary na niedrogie ekipy od szaf do zabudowy... :roll: :wink:

I co nikt??? :-? :-? :-?

powiem szczerze - nie widziałem jego pracy ale z tego co mi wiadomo to na brak zleceń nie cierpi - ja na razie wstępnie rozmawiałem z nim i chyba na tym poprzestanę gdyż kreska na koncie coraz bliżej a do zamieszkania jeszcze trochę zostało - jako że to mój znajomy więc mogę polecić że jest uczciwy i solidny - Maciek 793-023-246

moi drodzy dajcie namiary na niedrogie ekipy od szaf do zabudowy... :roll: :wink:

Ups, przegapiłem :oops:

U mnie robił TEN PAN. Solidnie, przystępnie cenowo, będzie robił następne rzeczy jak tylko się trochę ogarnę po przeprowadzce.

u mnie ten sam Pan Robert aktualnie zabudowuje garderobę. Idzie dobrze :)

W tym roku chcemy tylko obłożyć styropianem i zaciągnąć klejem.

Tynkowanie zostawiamy sobie na przyszły rok - na deser :wink:

Heh, tak samo w zeszłym roku mówiłem :lol: No i postoi jeszcze jedną zimę nieotynkowany :lol: Jakoś tak nie było kiedy, komu albo pogoda nie taka.

Hihihi :D podobno prowizorka jest najtrwalsza. :) :) :)

Zobaczymy jak długo u nas przetrwa :wink:

witam

Jestem tutaj nowa. Przymierzam sie do przygody zycia czyli budowy domu.

I juz na wstepie mam prosbe - czy moze mi ktos polecic dobrego kierownika budowy.

czyli projekt i pozwolenie już masz?

mam, mam

przygotowania do przygody rozpoczete duzo wczesniej

:lol:

witam

Jestem tutaj nowa. Przymierzam sie do przygody zycia czyli budowy domu.

I juz na wstepie mam prosbe - czy moze mi ktos polecic dobrego kierownika budowy.

zerknij do książki tel tam są namiary na mojego pana kierownika Tomasz L. ja byłam zadowolona.

bardzo dziekuje ale jak sie dostac do tej ksiazki

Podobnie jak Igrek nie bardzo rozumiem po co taki projekt.

U nas na likwidację tych dwóch kominów wyraził zgodę kierownik budowy,

więc mój projektant nie przerabiał ze mną tego problemu i i zresztą całe szczęście bo gość to niewypał .

Więc może i Ty spróbuj sprawę kominów wentylacyjnych załatwić z Kier-Budem

Miałem się odezwać, jak coś ustalę, oto wynik:

- zmiana nie jest istotna, wiemy to z opisu słowno-muzycznego tutaj i z wymienionego tamże art.36A pkt.5 prawa budowlanego (dostępne na ISAP, a tutaj można ściągnąć wersję chyba pełną i aktualną), więc można na etapie budowy je usuwać

- a do odbioru faktycznie potrzebny po prostu tylko kominiarz z uprawnieniami do wen.mech. - w tym wątku forum ludzie opisują szerzej, jak to robili.

wynik - ja też je wywalę w trakcie budowy... w ogóle jak poczytałem, to widzę, że mogę więcej w trakcie budowy, niż mi się wcześniej wydawało - hura 8)

pajogor, Igrek - dzięki za zasianie wątpliwości :D

Przy okazji wreszcie znalazłem prawo budowlane, może się przydać w walce o lepszy byt ;)

a do książki też bym się dopisał... kto nią zarządza?

Witam,

poszukuję dobrego sprawdzonego stolarza, który zrobiłby mi drzwi zewnętrzne.

macie może jakieś namiary?

pzdr.

Pan Jerzy 604-658-349 , właśnie robi nam drzwi wewn, więc sądzę że zewn nie stanowią problemu, dobra cena i solidne wykonanie - widziałem jego pracę u znajomych... no i przystępne ceny przynajmniej jak za drzwi wewn.

Ups, przegapiłem :oops:

U mnie robił TEN PAN. Solidnie, przystępnie cenowo, będzie robił następne rzeczy jak tylko się trochę ogarnę po przeprowadzce.

u mnie ten sam Pan Robert aktualnie zabudowuje garderobę. Idzie dobrze :)

i już po operacji. Fotki w moim dzienniku