Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

poszukuję sprawdzonego konstruktora do ekspertyzy dla architekta do projektu PRZEBUDOWY istnięcjącego domu (właściwie chodzi o prostą rozbudowę w bok o 45m2,ale z naruszeniem obecnej konstrukcji dachu i ściany nośnej,dlatego ponoć konstruktor jest niezbędny).

Sorry,jeśli to nie to forum,ale jestem z okolicy Nadarzyna i pomyślałam,zę możece możecie kogoś polecić? Lub sprawdzonego architekta do przygotowania takiego projektu?

proszę pisać na priv, bardzo dziękuję.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, już za moment malowanie więc prośba o sprawdzony namiar na hmm. . . sklep z farbami, (gdzieś w jednym z wątków czytałem że w hiperach to raczej niekoniecznie)

no i zbliża się czas gniazek i kontaktów - po odwiedzinach pobliskich hiperów jakoś nie mogę wszystkiego znaleźć co mi odpowiada (tu jest jedno gniazdko ale więcej nie ma, tu kontakty za tydzień będą .... :roll: )

jeśli ktoś może pochwalić się namiarami w powyższych sprawach[/code]

Witam, już za moment malowanie więc prośba o sprawdzony namiar na hmm. . . sklep z farbami, (gdzieś w jednym z wątków czytałem że w hiperach to raczej niekoniecznie)

no i zbliża się czas gniazek i kontaktów - po odwiedzinach pobliskich hiperów jakoś nie mogę wszystkiego znaleźć co mi odpowiada (tu jest jedno gniazdko ale więcej nie ma, tu kontakty za tydzień będą .... :roll: )

Sklep z farbami i przyborami malarskimi w Grodzisku ul. Bałtycka 7

o tutaj: http://maps.google.com/maps?hl=pl&source=hp&q=grodzisk+mazowiecki&lr=&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=Grodzisk+Mazowiecki,+Polska&ei=JATwSpK2G8jb-Qajgtn3Bw&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CAgQ8gEwAA

Gniazdka i kontakty to istna paranoja. Żeby zgromadzić komplet do domu w jednym wzorze ogołociłem Praktikera w Jankach i na Okęciu a i tak jeździłem tam w dwie kolejne soboty bo mieli uzupełnić braki.

Jakaś lipa z tą mapą wyszła. Na dużym zbliżeniu pojawi się firma: Błażejewski Wojciech Zych Bogdan SC - to ten sklep.

Dostałem bardzo dobre rabaty na osprzęt Polo Regina
Dobre, czyli jakie? Jak są tacy uprzejmi dla klientów, to może warto z nich skorzystać...

Czemu akurat Polo Regina? cena, jakość, wykonawca polecał?

Z polecenia firmy współpracującej z Grodnem dostałem 40%.

Polo Regina dlatego, że osprzęt już mi się sprawdził w mieszkaniu, poza tym ramki wewnętrzne są metalowe i dobrej jakości. A elektryke robiłem sam

Czas sie pochwalić, jesteśmy po montażu schodów i mebli kuchennych. Aż inaczej się w domu zrobiło :D

Poproszę o namiar do Pana od tych pięknych schodów :D

A bardzo proszę :)

Pan Waldek tel. 500-276-520.

pozdrawiam i zapraszam do galerii naszego domku :)

http://picasaweb.google.pl/ASIK.TOMASZ/Wnetrza#

Mam pytanie odnośnie montażu kontaktów - jestem na etapie ocieplenia poddasza, czyli ściany nie zagruntowane, brak drzwi wewn. i podłóg (są wylewki) - potrzebuję zamontować trochę oświetlenia (oczywiście same oprawki) i zastanawiam się czy od razu kupić docelowe kontakty i trochę gniazdek bo mam już podłączone zasilanie od mieszkających obok teściów czy jednak jest duża szansa że zostaną one jeszcze zniszczone i kupić jakieś tanie a później je wymieniać?

Może ktoś ma takie tanie już niepotrzebne do odsprzedania po dobrej cenie? :)

Mam pytanie odnośnie montażu kontaktów - jestem na etapie ocieplenia poddasza, czyli ściany nie zagruntowane, brak drzwi wewn. i podłóg (są wylewki) - potrzebuję zamontować trochę oświetlenia (oczywiście same oprawki) i zastanawiam się czy od razu kupić docelowe kontakty i trochę gniazdek bo mam już podłączone zasilanie od mieszkających obok teściów czy jednak jest duża szansa że zostaną one jeszcze zniszczone i kupić jakieś tanie a później je wymieniać?

Ja zinstalowałem docelowe kontakty i włączniki. Oczywiście same wewnętrzne ramki. Po gipsowaniu i malowaniu dopiero założyłem ramki ozdobne

Ja zastosowałem u siebie to rozwiązanie na czas malowania czyli tanie łączniki i gniazda, które potem wymieniłem na docelowe. Te stare są na zbyciu tel. 669 209 140.

a Kabex w Nadarzynie sprawdzałeś?ul.Pruszkowska ileś tam,przy wylotówce na Pruszków.

Mają duży wybór,ale cen nie znam:(

kupowałam u nich rok temu różne materiały i mówili,że na farbach moga dać duży rabat.

Witam, już za moment malowanie więc prośba o sprawdzony namiar na hmm. . . sklep z farbami, (gdzieś w jednym z wątków czytałem że w hiperach to raczej niekoniecznie)[/code]

ja kupowałem farby w Kabex'ie w Grodzisku (na wylocie w kierunku Żyrardowa) oraz w sklepie firmowym Fluggera w CH Skorosze

Ja z kolei chciałbym prosić o namiar na ziemię (nie musi być super hiper czarnoziem, potrzebuję nawieźć trochę żeby wyrównać działkę) oraz drobne kamienie takie o średnicy pow. 3 cm.

Jakiś czas temu mignął mi kontakt na forum, ale nie mogę znaleźć...

Witam, już za moment malowanie więc prośba o sprawdzony namiar na hmm. . . sklep z farbami, (gdzieś w jednym z wątków czytałem że w hiperach to raczej niekoniecznie)[/code]

ja kupowałem farby w Kabex'ie w Grodzisku (na wylocie w kierunku Żyrardowa) oraz w sklepie firmowym Fluggera w CH Skorosze

dzięki monisu i ramotki za info, - zupełnie o nich zapomniałem, dzwoniłem mają Kabe i Kaparol - czyli to co mnie interesuje :)

[Ja z kolei chciałbym prosić o namiar na ziemię (nie musi być super hiper czarnoziem, potrzebuję nawieźć trochę żeby wyrównać działkę) oraz drobne kamienie takie o średnicy pow. 3 cm.

Jakiś czas temu mignął mi kontakt na forum, ale nie mogę znaleźć...

swego czau także poszukiwałem, chyba nawet na naszym forum ktoś pisał że przy budowie maximusa i tej platformy logistycznej która powstała za maxi, podjechał i "na żywca" pogadał z kierowcami wywrotek wiozących ziemię - różnej kategorii, na wszelki wypadek zapisałem nr tel (choć w końcu nie dzwoniłem!) 500-735-648, 501-787-816 to tel do kierowców - nie wiem czy coś jeszcze z tego może być aktualne ale można spr, no i oczywiście możecie zadzwonić do żwirowni zbiroża - mają piach ale mieli i ziemię w sprzedaży 601-310-055, czynne do 15.00