Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ten iPlus dobrze działa? Miałam kiedyś "przyjemność" przebywać w Kajetanach (Nadarzyn) gdzie miałam mobilnego Orange i jakość była oględnie mówiąc średnia.

Rewelacji nie ma-ale działa. Na GPRS (2G) to można żyły ciąć :lol: , ale jak złapie HSDPA (3G)-czy jak to się określa - to spoko po FM można pobrykać. Zalezy też od modemu.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja takie pytanie zadam bardziej na czasie:

czy już kupowaliście żywe choinki? Po ile teraz chodzą i gdzie? Macie w doniczkach czy w stojaku?

Ja chciałabym kupić tak z 2,5 m... i żeby chociaż trochę pachniała...:)

Kupowałem choinki w Woli Mrokowskiej (trasa krakowska) przed zjazdem na miejscowość Jastrzębiec jest tam szkółka, nie mam nr telefonu ale jak trzeba to wracając do domu mogę zerknąć (wg google to jest to http://www.kordus.pl +48 22 756-15-84 )

- 2 kupiłem i obie dzielnie rosną sobie na mojej ziemi, tylkko małe były - 1 miała 1m druga tak 1,5m bo większe nie zmieściłyby się w mieszkaniu,

A nam gazownia sprawiła świąteczny prezent - dostaliśmy warunki przyłączenia naszego domu w Starej Wsi do sieci gazowej! :D

Fizyczne przyłączenie może jeszcze potrwać ze dwa lata, ale perspektywa gazrurki jest cudowna! Istnieje szansa, że tylko rok pomęczymy się ze zbiornikiem w ogrodzie.

Wszystkim mieszkającym w Starej Wsi, którzy nie mogą się doczekać gazu, mocno sugeruję składanie wniosku o przyłączenie. Nas zebrało się 20 domówi nagle inwestycja "spełnia kryteria ekonomiczne". :D

Nagrzewnica na gwałt potrzebna - obecną szlag trafił - może ktoś podrzuci gdzie można wypożyczyć, lub pożyczyć( w ramirencie w jankach nie mają - potrzebuje na olej) bo mi wylewki szlag trafi :( :( :(

Nie wiem, czy cię to poratuje, ale ja mam jedną z tych nagrzewnic. Jeśli cię to jeszcze będzie interesowało, to będę ją oddawał w Ramirencie we środę 23.12!

Nagrzewnica na gwałt potrzebna - obecną szlag trafił - może ktoś podrzuci gdzie można wypożyczyć, lub pożyczyć( w ramirencie w jankach nie mają - potrzebuje na olej) bo mi wylewki szlag trafi :( :( :(

Napisz do Pasie ona pożyczała więc może Ci podpowie.

Jakoś przeżyłem na dwóch gazowych , uff

Podziękowania za odwiedziny :)

W zasadzie to się wprosiliśmy i to bez zapowiedzi.

Miło mi było Cię poznać i zobaczyć Twój dom. Jestem pod wrażeniem. Widać, że wszystko masz przemyślane.

W zasadzie to się wprosiliśmy i to bez zapowiedzi.

Miło mi było Cię poznać i zobaczyć Twój dom. Jestem pod wrażeniem. Widać, że wszystko masz przemyślane.

To się jeszcze okaże :D :cry: :D

Witam serdecznie! Jestem żoną Gospodarza, który tutaj na tym forum się udziela i piszę aby uczulić wszystkich na wydarzenia, które miały miejsce w pierwszy dzień świąt. Otóż ok. godz. 20.00 ktoś podpalił dom naszego sąsiada na ulicy Rodzinnej - tylko szczęśliwym zbiegiem okoliczności nadjechał on w chwili kiedy zaczęły się palić drzwi garażowe... podpalono prowizoryczny podjazd z desek i styropian przed domem. Nasz sąsiad wezwał nadarzyńską polcję, która spisała wydarzenia itd... mój mąż w tym czasie był w naszym budującym się domu i przestawiał w pomieszczeniach nagrzewnice. Rozmawiał z sąsiadem i ok. 21.00 wrócił do domu. Ok. 22.30 zadzwonił nasz sąsiad z informacją, że... palą się worki z opakowaniami po różnych budowlanych elementach na naszym tarasie!!! Natychmiast przystąpił do gaszenia ze swoją rodziną bo podpalacz tak ustawił worki by opierały się o drzwi tarasowe oraz leżące tam deski... tym razem policja nie przyjechała twierdąc, że (sic!) jakbyśmy sprzątnęli worki ze śmieciami to nie byłoby czego podpalać... nie powiem jakimi słowami operował mój mąż do dyżurującego na komisariacie.... nie mniej proszę wszystkich o zwracanie uwagi na kręcące się obce osoby... mam nadzieję, że ten piroman już zakończył działalność bo nieszczęście było blisko!

Witam, długo mnie nie było.. Mieszkam już rok! Do zrobienia taras, podjazd, przyłacze gazowe i trochę w środku. Gaz miał być do końca roku, ale nie będzie bo brak podpisu jednego właściciela. Pani w gazowni twierdzi, że nic nie mogą zrobić, bo dana osoba wyjechała za tzw. granicę. No bomba! A jak wróci za 5 lat, to czekamy? Jutro idę pertraktować... A mieszka mi się rewelacyjnie, nawet dzieci nie narzekają chociaż do szkoły i znajomych nie jest blisko.