Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak jest mozliwośc to trzeba domek podnieść ponad poziom drogi i zrobić dobra izolacje bez żadnych folii kubełkowych i drenażu bo będzie w tym stała woda.

z tym podnoszeniem to trzeba ostrożnie szczególnie jak sąsiednie działki zamieszkałe i nie podnoszone - w przeciwnym razie można "zrobić sobie dobrze" ale sąsiadowi już niekoniecznie

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czesc wam :)

Sluchajcie nie wiem czy byl juz poruszany temat ochrony - monitoringu?

My wlasnie musimy podjac decyzje czy Solid czy Juwentus. Obydwie firmy maja taki sam czas dojazdu, podobne ceny itd.

Bardziej sklaniamy sie do Juwentusu, bo ma go kilka osob obok (hehehe ok 2 km :)) .

No ale martwi mnie fakt, ze oni jezdza prywatnymi samochodami, wiec jada wolniej po tych g... drogach by auta nie zniszczyc.

Na Solid z drugiej strony duzo osob narzeka.

Czym wy sie kierowaliscie przy wyborze?

Czesc wam :)

Sluchajcie nie wiem czy byl juz poruszany temat ochrony - monitoringu?

My wlasnie musimy podjac decyzje czy Solid czy Juwentus. Obydwie firmy maja taki sam czas dojazdu, podobne ceny itd.

Bardziej sklaniamy sie do Juwentusu, bo ma go kilka osob obok (hehehe ok 2 km :)) .

No ale martwi mnie fakt, ze oni jezdza prywatnymi samochodami, wiec jada wolniej po tych g... drogach by auta nie zniszczyc.

Na Solid z drugiej strony duzo osob narzeka.

Czym wy sie kierowaliscie przy wyborze?

Było już o monitoringu ale wybierz Juwentus. Ja miałem Solid i sie przeniosłem właśnie do Juwentusu i jestem zadowolony jeśli chcesz info to reszta nadaje się tylko priv

a wogole sluchajcie, wczoraj widzielismy sie z handlowcem od Juwentusu i powiedzial, ze cena abonamentu to 50 zł + vat.

Moj asiostra ktora podpisywala z nimi umowe 1,5 roku temu placi abonament 85 zl brutto.

Zadzwonila wczoraj do tego handlowca co byl u nas i on powiedzial, ze bez problemu jej aneksuja umowe na kwoet 50 +vat.

Uprzedze potencjalne stwierdzenia i zapytania - siostra nie ma dodatkowych uslug w tym abonamencie :)

Fajnie ze jest taka opcja :)

Jasne ze tak :)

667 998 308

Imienia nie pamietam :)

Naprawde spoko gosciu, od razu nam doradzal SENSOWNIE i nie tylko zeby wcisnac jak najwiecej czujek. Mowil wogole co mozna zrobic by lepiej zabezpieczyc dom :)

Ja pamiętam imię i nazwisko :lol: Słodki Janek

Jak jest mozliwośc to trzeba domek podnieść ponad poziom drogi i zrobić dobra izolacje bez żadnych folii kubełkowych i drenażu bo będzie w tym stała woda.

z tym podnoszeniem to trzeba ostrożnie szczególnie jak sąsiednie działki zamieszkałe i nie podnoszone - w przeciwnym razie można "zrobić sobie dobrze" ale sąsiadowi już niekoniecznie

POdniesienie domu to co innego niż podnoszenie poziomu działki. Inna sprawa ze najczescie zeby taki wyniesiony dom jako tako wygladał trzeba to wynieiseni jakos obsypac. W kazdym razie w Jaktorowie jet problem z wysokim poziomem wód gruntowych na wiosnę i jesienią i trzeba o tym pamietac na etapie projektowania.

667 998 308

Naprawde spoko gosciu, od razu nam doradzal SENSOWNIE i nie tylko zeby wcisnac jak najwiecej czujek. Mowil wogole co mozna zrobic by lepiej zabezpieczyc dom :)

hahahaha poważnie nazywa sie Słodki czy tylko tak wyglada ;)

667 998 308

Tak się nazywa a sama ocenisz :lol: , jest szybki i skuteczny i słowny a to juz duzo

667 998 308

Tak się nazywa a sama ocenisz :lol: , jest szybki i skuteczny i słowny a to juz duzo

Dzieki wielkie za wszelkie info! Oficjalnie zostalam "zaspokojona" :) tzn moja ciekawosc hehehe

poczekamy na oficjalna wyceny i go wezmiemy

Ja z innej beczki, czy ktoś z szanownego- forumowego może polecić sprawdzony serwis auto-klima w naszej okolicy? (Pruszków, Grodzisk lub Piaseczno) Taki z prawdziwego zdarzenia za sensowne pieniądze, Nie zależy mi na samej wymianie filtra kabiny - to sam bez problemu zrobię. Chodzi o czyszczenie układu a i wymiana filtra-osuszacza przyda się. Autko ma parę latek i potrzebuję zlecić takową usługę ale nie chcę jechać do 1-szego nieznanego,

Ok poddaje sie przeczytałem 10 stron wstecz było fajnie, ale nic tego pomóżcie poszukuje dobrego hydraulika z niedaleka do maleńkiej robótki remontowo-konserwacyjnej. :wink:

Pierwszy z listy forumowej

503 084 381 p. Jacek Gmurek

też polecam p. Jacka, jak również gościa z Jaktorowa, tel. 602 681 344 (imienia nie pomnę :oops: )

Pan Jacek zaczyna u mnie kłaść hydraulikę w czwartek. Na jakieś półtora tygodnia rezerwuję go dla siebie. ;-)

Drodzy,

mam prośbę,

mieszkamy już 1,5 roku, dom skończony,

czas się wziąc za to co na zewnatrz,

chcemy zbudować drewutnię połączoną z domkiem narzędziowym, czy możecie polecić jakiegoś " cieślę" z okolic?

Dopóki budowaliśmy tbył zwyzcaj wpisywania wszelkich kontaktów w do naszej forumowej książki, zgubiłam link, zresztą patrząc na wątek już się chyba tego robi :-? , poratujecie?

dzieki

Witam, czy orientujecie się ile kosztuje robocizna za metr bieżący ogrodzenia. Ogrodzeni bardzo proste - podmurówka, słupki, siatka + brama + furtka.

Acha i jeszcze prośba o namiary na jakiegoś fachowca od ogrodzenia. Termin realizacji kwiecień/maj. A ogrodzenie będzie miało około 250 m.