Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

orzechot napisał:
Cena do negocjacji, bo chętnie się tego pozbędę. Transportem nie dysponuję, ale mam hak, więc jakby była przyczepka to mogę pomóc w transporcie. Obecnie mieszkam koło Błonia, więc drogę znam :-)

Mi potrzebne stemple po 3m. Mniejsze nie nie dają się. Przynajmniej tak ykonaca sobie życzy.

Dziękuje i pozdraiam

Karim

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Napisał: mikel1 Mam to tuż za sobą (na przełomie roku złożyłem umowę o przyłączenie). Płatność jest dopiero przy tej umowie, czyli 1.składasz wniosek o wydanie war.tech. 2.dostajesz je, tam już jest napisane, ile cie to będzie kosztowało 3.piszesz wniosek o przygotowanie umowy o wykonanie przyłącza i ją dostajesz (można od razu z wnioskiem o warunki, tak jest szybciej) 4.składasz tę umowę 5.płacisz 6.dostarczasz PnB (bez tego nie zaczną) - tak to wyglądało przy wniosku o przyłącze docelowe (budowlane pominąłem, sąsiada będę wykorzystywał :) ). zapłaciłem ok. 2300 pln przy zwykłych warunkach dla domu 1-rodzinnego, przyłącze docelowe, ZE W-wa teren, RE Pruszków. A załatwiało się z panami b.dobrze i sprawnie, ale na żywo - przy mnie tel. dzwonił z 5 razy i ani razu nie odebrał hehe

My ostatnio złożyliśmy wniosek i czekamy. Pan najchętniej odbiera telefon z tym numerem (22) 7382415, pozostałe 10 numerów mu się nie podoba i nie chce odbierać za cholerę:D

Ludzie kochani, gdzie można kupić tanie materiały budowlane w naszych okolicach, może istnieje jakaś hurtownia? Oczywiście dobrej jakości. Chodzi mi głównie o beton komórkowy 24 cm (przy okazji - jaka firma jest ok?) ale i całą resztę, te wszystkie kleje i inne styropiany:D

Z pewnością jest milion wątków na ten temat na forum, ale jakoś z Wami mi tu najlepiej:)

Bard13 napisał:
Witam grupę po latach.

Jak to z krewnymi bywa, jeśli odwiedzają po latach nie dawania znaku życia, to pewnie coś chcą, i tak jest z nami

Michał

No to tak samo jak ze mną i też w podobnej sprawie :-)

Mi natomiast chodzi o koszty wykonania poszczególnych rodzajów prac jakie mogą mieć miejsce podczas wykonania tarasu z systemowych rozwiązań kostki brukowej.

Czy znacie może takowe??

Witam Wszystkich grupowiczów

jesteśmy tu nowi,zaczeliśmy budowe w Opypach i czytamy wasze cenne rady:)Chcieliśmy sie przywitać:)

Jak już zaczeliśmy to może ktoś ma na sprzedaż piach na zasypanie fundamentów albo wie gdzie tanio można kupić??Szukamy szukamy ale ceny są takie a otrzeba tego naprawde duuuużo.

Marzena

Marzena&Przemek napisał:
Witam Wszystkich grupowiczów

jesteśmy tu nowi,zaczeliśmy budowe w Opypach i czytamy wasze cenne rady:)Chcieliśmy sie przywitać:)

Jak już zaczeliśmy to może ktoś ma na sprzedaż piach na zasypanie fundamentów albo wie gdzie tanio można kupić??Szukamy szukamy ale ceny są takie a otrzeba tego naprawde duuuużo.

Marzena

Ja kupowałem tzw podsyp (czy jakoś tak się to nazywa) do zasypania fundamentów i wyrównania poziomu "w domu" w żwirowni Zbiroża 46 8571973, kupiłem coś około 100-120ton (nie pamiętam dokładnie ile), jedna wywrotka - 18 ton kosztowała 450zł ale w 2008roku

Igrek napisał:
Ja kupowałem tzw podsyp (czy jakoś tak się to nazywa) do zasypania fundamentów i wyrównania poziomu "w domu" w żwirowni Zbiroża 46 8571973, kupiłem coś około 100-120ton (nie pamiętam dokładnie ile), jedna wywrotka - 18 ton kosztowała 450zł ale w 2008roku

WOW

Strasznie dużo za samochód 18 ton

Marzena&Przemek napisał:
WOW

Strasznie dużo za samochód 18 ton

no taka cena była nie orientuję się jak jest teraz, ale raczej nie taniej - chyba że akurat ktoś się chce pozbyć ziemi to co innego, swego czasu, chyba nawet na naszym forum ktoś pisał że jak budowali Maximusa halę E czy którąś tam to podjechał i pytał kierowców wywrotek "z łapanki" i za grosze miał ziemię - ale to nie nadawało się do wsypania do domu tylko do podniesienia terenu raczej,

kami-lla napisał:
Witam,

Poszukuję sprawdzonej firmy do wykonania drenażu i odwodnienia. Ostatni deszcz nam trochę dokuczył ,Możecie kogoś polecic?

Poniżej podaje namiary do ekipy która miesiąc temu robiła u mnie przebudowę sieci drenarskiej. Gość zna się na rzeczy jest konkretny a przede wszystkim słowny. Ekipa zasuwała bez najmniejszych zastrzeżeń. To firma z Jaktorowa a robiła u mnie w Ruścu.

Możesz powołać się na mnie: Piotr z Ruśca

tel. 0 517 276 090

Czy ktoś może wie, czy mapka do celów projektowych jeśli jest "przeterminowana" może zostac podstęplowana - zaktualizowana przez geodetę?

Znacie może jakiegoś geodetę, który robi takie rzeczy?

Muszę teraz jeszcze zaprojektowac przyłącze gazowe, a mapki mam z czasów pozwolenia na budowę, czyli koniec 2008r

Projektant z gaspolu podpowiedział mi takie rozwiązanie, bo nowy zestaw mapek -600zł...

aaa i zapomniałabym

NIE POLECAM ADPOLU!!!!!!!!

dzieki za namiary :o))

PiotrTok napisał:
Poniżej podaje namiary do ekipy która miesiąc temu robiła u mnie przebudowę sieci drenarskiej. Gość zna się na rzeczy jest konkretny a przede wszystkim słowny. Ekipa zasuwała bez najmniejszych zastrzeżeń. To firma z Jaktorowa a robiła u mnie w Ruścu.

Możesz powołać się na mnie: Piotr z Ruśca

tel. 0 517 276 090

Magda i Michał napisał:
Czy nie przypadkiem na ul. Bajecznej?

Jesli tak to Witam sąsaiada :)

Pozdrawiam,

Michał

Nie z Bajecznej ale z Diamentowej, w zeszłym tygodniu mieli zacząć mi budowę ale niestety pogoda pokrzyżował mi plany.

PS Zresztą nie ma znaczenia z jakiej ulicy na pewno z tej samej wsi i również pozdrawiam sąsiada

Witam serdecznie wszystkich,

budujemy dom w Milanówku, w zasadzie powoli zbliżamy się do końca i bardzo się z tego faktu cieszymy. Wszystkim zaczynającym życzę dużo samozaparcia i determinacji - będzie potrzebne.

W związku z tym, mamy trochę rzeczy, które mogą się jeszcze komuś przydać. Dysponuję stemplami 270cm w ilości ok. 150-200szt oraz blaszak metalowy 3x5. Oprócz tego dysponuję namiarami na elektryka, który nam się sprawdził i posadzkarzy, gdyby ktoś potrzebował.

Poza tym mamy zapotrzebowanie na ziemię do podniesienia terenu i ogrodu i pomyślałem, że można by się zebrać w grupę i byłoby łatwiej negocjować z zakupem ziemi. Gdyby ktoś był zainteresowany którymś tematem proszę o kontakt.

Pozdrawiam,

Paweł

P.S. szkoda, że wcześniej nie trafiłem tutaj, bo pewnie dom by się szybciej i mniej stresowo zbudował

orzechot napisał:
Tak jak napisałem: u mnie robi link-air (http://www.linkair.pl/). Bazują na rekuperatorach Bartosz i gł. dla tego wybrałem ich ofertę. Ofertę cenową dali rozsądną (nie najtańsza, ale sporo tańsza od najdroższej). Póki co kanały zainstalowali i nie narzekam - szybko, zgodnie z ustaleniami, miła i fachowa obsługa. Jak będzie dalej - okaże się.

A dlaczego akurat te rekuperatory? Czy mają jakąś cechę szczególnie wyróżniającą?

I jak ekipa? Sprawdza się?