Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje Wam za odpowiedzi.

Wiem że z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie nienależymy do osób konfliktowych,jednak sąsiedzi nam sie trafili do bani..Pozatym niewyrównaliśmy działki wyzej niż są ich działki a przynajmniej jednego a drugi ma poprostu dołek,.nie wierze poprostu w to ze my ich zalewamy wychodzi na to ze w te deszcze to nad ich działkami nie padało a nad nasza tak i spłyneło do nichA co do zgody sąsiadów to chyba sie mylisz ,wiem że jest takie prawo ze mozna podnieść działke ale niemozna szkodzić sąsiadą.

Mam podobny problem.

Podniosłem teren w okół domu o ok 30 cm ze spadkiem od domu(30cm) do ogrodzenia(0cm). Sąsiedzi (dwóch) się skarżą, że ich podtapiam, woda opadowa spływa do nich. Co śmieszne przed podniesieniem też spływała do nich bo taki jest naturalny spadek, ukształtowanie terenu.

Gmina wszczęła postępowanie z urzędu wobec skarg sąsiadów. Sprawa w toku.

Co do podwyższenia to zgoda sąsiadów nie jest wymagana prawem (choć należałoby to z nimi przedyskutować). Ma tu zastosowanie prawo wodne - naruszenie stosunków wodnych i jeśli na skutek podwyższenia / wykopu stosunek wód się zmienił to:

- należy wykonać urządzenia zapobiegające szkodom lub przywrócić stan poprzedni.

A dużo biorą za transport??daleko z tarczyna jest do was?Może znasz cene suporexu u nich?

Oooj nie pamiętam, z resztą są rabaty, a to kwestia indywidualna i uzależniona od ilości.

Transport mieliśmy gratis.

No ale oczywiście nie lecieli do nas z jedną listewką.

Mamy do nich jakieś 25-30km.

bardzo dziękuję:)

SPOX

Edytowane przez nacia

Poszukuję fachowca do płytek na tarasie i schodach wejściowych, razem ca.35m2

Zapytajcie jeśli u Was jest akurat jakiś płytkarz czy by się nie podjął, może któryś ma wolny termin...

My co prawda jesteśmy na etapie załatwiania pozwolenia na budowę, ale zaczynamy zbierać info o jakiś fajnych wykonawcach. Bardzo polecany na forum jest Vadiol, numer telefonu 664 837 837 (jeszcze się z nim nie kontaktowaliśmy, mam nadzieję, że to dobry numer)

Hej,

Czy mógłby ktoś polecić dobrego architekta w Grodzisku lub okolicach? Zależy mi nam na projekcie niedużym ale nowoczesnym. Działka jest mała, budowa w granicy i w centrum miasta więc liczę na ciekawe rozwiązanie. Czy ktoś zdecycdował sie na projekt indywidualny i może polecić architekta? Z góry dziękuję.

Hej,

Czy mógłby ktoś polecić dobrego architekta w Grodzisku lub okolicach? Zależy mi nam na projekcie niedużym ale nowoczesnym. Działka jest mała, budowa w granicy i w centrum miasta więc liczę na ciekawe rozwiązanie. Czy ktoś zdecycdował sie na projekt indywidualny i może polecić architekta? Z góry dziękuję.

ja korzystałem z :

http://www.mathia.home.pl/

Miałem projekt gotowy. Pani zrobiła wszystko tak jak umawialiśmy się. Nie wiem czy jest najtańsza ale jak pytałem czy robi też projekty indywidualne to potwierdziła.

Poszukuję fachowca do płytek na tarasie i schodach wejściowych, razem ca.35m2

Zapytajcie jeśli u Was jest akurat jakiś płytkarz czy by się nie podjął, może któryś ma wolny termin...

Polecam p. Grzesia 697 985 262 - popełnia u mnie teraz łazienkę i różnego rodzaju zabudowy k-g - jestem zadowolony - z racji oczekiwania na kolejne moje płytki które, jadą i jadą pewnie znajdzie chwilę wolnego.

Hej,

Wysłałam informację na priv

ja korzystałem z :

http://www.mathia.home.pl/

Miałem projekt gotowy. Pani zrobiła wszystko tak jak umawialiśmy się. Nie wiem czy jest najtańsza ale jak pytałem czy robi też projekty indywidualne to potwierdziła.

Faktycznie robi ale mam wrażanie, że tylko takie typowe budynki. W nowoczesnych rozwiązaniach chyba się nie specjalizuje.

Ale dziękuję za info.

Witam forumowiczów :)

Mam takie pytanie: Czy ktoś ma namiary na dobrą hurtownię z tanim styropianem do ocieplenia z zewnątrz domu u nas w okolicy?

Serdecznie dziękuję za informacje i pozdrawiam

"pajogor"

Napisz mi (może byc PW) jaki styropian potrzebujesz, a podam Ci w jakiej cenie mogę Ci go sprzedać. Dodatkowo możesz skorzystać z usług elewacyjno-dociepleniowych mojej firmy - http://www.sain.pl

Witam,

Poszukuje fachowca od klinkieru. Do zrobienia - komin i ogrodzenie.

Mozecie kogos polecic w ogolicach Otrebus i Brwinowa?

Z gory dziekuje,

Włodek 506-821-121 jest w miare tani spróbuj może ma termin

Edytowane przez toonami