Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam pytanie do tych, którzy wprowadzali zmiany w projekcie w trakcie budowy: Chcę zmienić wysokość ścianki kolankowej, rozmawiałem z kierownikiem i powiedział że musi wykonać rysunek, tzn. xero z projektu i zmiany nanosi na czerwono i z tym do starostwa. Czy w starostwie w Grodzisku jest to akceptowalne?

pozdr korek_kk[/Q

My zakupilismy projekt gotowy i jeszcze przed zlożeniem do starostwa wprowadzaliśmy kilka zmian i faktycznie były to poprawki czerwonym długopisem.starostwo w grodzisku nie przyczepiło sie do tego wogóle.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witaj grupo,

Ile płacicie agencji ochrony za monitoring z interwencją? Jestem w SMA od wielu lat, płacę 100zł miesięcznie, ale słyszałem, że stawki mocno poszły w dół. Prawda li to, czy fałsz?

Ja płacę 100pln/m-c, ale wiem, że moze byc 10pln mniej jak się nie wybierze wariantu z dodatkowym ubezpieczeniem okien.

A w którym momencie podpisaliście umowę z agencją ochrony? Zastanawiam się, czy warto mieć już monitoring na etapie takiego jakby stanu deweloperskiego (instalacje, tynki wewnętrzne, okna)? Jak jest u Was?

Ja umowę podpisałem od razu jak tylko kocioł gazowy pojawił się w budynku - czyli pierwsze dosyć cenne urządzenie które można szybko i niepostrzeżenie wynieść.

Witam mam pytanie do tych, którzy wprowadzali zmiany w projekcie w trakcie budowy: Chcę zmienić wysokość ścianki kolankowej, rozmawiałem z kierownikiem i powiedział że musi wykonać rysunek, tzn. xero z projektu i zmiany nanosi na czerwono i z tym do starostwa. Czy w starostwie w Grodzisku jest to akceptowalne?

pozdr korek_kk[/Q

My zakupilismy projekt gotowy i jeszcze przed zlożeniem do starostwa wprowadzaliśmy kilka zmian i faktycznie były to poprawki czerwonym długopisem.starostwo w grodzisku nie przyczepiło sie do tego wogóle.

Wydaje mi się, że jest to akceptowalne przez Starostwo. Ja robiłem zmiany w projekcie i pani architekt właśnie tak je nanosiła czerwonym kolorem. No i dostałem pozwolenie na budowę. Nie wiem co w przypadku gdy ma się już pozwolenie

Wydaje mi się, że jest to akceptowalne przez Starostwo. Ja robiłem zmiany w projekcie i pani architekt właśnie tak je nanosiła czerwonym kolorem. No i dostałem pozwolenie na budowę. Nie wiem co w przypadku gdy ma się już pozwolenie

Dzięki wszystkim za odpowiedź, dzisiaj jadę do Kierbuda, aby wprowadził zmiany, to właśnie on zaproponował, że wprowadzi je na czerwono, tylko że ja miałem wątpliwości.

Pozdr

My budujemy z indywidualnego projektu. Trafiliśmy na fajnych architektów, ale to jest bardzo uzależnione od gustów. Nie każdemu przypasuje. Mieliśmy tak z projektantem wnętrz, gdzie próbowaliśmy współpracy przez 7 miesięcy, ale szło jak krew z nosa, więc się musieliśmy rozstać, a budowa zaliczyła niezły obsuw. Żeby było śmieszniej, to teraz wnętrza projektuje nam dziewczyna, która projektowała nam bryłę domu Także mogę ich polecić, ale tak jak mówię, to jednak sprawa osobliwa.

Ich strona to http://www.formo3.pl znajdują się w Piastowie.

Dziękuję za info.

Mam takie pytanie- czy projekt architektoniczny obejmował również projekt instalacji, kosztorys? Czy architekt sam składa papiery i załatwia pozwolenie na budowę?

A czy można gdzieś zobaczyć zdjęcia twojego domu? Prowadzisz dziennik budowy na forum?

Jeśli pytasz o nasz dom, to można go zobaczyć http://picasaweb.google.com/maciej.beczak/BudowaOPSMilanWek# Są tam też inne budowy naszych architektów.

P.S.

Mam na zbyciu garaż blaszany 3x4 oraz ok. 150 stempli 270cm.

Edytowane przez swiru