Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Jak masz dobrego pana od dachu, elektryka i hydraulika to poproszę kontakt na priv. i jeżeli pamiętasz ile ci wyszło za dachówkę z dodatkami i za robociznę, byłbym naprawdę wdzięczny, a, i w jakiej hurtowni kupiłaś dachówkę? sorki za ilość pytań!!:)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Jak masz dobrego pana od dachu, elektryka i hydraulika to poproszę kontakt na priv. i jeżeli pamiętasz ile ci wyszło za dachówkę z dodatkami i za robociznę, byłbym naprawdę wdzięczny, a, i w jakiej hurtowni kupiłaś dachówkę? sorki za ilość pytań!!

Pozdrawiam

Firmy od dachu nie polecę bo spaprali dach strasznie i walczyliśmy ok. 2 miesięcy z poprawkami (Dachlux) - niektórzy forumowicze polecają tę firmę, sami też na forum ją znaleźliśmy ale chyba trafilismy na kiepską ekipę bo mają kilka. Dach kosztował ok. 31 000zł, dachówka, folia, rynny, obróbka blacharska z robocizną, bez więźby. Hydraulika miałam z lubelskiego i niechętnie tu pracuje bo daleko, elektryk - P. Jan Putra tel. 509-950-088. Elektryke robił znajomy, ale Pan Jan poprawiał i zrobił odbiór, naprawdę polecam!

Ta cena to za butlę podziemną czy naziemną i jakiej pojemności? Tak z ciekawości ile płaciliście za litr propanu?

Naziemna, 2700 l, gaz tankowaliśmy dopiero 2 razy, raz za ok 1,7 7zł a drugi ok. 1,8 zł brutto. Przy pierwszym tankowaniu wchodzi ok. 2200l, kolejne po 2000l.

Witam, Joanna&Tomasz,

macie fajne WC pod schodami, my też będziemy mieć coś takiego. Mój wydaje mi się bardzo malutki. Jakiej wielkości sedes i umywalkę tam zmieściliście?

Pozdrawiam

WC jest obniżone więc nawet mozna się w nim obrócić ;) Sedes standardowy dł. 53cm, umywalka szer. 35cm.

WC jest obniżone więc nawet mozna się w nim obrócić ;) Sedes standardowy dł. 53cm, umywalka szer. 35cm.

Wow, świetny pomysł, że też nasz projektant na to nie wpadł. To moje WC wydaje mi się trochę ciasne i niskie, nie wiem czy jeszcze coś da się z tym zrobić... :(

Blachodachówki nie polecę, bo mam dachówkę cementową:) Ale jeśli chodzi o okna, to mam profile Schuco z okuciami Winkhaus. Okna firmy Jezierski zakupione u forumowego jareko. Współpraca bez problemów, nie wiem jeszcze jak te okna będą się sprawować, bo mają dopiero miesiąc, ale wyglądają ładnie;)

Witajcie

nadszedł czas pomyśleć o blachodachówce możecie polecić jakąś dobrą firme produkującą biachodachowke a także zastanawiamy się też nad oknami jakie macie profile i okucia które najlepiej wybrać może coś doradzicie kochani?:)

Marzena

my mamy profile BRUGMANN ARTE braliśmy z tej firmy http://www.renoma-okna.pl/3/oferta ceny bardzo konkurencyjne :)

Witajcie

nadszedł czas pomyśleć o blachodachówce możecie polecić jakąś dobrą firme produkującą biachodachowke a także zastanawiamy się też nad oknami jakie macie profile i okucia które najlepiej wybrać może coś doradzicie kochani?:)

Marzena

Witajcie ja polecam firme Domix-p (http://www.domix-p.opole.pl) z okolic Opola. Robią fajne okna na profilu Veka w okuciu Winkhausa.

Fajne ceny dobra obsługa klienta.

Witam,

Może taki temat już kiedyś był, ale zapytam bo pewno wiele nowych osób się dołączyło.

Jak sobie radzicie ze swoimi pociechami ? Jak rozwiązujecie problem pracy i opieki nad dzieckiem (mam na myśli maleństwo zaraz po macierzyńskim) ? Jedno z rodziców siedzi sobie w domu bez pracy ? Czy może niańka lub jakaś opieka w stylu żłobka ?

Witajcie,

budowa postępuje, czas zacząć myśleć o drzwiach zewnętrznych i bramie garażowej? Jakie macie drzwi i bramę? Gdzie zamawialiście i możecie polecić?

Brama krispol, zamawiana przez firmę http://www.renoma-okna.pl/ (okna tez mamy od nich), tu fotka:

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/RO5KQJrUttmpvjFH2ytzFg?feat=directlink

drzwi zewnętrzne http://www.agmar.biz.pl, drewniane model Lotus, a tu fotka:

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/RawRP01NwuJSiloRrsGgzQ?feat=directlink

http://lh5.ggpht.com/_-PVt3Wn3O8E/SrijzoheyzI/AAAAAAAAD9k/w3sk3isa-n0/s512/P9181486.JPG

Edytowane przez Joanna&Tomasz

To teraz ja mam prośbę :)

Potrzebuję namiaru na koparkę do wyrównania terenu i ew. dostarczenie ziemi. Czy cena 100zł/h pracy koparki jest na dzień dzisiejszy ok?

Ponawiam pytanie dotyczące wykonania drogi dojazdowej - 300mb. Może ktoś robił?

ja brałem piach i koparke z Opaczy - 100PLN/h koparki + dojazd - co do ziemi/piachu itp. wszystko zalezy od ilości - tel. 501-180-565 - wszystko sprawnie, terminowo i bez problemów...

mam jeszcze taki namiar (z tablicy na jerozolimskich) - 501-299-778 - ale nie korzystałem...

IMHO - najlepiej popytac sąsiadów kto w okolicy świadczy takie usługi...

PZDR

Qter

Edytowane przez Qter
dodatkowe info

Roslanka,

Mogę polecić mojego - niedrogi, zawsze odbiera telefon jak mam pytania, cierpliwie znosił moje marudzenie. Wizualki możesz zobaczyć na moim dzienniku - jeśli Ci się spodoba - prześlę namiary

Emilus18, bardzo mi sie podobają Twoje projekty wnętrz. Prosze przeslij mi namiary na Twojego architekta i napisz w miare mozliwości jakie koszty.

A tak w ogole to musze sie wczytac w Twój dziennik budowy bo jest tam sporo cennych informacji dla mnie. Juz masz tyle za soba a to wszystko dopiero przede mną.

Dziekuje i pozdrawiam

rosłanka

Witam,

Może taki temat już kiedyś był, ale zapytam bo pewno wiele nowych osób się dołączyło.

Jak sobie radzicie ze swoimi pociechami ? Jak rozwiązujecie problem pracy i opieki nad dzieckiem (mam na myśli maleństwo zaraz po macierzyńskim) ? Jedno z rodziców siedzi sobie w domu bez pracy ? Czy może niańka lub jakaś opieka w stylu żłobka ?

Jestem mamą dwóch chłopców starszy ma 2,3l a młodszy 2,5 miesiąca ja siedze w domu a mąż pracuje.Niestety tak musibyć opiekunki są zbyt drogie wole sama siedzieć i wychowywać dzieci:)

Witam Wszystkich,

Miałabym prośbę - czy ktoś może słyszał o sensownej ekipie, która może wykonać ogrodzenie działki za rozsądną cenę - mamy nadzieję zacząć budowanie na wiosnę, a na razie chcielibyśmy się ogrodzić - zwyczajną siatką na podmurówce, i okazuje się, że to prawie niemożliwe. Już druga ekipa okazała się niesolidna - może macie kogoś sprawdzonego z okolic Grodziska, Pruszkowa (budujemy się w Owczarni pod Podkową Leśną). Pozdrawiam