Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A proszę bardzo

http://picasaweb.google.com/ASIK.TOMASZ/Wnetrza#

Kuchnia dąb z firmy Kukielka z Brwinowa. Polecam!

Ja mam niemiłe wspomnienia ze współpracy z tą firmą. Nie potrafili wykonać prostego mebelka pod umywalkę do łazienki według indywidualnego projektu... tzn zrobili go "po swojemu" nie zwracając uwagi na detale projektu na rysunkach.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Jestem tu nowa, zamierzamy zacząć się budować na wiosnę w Grodzisku, a teraz zaczynamy rundkę po wszystkie pozwolenia.

Czy macie może namiar na dobrego i niezbyt drogiego geodetę z Grodziska?

Pozdrawiam

Witaj,

nie mam niestety geodety z Grodziska bo mój jest z Piaseczna ale przyjeżdża do Pruszkowa bez problemu i jest niedrogi. Natomiast chciałabym Ci polecić portal http://www.szukajfachowca.pl. Portal jest za darmo i można nieuczciwym wykonawcom wystawiać komentarze. Ja tam znalazłam kilku dobrych fachowców właśnie geodetę, geologa i projektantkę domu. Wszyscy strzał w 10.

Pozdrawiam Rosłanka

Polecam pracownię Tissu Architecture z Pruszkowa. Pani architekt Magdalena zaprojektowała mi całe poddasze łącznie ze wszystkimi instalacjami i doborem materiałów dokładnie tak jak to sobie wymarzyłem :) (tel. 512 122 220)

Dzięki a droga ta pracownia? Mam już sporo ofert z szukajfachowca.pl ale chętnie sprawdzę kogoś lokalnego jeszcze

pozdrawiam roslanka

Witam!

Jestem tu nowa, zamierzamy zacząć się budować na wiosnę w Grodzisku, a teraz zaczynamy rundkę po wszystkie pozwolenia.

Czy macie może namiar na dobrego i niezbyt drogiego geodetę z Grodziska?

Pozdrawiam

Ja już tradycyjnie polecam pana Jacka Szpilarskiego z Milanówka, tel. 0-602 673-059. U nas wytyczał budynek i załatwiał ZUD do projektu wodociągu.

Witam serdecznie Wszystkich,

W ciągu ok miesiąca chcielibyśmy rozpocząć budowę domu w Strzeniówce.

Czy macie może jakąś ekipę budowlaną godną polecenia?

Mam na myśli ekipę która postawi stan surowy otwarty.

Szukamy również taniego składu budowlanego w okolicy.

Serdecznie dziękujemy za pomoc.

Edytowane przez jakub007

Dzięki a droga ta pracownia? Mam już sporo ofert z szukajfachowca.pl ale chętnie sprawdzę kogoś lokalnego jeszcze

pozdrawiam roslanka

Rozmowy zaczęliśmy od 80zł/m2 za całość projektu (projekt funkcjonalny, hydraulika, elektryka, rys. wykonawcze, proj. mebli, materiały, sprzęt itp.) wraz z nadzorem, ale udało się wynegocjować trochę korzystniejsze warunki :). Pracownia jest fajna z tego względu, że robią nie tylko wnętrza, ale także całe projekty domów i widać że znają się na rzeczy. Nie jest to jakaś osoba po kursie dla dekoratorów ;). Myślę, że dlatego świetnie nam się współpracowało.

Azusa miło trafić na krajana, ja się będę budować na Bąkach na granicy z Piastowem a Ty? Na jakim jesteś etapie? Ja czekam na pozwolenie i ma być lada dzień a potem chociaz stan zero przed zimą

Pozdrawiam roslanka

My budujemy na Ostoi na granicy z Komorowem. Teraz przymierzamy się do tynków zewnętrznych, czekamy też na hydraulika i wylewki. Powodzenia roslanka:)

Witam,

Czy macie może kogoś sprawdzonego od projektowania i zakładania ogrodu? Na jakie koszty powinniśmy się nastawić?

projekt ogrodu robiły mi dziewczyny z http://www.studiozieleni.com/ - wraz z nawodnieniem wyszło taniej niż np. z Alle_gro_ Co do wykonania to wszystko zależy od nasadzeń i skomplikownia - ja zamierzam powolutku samemu sobie wg projektu urządzać...

PZDR

Qter

witajcie,

ja wprawdzie buduję się w Błoniu, ale grupa Błońska jakoś słabo przędzie, a dwa, ze do grodziska mi bliżej zważywszy na błoński szlaban.

przeczytałam kilkanaście ostatnich stron Waszej grupy, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytania wiec pozwolę sobie je zadać tu - moze ktoś się ulituje.

z góry wielkie dzięki:

szukam ekipy do położenia ocieplenia na domku kanadyjskim. na ocieplenie będzie rzucony częściowo tynk, a częściowo oblicówka drewniana.

ostatnio jak rozmawiałam z kimś 'polecanym' to po pierwsze dowiedziałam się od niego, że między warstwą OSB na ścianie a styropianem nie musi być żadnej przerwy na wentylację bo styropian przecież sam oddycha (?!!!) a po drugie człowiek chyba pierwszy raz słyszał słowo oblicówka, choć jak mu wytłumaczyłąm co to jest to rzekł, ze oczywiście umie cuś takiego kłaść.

generalnie nie wzbudził mojego zaufania...

a tak w ogóle - jakie są ceny za ocieplenie i tynkowanie? tak pi razy oko.

i jeszcze chciałam zapytać o namiary na sprawdzonych blacharzy - możecie kogoś polecić? czy raczej robicie tak, ze kupujcie blachę osobno i osobno szukacie ekipy, czy bierzecie ekipę z materiałem od razu?

wielkie dzięki za wszelki porady i odpowiedzi!

pozdrawiam,

kipsi

Odebraliśmy pozwolenie na budowę:)

W związku z tym mogę z czystym sumieniem już kogoś polecić:

panią architekt Teresę Firlej od adaptacji projektu, jej biuro znajduje się dokładnie naprzeciwko Urzędu i Starostwa w Grodzisku.

Nie wiem, czy już o tym pisałam, powtórzę: Sprawy urzędowe w Grodzisku załatwia się z przyjemnością, ludzie mili, uczynni, wszystko szybko i bezproblemowo, zatem dementuję pogłoski o tragicznym załatwianiu kwestii urzędowych:) Przynajmniej w Grodzisku:)

Azusa - witam sąsiadów . ja też buduję na Ostoi :)

Kami-lla witam serdecznie :) Bardzo się cieszę, że ktoś jeszcze buduje w okolicy, inne lokalizacje są tak szeroko reprezentowane, czułam się osamotniona ;)

Właśnie zajrzałam do Twojego dziennika i ze zdjęć domku wnioskuję, że wiem, gdzie budujecie:) Jadąc do siebie na budowę przejeżdżam chyba koło Twojego domku, tam podpatrzyłam dachówki, ale niestey nasz dekarz czymś je ubabrał i nie wyglądaja tak ładnie :cry:

Edytowane przez azusa
Rozszerzenia komentarza