Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej,

to ja się przypomnę. Zna ktoś sprytnego koparkowego z okolic Nadarzyna?

Dośc pilna sprawa. Chcemy zakopac zbiornik z gazem. Robota na kilka godzin :)

Pozdrowienia.

Ja z czystym sumieniem mogę polecić pana Roberta Banasiaka - naprawdę myślący koparkowy, sprawny i szybki w swoim działaniu - koszt 120 zł/godz, tylko, że pan jest z Młochowa i dolicza sobie za dojazd - tel. 502 - 650 - 590

Jeszcze mam namiar na koparkę z Nadarzyna - nie wiem jak z czasem pracy i efektywnością tego pana, bo widziałam tylko jak ładnie rozplantował ziemię na sąsiedniej działce - 603 - 919 - 221 - koszt: 120 zł/godz

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zakupy grupowe fajna sprawa... są do tego ciekawe narzędzia... ale nie w tej sprawie :-)

Grupa GN jest jedną z niewielu promowanych na stronie głównej jako ta najbardziej aktywna...

Tuż po Łódzkiej. To chyba oddaje intensywność rozbudowy naszych okolic, której ustępują nawet duże miasta.

Widzę, że zaszła gruntowna i naturalna zmiana pokoleniowa :-)

Dostęp do internetu w Osowcu

Szanowna Grupo :)

Temat może nie do końca "budowlany", ale dla mnie krytyczny ze względu na pracę...

Pozdrawiam,

Marcin

Witam,

Od lutego korzystam z internetu radiowego od operatora z Sękocina. transfer 2 MB za 50 PLN miesięcznie,

bez limitu danych. Z mapki na ich stronie (sekocin.pl) wynika, że i Żabia Wola objęta jest ich zasięgiem.

Ja jestem zadowolona.

Pozdrawiam :)

Ja z czystym sumieniem mogę polecić pana Roberta Banasiaka - naprawdę myślący koparkowy, sprawny i szybki w swoim działaniu - koszt 120 zł/godz, tylko, że pan jest z Młochowa i dolicza sobie za dojazd - tel. 502 - 650 - 590

Jeszcze mam namiar na koparkę z Nadarzyna - nie wiem jak z czasem pracy i efektywnością tego pana, bo widziałam tylko jak ładnie rozplantował ziemię na sąsiedniej działce - 603 - 919 - 221 - koszt: 120 zł/godz

To ja bardzo, bardzo dziękuję. Będę dzwonic :)

Drugi kontakt znam i unikam. Nie lubię faceta.

Witam,

Od lutego korzystam z internetu radiowego od operatora z Sękocina. transfer 2 MB za 50 PLN miesięcznie,

bez limitu danych. Z mapki na ich stronie (sekocin.pl) wynika, że i Żabia Wola objęta jest ich zasięgiem.

Ja jestem zadowolona.

Pozdrawiam :)

Dzięki Penny!

to ja nie wiedziałem, że łapie się też Milanówek.

Witajcie,

Ekipa, która skończyła u mnie właśnie budować, jest wolna. Mieli co prawda umówione kolejne zlecenie, ale inwestor zrezygnował z rozpoczęcia budowy. Teraz kończą jeszcze dom w Milanówku, ale spokojnie mogą przystąpić np. do wylania fundamentów przed zimą, a potem do robót murarskich na wiosnę. Polecam ich, bo są bardzo samodzielni, myślący (a w przypadku budowlańców to nie takie oczywiste), a budowanie z nimi było naprawdę bezproblemowe. Budują domy pod klucz - od fundamentów po wykończeniówkę, łącznie z dachem. Mają własną przyczepę w pełni wyposażoną, więc jedyne, co trzeba im zapewnić, to woda i prąd.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

Hej :) macie namiary na sezonowane drewno kominkowe w naszej okolicy ? najlepiej z dowozem

Kasia :)

W sobotę byłem po brykiety tutaj : http://www.darkon.eu/index.php i widziałem drewno w "klatkach". Nie interesowało mnie więc nic o nim nie wiem ale firma ma samochód z windą i paleciaka więc ewentualny rozładunek zmechanizowany o odbiorcy jest gwarantowany. Pamietam, że dowóz do mnie do Kad to 40 PLN za jeden kurs.

W sobotę byłem po brykiety tutaj : http://www.darkon.eu/index.php i widziałem drewno w "klatkach". Nie interesowało mnie więc nic o nim nie wiem ale firma ma samochód z windą i paleciaka więc ewentualny rozładunek zmechanizowany o odbiorcy jest gwarantowany. Pamietam, że dowóz do mnie do Kad to 40 PLN za jeden kurs.

Heh, też byłem tam wczoraj po brykiety i pytałem o wysezonowane drewno do kominka - jest szansa że będzie. Obserwujcie aukcje ->na allegro<-, jak pojawi się drewno to znaczy że dostawa przyjechała.

Witam Wszystkich!

Z przyjemnością przyłączam się do Waszej grupy, od dawna jestem biernym uczestnikiem, teraz to "legalizuję". Na ukończeniu mamy (ja i moja rodzinka) dom w Starej Wsi na ul. Tarniny. Wielokrotnie korzystałem już z Waszych porad zamieszczanych na forum.

Dziś chciałbym zapytać, czy ktokolwiek orientuje się jak wyglądają plany inwestycyjne gazowni w Starej Wsi. Jaka jest perspektywa zgazyfikowania ul. Tarniny? Kiedyś słyszałem, że jest to już tuż tuż (miało to być nawet do końca 2009 r.), ale nic jakoś nie słychać. W gazowni w Pruszkowie odsyłają mnie do warszawy, tam z kolei nie można się dodzwonić, zresztą nie wiem, czy telefonicznie ma to jakiś sens. Może więc ktoś z forumowiczów ma jakieś wieści?

Przy okazji - czy macie jakieś doświadczenia nad jakością usług firm ochroniarskich w Starej Wsi (szybko przyjeżdżają, częst patrolują itp)? Którą firmę wybrać?

Dziękuję i pozdrawiam!

Witam Wszystkich!

Z przyjemnością przyłączam się do Waszej grupy, od dawna jestem biernym uczestnikiem, teraz to "legalizuję". Na ukończeniu mamy (ja i moja rodzinka) dom w Starej Wsi na ul. Tarniny. Wielokrotnie korzystałem już z Waszych porad zamieszczanych na forum.

Dziś chciałbym zapytać, czy ktokolwiek orientuje się jak wyglądają plany inwestycyjne gazowni w Starej Wsi. Jaka jest perspektywa zgazyfikowania ul. Tarniny? Kiedyś słyszałem, że jest to już tuż tuż (miało to być nawet do końca 2009 r.), ale nic jakoś nie słychać. W gazowni w Pruszkowie odsyłają mnie do warszawy, tam z kolei nie można się dodzwonić, zresztą nie wiem, czy telefonicznie ma to jakiś sens. Może więc ktoś z forumowiczów ma jakieś wieści?

Cześć,

Ja zaczynam budowę na Poziomkowej i mam umowę z gazownią, że u nas ma być najpóźniej we wrześniu 2011

Przy okazji - czy macie jakieś doświadczenia nad jakością usług firm ochroniarskich w Starej Wsi (szybko przyjeżdżają, częst patrolują itp)? Którą firmę wybrać?

Przy okazji - masz dobrego kierownika budowy? Poszukuje namiarów na człowieka, ktory przypilnuje mi ekipy, która robi stan zero. Mój docelowy kierbud się wakacjuje a budowę przejmie pewnie na wiosnę

Ponawiam pytanie:

Witam

zima się zbliża i trzeba kupić Ekogroszek, czy możecie polecić skład węgla w Pruszkowie i okolicach?

W zeszłym roku widziałem na forum że ludzie się "składają" na jeden duży transport bezpośrednio z kopalni - czy ktoś nadal coś takiego organizuje?

pozdr

Michal

Potrzebuję też zrobić odwodnienie dachu - czy ktoś może polecić ekipę która robi w okolicach?

Witam,

Czy ktoś z Szanownych Grupowiczów orientuje się jak wygląda sprawa budowania przydomowej oczyszczalni ścieków w Osowcu (dokładnie tam, bo podobno dla Żabiej Woli obowiązują inne warunki). Pytałem w urzędzie gminy i w starostwie, ale uzyskałem od trzech różnych urzędników rozbieżne informacje dlatego pytam czy może komuś udało się otrzymać pozwolenie na taką oczyszczalnię. Pow. mojej działki to 1130 metrów (sąsiedzi nie mają studni z tego co mi wiadomo). Na razie w planie zagospodarowania terenu mam szambo, ale chętnie bym zmienił to na coś bardziej "samoobsługowego" :)

I tak przy okazji - słyszałem, że gmina Żabia Wola otrzymała dotację na budowę oczyszczalni i kanalizacji, ale grupa kilku osób (podobno ekologów :bash:) blokuje rozpoczęcie inwestycji. Ktos wie może coś więcej?

Pozdrawiam,

Marcin