Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULIG FORUMOWICZÓW W ISTEBNEJ ..... w STYCZNIU .....

daggulka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Anula ... my z tomkwasem to od początku się siebie nawzajem boimy ... :lol:

a czy Ty kobitko sie już umówiłaś z jakims przystojnym Warszawiakiem lub niekoniecznie Warszawiakiem - którego zaszczycisz swym towarzystwem w czasie podróży na kulig? no , chyba że z mężem przyjedziesz ... zapraszamy :D

znaczy cobyś sie juz o podróż troszczyć zaczęła i dopięła wszystko a nie na ostatnią chwilę ... :D

Gość coolibeer
przyszły tydzień zapowiadają temperaturki w przedziale +5-7 więc będzie ciepło

od + 5 do - 7 ? czy od + 5 do + 7 ? st. C :D

sorki myślnik zmienił się w minusa :) zapowiadaja +5 do +7 na śląsku

Dobry wieczór...

Ja tylko na chwilkę...

Zdróweczko!!!

PS. Odśnieżyłam znowu i nie wiem ile na osi, bo termometr między oknem a roletą (-9) więc nie znam rzeczywistej temperatury :oops:

PS2. I tak zmarzłam przy odśnieżaniu...

Baru siądź sobie w fotelu walnij ciepłe kakałko a nie ciągle latasz z tą łopatą i odśnieżasz ;)

Wiem już kto będzie odśnieżał samochody w Istebnej :) jak to dagulka tańczy tak i my zatańczmy ;) http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/dance3.gif

Baru siądź sobie w fotelu walnij ciepłe kakałko a nie ciągle latasz z tą łopatą i odśnieżasz ;)

Wiem już kto będzie odśnieżał samochody w Istebnej :) jak to dagulka tańczy tak i my zatańczmy ;) http://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/dance3.gif

Kakałko?! Fuuuj!!!! Bleeeee...

Samochody powiadasz?? A taką łopatą dużą jak podjazd przed chatą będę mogła? :wink: :lol:

Gość coolibeer

Kakałko?! Fuuuj!!!! Bleeeee...

Samochody powiadasz?? A taką łopatą dużą jak podjazd przed chatą będę mogła? :wink: :lol:

O to już musisz zapytać kierowców tych samochodów :)

A na rakiję masz ochotę? Jak kakałka nie lubisz?

Gość coolibeer
A na rakiję masz ochotę? Jak kakałka nie lubisz?

A co to ? :o

Nie mów że chorwackiej wódki nie piłeś :p jak wylictuje to na kulig wezmę tzn wezmę na kulig wszystkie alkohole które dziś wylicytuję :)

Piczman

Rakija (bułgarska: ракия / rakija, bośniacka rakija, chorwacka rakija, grecka ρακί, macedońska ракија / rakija, serbska pакија / rakija, węgierska pálinka, albańska raki, rumuńska rachiu (pot. răchie), słoweńska žganje, słowacka pálenka, turecka rakı) to ciężki napój alkoholowy zbliżony do brandy lub bimbru, otrzymywany przez destylację przefermentowanych owoców. Popularna w rejonie Bałkanów. Zawartość alkoholu wynosi 40%, ale domowej produkcji może być mocniejsza, przeciętnie 50 do 60%. Prepečenica to podwójnie destylowana rakija, z zawartością alkoholu czasami przekraczającą 60%.

Rakija jest uważana za narodowy napój wśród południowosłowiańskich krajów, takich jak: Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Serbia, Czarnogóra i Macedonia. Jej najbardziej popularna forma, śliwowica, jest wytwarzana ze śliwek. Inne często wykorzystywane owoce to winogrona (najpopularniejsze w Serbii, Czarnogórze i Macedonii), brzoskwinie, morele, jabłka, figi oraz pigwy. Śliwkowa i winogronowa rakija jest czasami mieszana po destylacji z innymi składnikami jak zioła, miód, wiśnie i orzechy.

źródło: wikipedia

Gość coolibeer

Nie mów że chorwackiej wódki nie piłeś :p jak wylictuje to na kulig wezmę tzn wezmę na kulig wszystkie alkohole które dziś wylicytuję :)

jezusmaria ... nie strasz .... :o :lol:

spokojnie dopiero jak będę pewny na 100% do pogodzenia mam jak na razie

1. 18-nastka kuzyna ( sobota )

2. Impreza z corocznego cyklu Biznesmena którą prowadzę ( sobota )

3. Kulig

4. Karaoke Piątek w klubie Margarita...

i jak tutaj się nie pociąć?