Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Biurko z komputerem w salonie

worobiej

Recommended Posts

Witam,

niestety w pomieszczeniu 32 m2 muszę zmieścić aneks kuchenny, stół z 4 krzesłami, kanapę i biurko z komputerem. Całość ma formę prostokąta ok 4,5 x 7 m.

Najgorzej jest z biurkiem... nijak nie mam pomysłu jak je wstawić tak, aby nie zeszpecić całości.

Jestem ciekaw jakie macie doświadczenia w tym temacie. Może ktoś załączyć fotki na jakieś ciekawe ustawienie biurka w salonie (jakieś szafy zamykane,...)

Pozdrawiam

Pierwsze co mi przyszło do głowy, to właśnie jakaś zamykana szafa.

Zobacz tutaj :

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/workspaces/10710/

może jakiś pomysł ci się spodoba (chociaż dotyczy bardziej chowania laptopa, a nie są to typowe biurka)

Jak będę miała chwilkę to postaram się znaleźć coś bardziej biurkowatego :)

Wstyd wklejać bo prowizoryczne są te wizualizacje ale moze choc troche oddaja to co chciałem pokazać...

No jak te są prowizoryczne, to ukończone rzucą na kolana .... Jak ty te wizualizacje zrobiłeś (tzn. w jakim programie) :o

Teraz do rzeczy:

Czy stół koniecznie musi być taki "osobny"? Jest wiele rozwiązań, gdzie blat do jedzenia jest połączony z kuchnią - u ciebie chyba by się zmieściło to co mam na myśli, tylko musiałbyś jeszcze dać zwymiarowany rzut z góry, ba ja na wizualizacjach "gubię" wymiary.

Rozumiem, że fakt klasycznego biurka na wizkach wynika tylko z ich prowizoryczności?

Wizualizacje są robione w 3dStudioMax i na prawdę gdyby zobaczył je jakiś użytkownik tego programu to by się za głowę chwycił. Może wystarczy mi kiedyś czasu i zrobię prawdziwą wizualizację. Na razie chodzi mi tylko o znalezienie jakiegoś pomysłu.

Stwierdziłem jednak, że nie jest możliwe połączenie tylu funkcji w jednym pomieszczeniu. Dlatego zdecydowałem się zrobić wnękę w pokoju i tam wstawić zamykane biurko. Coś jak na zdjęciu poniżej planu:

http://images43.fotosik.pl/212/ce44a23fc40cbc85m.jpg

Pozdrawiam