Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Materace 7 stref, sprezyny w kieszonkach - macie?

popcarol

Recommended Posts

Materacu w ciemno się nie kupuje. Przejdź się po sklepach takich jak BRW, JYSK, IKEA, AGATA... Poleż na kilkunastu/kilkudziesięciu materacach, i jak już wybierzesz sobie ten jeden jedyny - zamów przez net :)

To, że jest w takiej czy takiej technologii, o takim i takim stopniu twardości, o tylu i tylu sprężynach i kieszonkach... - to jeszcze nic nie mówi o komforcie leżenia :)

Najlepiej to sobie wybierz technologię jaką chcesz, a potem oglądaj takie materace. Niestety tutaj Ci nie pomogę, więc nie odpowiem Ci na drugą część pytania...

hej

dzieki za odzew. W tej chwili mamy sultana z Ikea, wybrany jak mowisz - lezac na kilku zdecydowalismy sie na wlasnie ten. Ale szczerze mowiac ja nie widzialam wiekszej roznicy,w przeciwienstwie do mojego Malza (ktory nota bede twierdzi teraz ze ten materac jest zbyt twardy);)

Wiec albo On sobie sam wybierze materac nowy, albo kupie go w ciemno.

Pytanie jednak pozostawiam otwarte - czy ktos ma taki cudowny kieszonkowy ktory jest chyba najdrozszy z dostepnych i czy warto dolozyc?

Dzieki,

K.

• 2 weeks później...

ja mam taki materac: cudowny, kieszonkowy, 7-strefowy, i chyba do tego z jednej strony kokos, a z drugiej juz nie pamietam. To, czy jest wygodny, to czysto indywidualna sprawa. Dla mnie - baaardzo. Jest dosc twardy, ale ja tak lubie. Bardzo podoba mi sie to, ze nie czuje, jak maz sie przewraca na drugi bok. W ogole jest bezglosny i nie przenosi "sprezynowan". Moze miec tez na to wplyw wielkosc materaca, ja mam 2x2 m i chyba nigdy nie zamienilabym go na zaden inny. Nawet dziecko moze spokojnie przyjsc sobie pospac do rodzicow :)

Kupowalam go w "ciemno" na allegro. Nie sprawdzalam wczesniej takiego modelu nigdzie.

Ja też kupowałam w ciemno, ten dokładnie:

http://allegro.pl/item790328993_materac_denver_7stref_160x200_najtaniej_promocja.html

Śpimy na nim miesiąc i póki co jesteśmy zadowoleni.

Wygodny, średnio twrady.

Nie stać nas było na materac za 2000 zł.

Dziekuje bardzo :)

Tez sie sklaniam ku tym materacom. Takie w ikei to ponad 1000 niestety...

ja też kupowalam materac na Allegro -o ten:

http://www.allegro.pl/item777581571_materac_olimp_160_200_7stref_lateks_memory_tanio.html

i jest SUPER! śpimy na nim już pół roku i jestem bardzo zadowolona -mimo, iż był kupiony "w ciemno". Też chciałam kupić materac po "wypróbowaniu i macaniu go" jak radzi GosiaiAdam, ale materac w JYSKU o identycznych parametrach, jak ten nasz zakupiony -kosztuje 3tys :o (w promocji był po 2,4tys :evil: ), więc nie ma sie nawet co zastanawiać :)

Nie jestem na 100% pewna, ale po konsultacji z mezem, doszlismy do wniosku, ze bralismy od meblemarzenie. Z tego, co pamietam (bo bylo to juz dosc dawno temu), omijalismy allegro i zalatwialismy wszystko poza, tym bardziej, ze rozmiar nie byl standardowy. Jeszcze dalam zapytanie mojej mamie, bo ona tez brala z tej samej, co my firmy materac, wiec moze lepiej pamieta ich nazwe :) Gdyby cos sie zmienilo, dam znac. Ogolnie bylam zadowolona z przesylki, bo materac byl dobrze zapakowany, czysty itd. a ze byl wielki, to mialam naprawde ogromny problem, zeby wniesc go do domu na pietro :) teraz juz sie boje, ze jak przyjdzie mi sie przeprowadzac, to ja go chyba zostawie i kupie nowy, bo wydobycie go z domu bedzie koszmarem.

• 2 weeks później...