ifka13 08.10.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Jestem w trakcie ukladania pokrycia dachowego- mając troche desek z budowy mógłbym wybić podłogę stryszku nad poddaszem mieszkalnym- ta cześć nad jętkami i w związku z tym zastanawiam się nad ich zakonserwowaniem- loginie wydaje mi sie ze powinny być zaimpregnowane tym zielonym jak więźba (u mnie boramon) ale czy jakoś inaczej je malowaliscie?deski sa po szalunkach więc brudne kurzem z betonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 08.10.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Moim zdaniem to wystarczy. Najważniejsze by poddasze było suche i wentylowane. W suchym drewnie nie gnieżdżą się szkodniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 08.10.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Zużyty olej samochodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 08.10.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 oj, niektóre szkodniki to się w każdym niestety gnieżdżą swoje deski (wcześniej zaimpregnowane betonami, zaprawami bo to używki były z budowy) oczyściłem z resztek cementowych szpadlem, podrównałem, dwa razy przemalowałem kuprafungiem (nie żałując, dobrze zlałem, kuprafung po więźbie w nadwyżce pozostał), ułożyłem na stryszku, po jakimś czasie gdy już impregnat chyba wysechł na deski poszły płyty OSB 8mm w celu wyrównania podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts