Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak przekona? ?one

wojcor

Recommended Posts

dołączam się do sposobów przekonywań przedmówców, po pierwsze pokazać uroki zycia na własnym, bez sąsiadów wiercących w scianie o 7 rano, wywracających się w "stanie wskazującym na spozycie" w swoim przedpokoju nad Twoja głową itp.

Moja żona dała się przekonać w niecały rok, już jak się dała przekonać to akurat u teściów spóldzielnia (mieszkają w blokowisku) postanowiła wymienić piony CO. Widok dziury wywalonej przez panów "speców" w łazience i totalny sajgon jaki zrobili w łazience ......ech i ja sie męczyłem rok a oni załatwiliby tą decyzję kilkoma uderzeniami młota ;) ;) ;)

Pozdrawiam

Robert

PS: no i teraz jets tak, pokoje w domku mamy "trochę małe) wg mojej lepszej połowy - a są to delikatnie mówiąc salony :)

A na moje podchwytliwe "to może wrócimy do bloku?" usłyszałem.....nie będe powtarzał ale powiem tylko że gdyby nie wiedziała że zartuję to...... oj kiepsko by ze mna było kiepsko ;)

Ludzie 4 km. -nie przesadzajmy czasami z jednego końca miasta na drugi jest 10 km- my oddaliliśmy się od miasta 18km. - ale przemawiała cena działki no i atrakcyjność - moż e znajdż tak piękną działkę jak mój mąż( i tym mnie chwycił) Moje dziecko dojeżdża do szkoły 20 km ( ma dużo czasu na czytanie książek) i jeszcze jakoś żyje , ale stwierdziła że po czasie spędzonym w mieście ( hałas .smród) chętnie wraca do starych ,którzy mieszkają pod lasem(cisza i spokój ) - rzuca teczkę , rozbiera sie, wychodzi na taras - pełen relaks- nie wspomnę już o możliwości kupienia kurki czy jaj u gospodyni a nie w zdechłym Realu- UKŁON W KIERUNKU WSI - chociaż jestem rasowym mieszczuchem od urodzenia

• 4 months później...
wojcor pomieszka trochę w mieście na 870 to może później na wsi kupi jakieś 1200-1800. Zwłaszcza jak ją podpuścisz, że wnuki na wakacjędo miasta jeździć nie będą. Zbieraj na działkę lub stary domek nad jakimś ładnym jeziorkiem, blisko do opieki zdrowotnej, itd... :wink:

Działke na wsi mam, bo to pole które uprawiam duza 65arów, moze kiedys jak mówiecie zamieszkam tam byłoby super, narazie padło na miasto i jestem zadowolony, bo rodzice tez tu maja domek i ma kto sie małym łobuzem zaopiekowac :) Na wiosne ruszam z budową ekstra sprawa. pozdrowienia dla wszystkich.