adeks23 08.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam serdecznie. Jestem nowy na tym forum. W przyszłym roku zakładam swoja firmę budowlana. Mam już ludzi tzn. tatę, który pracuje od ponad 20 lat w firmie budowlanej z zagranica, wujka, który ma 20 letnie doświadczenie jako murarz i Ja z najmniejszym stażem bo 5 letnim w firmie budowlanej. chciałbym się zorientować jakie są ceny robocizny w rejonie Krakowa. Chciałbym zająć się budowaniem domów od podstaw, tynki maszynowe i wszystko związane z wykończeniem. Bardzo proszę o fachowe odpowiedzi. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 08.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Google się kłania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 08.10.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Ceny robocizny są rynkowe tzn. obie strony na to muszą zgodzić. Podobno robisz w budowlance 5 lat i nie wiesz jakie ceny?? Najmniej 30zł/h , bo jako firma musisz miec zysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adeks23 09.10.2009 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Tak, pracuje w firmie ponad 5 lat ale nigdy nie zapytam się szefa ile woła za robociznę dziękuje bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.10.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Tak, pracuje w firmie ponad 5 lat ale nigdy nie zapytam się szefa ile woła za robociznę dziękuje bardzo za odpowiedź. Nie ma znaczenia ile krzyczał Twój szef. Jeśli miał wysokie wydatki to krzyczał dużo :) Zacznij od zrobienia biznes planu, albo chociaż plicz sobie koszty stałe i zmienna jakie musisz co miesiąc zapłacić i już będziesz wiedział ile musisz zarobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts